reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Podtrzymuje, podtrzymuje.:tak:
Są wiązania od pierwszego dnia życia. Jeśli ktoś zainteresowany wyślę instrukcje wiązania chust na maila.

reklama
ja bym sie za chustowanie nie brala bez szkolenia. u nas sa calkiem tanie takie szkolenia z polozna. w pl tez na pewno sa jakies kursy itp.

Hehehe, Pok, ja poczekam, aż sobie kupisz to wiaderko i spróbujesz w nim noworodka wykąpać hehehehehehe.
W zasadzie to nie jest taką nowością, jakby się zdawać mogło, bo jak Tycia się rodziła, to modne te wiaderka były. Do szkoły rodzenia przyszła do nas jednak mama z 2tyg. maleństwem i pozwoliła nam je "kąpać" na sucho i spróbować wsadzić (wygodnie z podkurczonymi nóżkami;-)) do owego wiaderka. Żadna się na to nie zdecydowała hehe. Osobiście wolę mieć jakąś kontrolę nad tym, co się dzieje.

Czemu nie hamak? Eeee, no nie przemawia do mnie. Jak dla mnie to taki łapacz kurzu jak i wszelkiego typu baldachimy. Ale kto co lubi. No i przede wszystkim jednak jest spora różnica między chustą a hamakiem i o zupełnie różne dziecięce doznania chodzi.

No, no, ale się wymądrzam...:nerd: Nie, nie, to nie mądrość, to starość :-D:-D:-D Być może na niektóre gadżety jestem już za stara hehehehehe

Ale mow! Wymadrzaj sie! Ja chce posluchac! :)

Ja jednak jestem za tradycyjna wanienka dla dzidzi nie wyobrazam sobie mycia w taki wiaderku,nad laktatorem sie zastanawiam ale chyba sie wstrzymam i zobacze czy faktycznie bedzie mi potrzebny.
Za tydzien mam połowkowe i wtedy w koncu moze sie dowiem kto w brzausiu siedzi i wtedy zakupy rusza pełna para :-D

ogladalam na youtubie uzywanie wiaderka - super. U nas zalecaja mycie sama woda, bez mydel, olejkow i szamponow, wiec moze latwiej w wiaderku? przede wszystkim dzidz jest caly zanuzony i nie czuje roznicy temp woda-powietrze tak, jak w wannie. w szwajcarii niestety nigdzie tummy tube nie sprzedaja :(
Primeiro Banho Lucas - 3 dias Tummy Tube - YouTube
How To Use The TummyTub - YouTube

a jak jestes zwolenniczka chust to czemu hamak nie? wydaje mi sie, ze taka sama role pelni jak mama tez spi. czy nie? ;/

no niestety jak mama śpi to się sam nie buja ;)

Nosze, bo kocham

polecam tę stronę w razie gdybyście chciały zgłębić trochę temat. a szkolenia sobie poszukam jakiegoś szybkiego, bo rzeczywiście warto, chociaż na YouTube instrukcji od groma, i to całkiem nieźle wytłumaczonych

reklama
fiu, palemka, wypas! ja wózek i gotelik mam akurat odziedzieczyć po przyjaciółce, też jakiś niezły model, ale na szczęście tylko za drobną opłatą ;) ehhhh te ceny mnie przerażają!

Do góry