reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
matki brzuchatki, poradżcie, mam dwie takie nowości dzieciowe. nie żebym była jakś hippie matką, ale chustę już nabyłam, a teraz jeszcze takie dwa wynalazki znalazłam, co myślicie o tym?

Tummy Tub - YouTube

czyli wiadreko zamiast wanienki - podobno maluchy wolą ;)

oraz:

Hamaczek dla noworodka wieszany w łóżeczku

wygląda na niezły patent!

a ten zestaw tommee tippee fajny, tylko jeszcze podgrzewacz trzebaby bylo tez tt... OKAZJA Tommee Tippee PODGRZEWACZ Butelek Słoików (2287811834) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ile to wszystko kosztuje, ja piórkuje! :)

Ostatnia edycja:
co do laktatora to ja sobie nie wyobrazam bez, mam zamiar kupic jakis elektryczny, bo po pierwszym porodzie nie chcieli mnie wypuscic ze szpitala takie mialam zapalenie piersi przez nawal pokarmu, musialam czekac w kolejce na dostep do szpitalnego laktatora, a reczny kompletnie mi nie pomagal

Weronkazzz, wiaderko jest takie ... hymmm... mało praktyczne. Wyobraź sobie siebie z przelewającym się noworodkiem w rękach usiłującą wsadzić go do tego wiaderka i wymyć. No, nierealne wg mnie. Hamaczek jest wizją kuszącą, aczkolwiek to taki gadżet bardziej. Osobiście jestem wielką zwolenniczką chust, mt etc., ale taki hamaczek mnie nie "bierze". :-p:-D
Echhh, no właśnie ja podgrzewacza zmieniać nie widzę potrzeby, więc tak myślę ciągle nad tym TT...

Martusia, laktator ręczny całkiem nieźle u mnie działał. Jak próbowałam elektrycznego, to jakoś mnie efekty nie urzekły. A jakiej firmy elektryczny chcesz kupić?

Chusty są ekstra!!!:tak::tak::-D:-D Aczkolwiek ja mam tanią, elastyczną od pentelki :-D Też się sprawdza. Bardzo zadowolona byłam z chustowania Tyci. Polecam, jeśli ktoś jeszcze nie jest do końca zdecydowany.

wiadro do mnie nie przemawia bo jakoś tak mąło miejsca na manewry ręczne :no:
a hamak mało stabilny chyba...
laktator z pewnością nabędę automatyczny
czy te podgrzewacze same sie wyłączaja jak butelka osiągnie odpowiednią temperaturę ?

ale w chuście można od pierwszego dnia życia, a w nosidełku odkąd maluch zacznie siadać samodzielnie... chusta chroni też dzieciakowe stawy, a to bardzo ważne. no i nawet karmić z cyca można bez trzymanki! :cool:

no dla mnie przelewający się przez ręce noworodek tak czy siak abstrakcyjny jest, we wiaderku czy wanience ;) za przemawia do mnie fakt, że maluch może sobie w pozycji jaką lubi tam siedzieć na luzie, z podkurczonymi nóżkami, jak w brzuszku ;)

ale pewnie skończymy na tradycyjnej wanience ;)
co do hamaczka, może się skuszę, ale jest raczej na końcu mojej dłuuuuuugiej listy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Weronka, ja sobie nie wyobrażam kąpać noworodka w wiaderku, tak samo kiedyś widziałam jak młoda matka kąpała noworodka w umywalce tak bez niczego, położyła na ręku, woda, płyn do kąpieli i jazda.

a ten hamaczek hm... taki bardziej 'dla efektu' jak to się mówi, ale przecież liczy się Twoja decyzja i gust. no i czy Ci się to przyda faktycznie, bo szkoda byś kupiła i by się kurzył tylko...

Do góry