reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

tak sobie przegladam ten temat i wiecie co...ja jeszcze nic nie mam i za niczym w sumie się nie rozglądałam. Czuję się jak wyrodna matka...
Znaczy jak pisałam kiedyś wózek, łóżeczko, ochraniacze na łozeczko, pościelkę i sporo ciuszków będę miała od siostry. Musimy kupić gondolkę i...nie wiem co jeszcze. Jestem przerażona.

reklama
Nie martw się, ja też jeszcze nic nie mam, naprawdę! Wózki niby w necie przeglądałam ale tak ostatecznej decyzji brak. Nie ma fotelika, wózka, łóżeczko może będę miała od szwagiery. W poniedziałek zamówiłam pierwszy ciuszek dla dzidzi, tylko dlatego, że w C&A były wyprzedaże. Może coś tam po Starszaku będzie jeszcze ok (chyba, że będzie dziewczynka - to kiepsko) ale nawet nie wzięłam się jeszcze za przeglądanie tych pudeł z ciuchami. I tak myślę, że może w wakacje się zabiorę? Kurcze a może trochę wcześniej, bo później będę jeszcze szykować Starszaka do I klasy - a to też przeżycie i to nie tylko dla niego (mama też będzie przeżywać):rofl2:

Miałam też poucha, ale to dobre dla starszaka jest i wyłącznie do noszenia na biodrze. Więc i tak dla starszaków to polecam mei tai.
A stylów wiązania chust jest naprawdę dużo i to tylko wygląda tak skomplikowanie.
Chusta dawała mi chwilę wytchnienia od kolek Tyci. Darła się przeraźliwie... wsadzona w chustę usypiała natychmiast (bez przesady - wstawałam, a ona już kima). Naprawdę bardzo dobry sposób na nie dające się uspokoić dziecko, albo na spacerek (kiedy maluch nie chce już jeździć w gondoli, a jest za mały na spacerówkę).

przyszly dzisiaj moje chabrowe getry z netu heh normalnie zaszalalam cale 17,50zl z reguly staram sie nie kupowac nic co jest super modne, w tym przypadku chodzi mi o kolor, ale tym razem sie nie powstrzymalam heh bo z reguly to co bardzo modne szybko staje sie nie modne, ale tu nie dalam rady heh sie powstrzymac
i przyszly tez dla malej tramki, jedne kupilam jej takie porzadne befado nowe do przedszkola, ale to w sklepie, a teraz kupilam jej drugie uzywane na allegro tylko do biegania po podworku i kuzwa mac sa takie brudne, ze ja pierdziele mi by bylo glupio wyslac komus brudna rzecz, w sumie i tak bym je prala, no, ale kuzwa...
odebralam dzis tez malej puzzle 3d z promocji misow lubisiow za 10 papierkow i sa rewelacyjne, ze tez im sie oplacalo takie puzzle wyprodukowac jako gratis i jeszcze ejdengo misia lubisia sniadanko dostalam gratis
o tu sa tez puzzle ponad 100 elementow
Petitki Lubisie
my wzielismy dzis wesole miasteczko ale wydaje mi sie ze do konca promocji spokojnie na jeszcze jedne uzbieramy bo mala je prawie codziennie te misie, bo ogolnie jest niejadkiem to jej dogadzam
nagapalma quinny sa super, w zeszlym roku miala przez dluzszy okres czasu do czynienia z quinny tylko cztero kolowcem (nie lubie 3 kolowcow) i byl rewelacyjny, mimo sniegu i blota wymiatal

Ostatnia edycja:
Wiesz co martusia... ja wystawiam na allegro dużo rzeczy po Tyci i nie tylko, ale nigdy brudnych. Niektóre (te, co mają plamki) sama uznaję za nienadające się do odsprzedania. Więc masz rację, to wstyd wystawiać brudne trampki.:no: Fajne te puzzle...

Mnie dzisiaj baba na allegro wkurzyła na maksa. Wystawiła ubranka po synku r.62 H&M fajne po cenie wywoławczej 20zł. Zalicytowałam, chętnych nie było. Tuż przed końcem aukcji ktoś mnie przebił (podstawiony najprawdopodobniej). Ustawiłam maxa na 37zł (no, sorry, ale więcej te ubranka nie były warte), zostałam przebita oczywiście. Po czym baba zakończyła licytację przed czasem (6minut do końca). Wkurzają mnie takie sytuacje. Bo jak ktoś się spodziewa, że aukcja pójdzie za 70zł, to nie wystawia rzeczy od 20zł tylko wybiera opcję bez licytacji "Kup teraz".... Naprawdę, durna sytuacja, ale mi ciśnienie podniosła, bo czaiłam się na ten zestaw 5 dni.:wściekła/y:

Za to kupiłam takie spodenki http://allegro.pl/hm-spodnie-ogrodniczki-pumpy-j-nowe-i2298662887.html

Ostatnia edycja:
tak sobie przegladam ten temat i wiecie co...ja jeszcze nic nie mam i za niczym w sumie się nie rozglądałam. Czuję się jak wyrodna matka...
Znaczy jak pisałam kiedyś wózek, łóżeczko, ochraniacze na łozeczko, pościelkę i sporo ciuszków będę miała od siostry. Musimy kupić gondolkę i...nie wiem co jeszcze. Jestem przerażona.

Ja jeszcze nie mam kompletnie NIC i raczej nic nie otrzymam od nikogo w spadku ;) Jedyną rzecza, która mamy dla malenstwa to skarpetusie, które mąż kupił tak dla frajdy :) Myślę, że jest jeszcze sporo czasu na zakupy. Może powoli zaczne się rozeznawać w internecie co i jakie jest potrzebne...

no niestety jak mama śpi to się sam nie buja ;)

No wlasnie jak sie rusza podczas snu (tak samo jak w brzuchu) to hamak sie lekko rusza razem z nim.

Oooo chcialam go ale w wersji 4kolowej :) jest super! Ale potem znalazlam bugaboo cameleon i okazalo sie, ze jets jeszcze lzjeszy plus ma przekladana raczke, co przy niepelnosprawnym mezu robi duza roznice :)
quinny super!

Ja wczoraj otworzylam moja wyprawkowa liste i zaczelam obok w kolumnie zaznaczac co juz mam. Myslalam, ze juz duzo, bo m z polski przywiozl maaaaase rzeczy, ktore pozamawialam w motherhood i muzponach. Ae okazuje sie, ze to kropla w morzu potrzeb :) tak czy siak zanim kupimy lozeczko i wozek musimy znalezc mieszkanie, bo tu nie mamy gdzie tego trzymac.

A wczoraj 40 minut szukalam miejsca do parkowania w okolicy domu i przy okazji znalazlam supersecond hand z dzieciecymi rzeczami, maja tez duzo nowych jeszcze z etykietkami. Kupilam sobie kilka sztuk i kolezance dla synka fajna bluzke na lato. Pelno maja mega markowych rzeczy jak np kurtka burberry za 30chf (105zl).

a ja odważyłam się na pierwsze zakupy i tak pokupowałam kilka ciuszków + łóżeczko. Ale na łóżeczku zależało mi takim jak miał mój synuś bo była super praktyczne , bo większe i po rozłożeniu dziecku zostaje mini łóżko bez szczebelków , do 6 roku może spokojnie w nim spać , więc sobie zamówiłam :))))

2275393935.jpg2275393935_1.jpg2275393935_2.jpg

kupiłam białe , bo w pokoiku dzidzi jest już biała szafa komandora , więc tylko dokupię komodę na ubranka + sofę i będzie git :)

reklama
Nie widać aby brudne były...także jak zdj.nie real czy co?masakra cięzko do pralki włożyć przed sprzedażą :/

ALEBUR praktyczne:))

Do góry