reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

A ja Wam powiem, że przy Dominiku (szczególnie jak zaczął pełzać i raczkować) kompletnie nie sprawdziły się takie bodziaki na zakładki (bez zapięcia) przy szyi. Robił się wielgaśny dekold. Potem używałam już tylko takich na napki czy guziki przy szyjce.

reklama
JUMABE zależy jaka firma np te zwykłe tak masakra;/potem tylko do spania np...ale z Morthercare np to elegancko do dizsiaj a mam je od kumpeli i nosili je jeszcze moje smyki;))dekolt super;))firma baaardzo dobra!!

Beacia wlasnei cos w takim stylu myslimy zakupic:) choc wiem ze i tak nic nei zastapi czujnosci mamusi:p hehehehe :)
a moze jeszce ktoras z Was uzywala takich monitorkow?? a najbardziej chcialabym poznac opienie o tych doczepianych do pieluszki:) a co myslicie o kupnie ubranek uzywanych ,od znajomych np ??mamy sporo znajomych ktorzy maja dzieciaczki ,jedna proponowała że te malusie pożyczy nam bo i tak najczesciej uzywa sie ich króciutko bo maluszek szybko rośnie.

Uzywki jak najbardziej sama odwiedzam lumpek spora oszczedność...przy Domisiu bardzo dużo kasy wydawałąm bo wszyskto nowe a dzieki kumpeli przekonałam się do używek i jestem bardzo zadowolona;))

Monitorków nigdy nie używałam...bardziej przy wcześniakach potrzebne czy ogólnie jak mają bezdechy...

Ja na początku kupowałam nowe ubranka,potem paki na allegro,a potem jak z małym juz mogłam pojechac na dłuższe zakupy to o lumpek zachaczaliśmy i sporo takich lumpkowych mam i jestem zadowolona bo raz że oszczednosc i dziecku mozna za to zabawkę kupic to jeszcze fajne ciuszki gatunkowo,nie rozciągają się,nie mechowacą.
Co do monitorka to Alan nie był w grupie ryzyka ale ja miałam fioła na punkcie sprawdzania czy dziecko oby na pewno oddycha,w nocy budził się czesto bo co 1,5h a ja w między czasie zamiast spac to sprawdzałam czy dziecko oddycha,z tym monitorkiem zaczełam choc troche się wysypiac.

jak coś to będziemy może od znajomych odkupować jakies ubranka , choć tu drogie nie sa aż tak , ale faktycznei lepiej kupić używane ale lepsze gatunkowo :) choć nówek sobie też nie odmówię napewno bo jak zobaczę cosik to musi być moje:) zobaczymy jeszcze tyle czasu:) narazie maluch ma body i skarpetki które dostał od Ttatusia na walentynki :)

U mnie ubranka są przechodnie. Pierwsza rodziła przyjaciółka mojej siostry, potem moja siostra dwójkę, potem znowu ta przyjaciółka, potem ja, teraz znów przyjaciółka urodziła i wrócą do mnie przed wrześniem. Oczywiście część po drodze odpada bo już tyle dzieci w nich chodziło a dochodzi troszkę nowych. Ale ubranek jest aż za dużo.

reklama
Ja jestem za ubrankami z lupka fajne firmowe i dobre gatunkowo za małe pieniążki mozna kupić . Pierworodnemu kupowałam wszystko nowe a przy córci kolezanka mnie wciągneła i z lumpka wiekszośc miała a na spacerach czy na placu zabaw inne mamusie sie zachwycały jak slicznie i na czasie ubrana , i naprawde gatunkowo nasze sie chowają.Zresztą przez jakis czas pracowałm w holandi i tam ubrania firmowe sa lepsze gatunkowo pomimo tego ze ta sama firma a u nas sa jakies gorsze.
A ze ja od zera dosłownie bede wyprawke kompletowac to na pewno lumpkiem sie wespre ,a przyoszczedzoną kaske do wózeczka dołoże jakiegoś fajnego.

Ostatnia edycja:
Do góry