reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

to łóżeczko turystyczne chyba... na wyjazdy ok, ale na co dzień raczej nie wygodne, chyba że jako kojec w ciągu dnia. Nie można podnieść dna więc ciężko wkładać i wyciągać malutkie dziecko, po za tym kręgosłup rodziców też nie będzie zadowolony;)

edit: jednak jest regulacja dna - w modelu który mam w domu nie ma tej opcji i się zasugerowałam;)

Ostatnia edycja:
reklama
Tak to turystyczne ale ono ma dwa poziomy tak jak w tradycyjnym ,przewijak budke moskitiere i inne gadzety .Zastanawiam sie jak sie sprawdza w codziennym uzytkowaniu kumpela takie miała i była zadowolona.Zastanawiam się nad takim bo tesciów mamy daleko a jezdzimy do nich kilka razy w roku.Oglądałam tez tradycyjne drewniane z całym kompletem poscieli osłonek itp.Zresztą dziś prawie cały dzien na necie sziedze i oglądam rzeczy dla dzidzi:-D.

Fasolka my tez zastanawiac sie chyba bedziemy nad łóżeczkeim turystycznym na codzień ,choc pewni nie jesteśmy .
moja siorka miala drewniane i co noc miliony wstawan do maleo bo to nozka to raczka ugrzezla miedzy szczeelkami , kupila turystyczne i problem si eskonczyl ,no ale oczywiscie trzeba dkupic normalny materacyk do takiego łóżeczka , choc coreczka kolezanki nie chciala spac w turyst i musiala kupic drewniane ,wiec wiele zalezy od dzieciaczka , A sa teraz fajne ktore maja trójstopniową regulację dna więc jak drewniane:) choc mi drewniane wyglada na stabilniejsze ale zaś to chyba bardziej bezpieczne w razie upadkow malucha czy pelzania w nim

Fasolka bo ogladanei takich malutkich rzeczy daje tyle uśmiechu i przyjemności a jak jeszce myślisz że to dla Tego Cudaczka w brzuszku to dopiero buzia się śmieje:)

Ostatnia edycja:
Fasolka fajny to łóżeczko. Trzeba będzie sie porządnie nad nim zastanowic bo mój młody nie chciał w podobnym spać bo sie gibał w każda stronę.

Maja żeby dziecko nie wkładało nóżek czy rączek pomiędzy szczebelki można dokupić ochraniacze na całe łóżeczko.
Dobrze pamiętam ze chcesz kupić monitor oddechu? Jaki?

Kochane lozeczko tursystyczne czy drewniane otoz turystyczne ale z dokupionym dodatkowym materacem, tym drewnianym mowie stanowcze nie po tym jak moja 4 miesieczna oliwka miala glowke rozwalona bo sie dno w drewnianym wyhaczylo

jak to jest z tymi materacami do łóżeczka turystycznego - są jakieś specjalne czy te co do drewnianego? Jeśli specjalne to może któraś z Was podać link? Zaczęłam się zastanawiać nad takim choć planowałam drewniane wcześniej

tak tylko Oliwier nie lubiał tego ochraniacza i go zawsze ściągał ,a jak miał jeden jaki polubił to i tak potrafił się zamotać nóżką czy rączka między szczebelkami ,więc to pewno zalezy jak dzieć sobie lubi spać:)
Bunny na pewno kupimy monitorek i na początku myślałam o angelcare pod materacyk ale teraz zaczynamy myśleć o snuzza do pieluszki , choć ten pod materacyk był by wygodniejszy dla maluszka ale znowu do pieluszki moze mieć wszędzie . Ale któryś z nich kupimy na pewno bo mamy sporo przypadków gdzie te monitorki mogły uratować maluszką życie .Jeszcze troche czasu jest zeby sie zdecydować a któraś jeszcze ma w planach zakup takiego monitorka?? i jakie ??a moze ktoras ma juz z poprzedniej ciazy i moze polecic jakis??

reklama
Ja kupie na pewno nianie gdyż tym razme będzie spało w swoim pokoju...

Łóżeczko drewniane nigdy nas nie zawiodło...

APELUJE DO KOBITEK CO MAJĄ JUZ CUDENKA DLA DZIDZIOKÓW A MIAŁY SIE POCHWALIĆ NIMI!!GDZIE ONE SA???CHCE NACIESZYC OKO:))

FASOLKA
cudeńka tak tak ten kolorek :D

Do góry