reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
lotka bo kształt smoczka chyba jest ten sam co? tylko tarcze inne, jeszcze nie wiem jaki wzorek ale na pewno będzie style, te na kolejne miesiące są jeszcze ładniejsze:tak:

ja jestem przerażona wyprawką, na początku to frajda była, mam kilka pajacyków i bodów a i jakieś skarpetki i nic poza ty,:szok: jakis dresik trzeba kupić, bluzę... nie mam pojęcia na jaki rozmiar i w ogóle ah

lotka bo kształt smoczka chyba jest ten sam co? tylko tarcze inne, jeszcze nie wiem jaki wzorek ale na pewno będzie style, te na kolejne miesiące są jeszcze ładniejsze:tak:

ja jestem przerażona wyprawką, na początku to frajda była, mam kilka pajacyków i bodów a i jakieś skarpetki i nic poza ty,:szok: jakis dresik trzeba kupić, bluzę... nie mam pojęcia na jaki rozmiar i w ogóle ah
tak, ksztalt ten sam, przynajmniej w tym najmniejszym rozmiarze :-)

dobra denerwujecie mnie,że już wszystko macie :-D
drukuję sobie listę wyprawkową i zacznę cosik zamawiać ;-)
nie no, wszystko to jeszcze nie ;-)
pare drobiazgow jeszcze brakuje ;-)

edit:
co myslicie o tych zabawkach.... jest tu niby jakis uspokajacz, albo projektor.
http://allegro.pl/fisher-price-uspokajacz-dzwiekowy-skarby-oceanu-i2474840766.html
http://allegro.pl/fisher-price-przenosny-projektor-uspokajacz-w9893-i2494604554.html

siedze, szukam i sama nie wiem co bym chciala kupic....

Ostatnia edycja:
Jejku ja nie mam pojęcia jaki kombinezon kupic,odrazu na zimę czy na jesień też? Jaki rozmiar:baffled:

ja mam misiowego grubszego pajaca na 62, na lekka jesien. najwyzej bede dziecia "dokocykowywac".
a potem kobinezon, podejrzewam ze juz zimowy, pewnie na 68.
zawsze mozna jeden czy drugi spiworkiem ocieplic. wychodze z zalozenia ze lepiej wiecej poprzykrywac i w razie czego moc odkryc, niz dziecia przegrzac w czyms czego nie zdejme ;)

Ja kupiłam jesienny rozm. 62 a zimowy to dopiero mam zamiar zakładac tak w grudniu i pewnie 68 tak jak WERONKAZZ w razie czego kocyk :)

mi nadal brakuje termometru, jeszcze trochę pieluch tetrowych i flanelowych no i sama nie wiem czego :p

Dziewczyny daje jeszcze info że przy szpitalu w Międzylesiu - Warszawa od 31.07 rusza kolejna tura zajęć szkoły rodzenia - zajęcia są bezpłatne i tylko dla osób mających meldunek stały lub czasowy w Warszawie. Jest to 10 spotkań 2x w tygodniu. Jakby któraś chciała numer do położnej która zapisuje na zajęcia to odezwijcie sie w prywatnej wiadomości podeślę.
Ogólnie polecam - przecież można chodzić tam bez przymusu rodzenia tam - zawsze sie spotka osoby które mogą odpowiedzieć na nasze wątpliwości ..

Ja tez się kiedys czaiłam na niego, ale na razie nie kupiłam. Też myślalam wlasnie, że na jesień byłby ok i własnie rozm. 62

ja stawiam na kombinezonik ze stópkami , bo i tak butków nie będę kupować. A do wózka ze stópkami jak zalazł. Dziewczyny wstrzymajcie się z zakupami większych rzeczy. Ja dostałam tyle ciuszków po narodzinach Miłoszka , ze niektórych nawet jeden raz nie założyłam. Każda koleżanka , ciocia , kuzynka itd przynosiły takie rzeczy. Ja się wstrzymuję i nakupię dopiero jak mi czegoś zabraknie. Po co mamy allego ;)

z wyprawki brakuje mi tylko kosmetyków , ale pewnie zakupię w poniedziałek , no i czapeczki na wyjście ze szpitala nie mam. Tak to juz chyba wszystko. Z mlekiem i herbatkami czekam na po porodzie. Sklep mam pod nosem więc nie ma problemu.

aha powiedzcie, czy kupując nowe pościele też je prałyście, bo się zastanawiam czy prać , czy tylko przewietrzyć i poprasować?

Ostatnia edycja:
reklama
ja nie mam wyjścia muszę sama kupić, u Nas nie ma malych dzieciaczków ani w rodzinie ani wśród znajomych

Do góry