reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

ten kombinezon można tak wywinąć, że są i stópki i rękawiczki. Ja piorę nowe pościele, one będą miały kontakt bezpośredni z maluszkiem. Zresztą ja piorę kompletnie wszystko, nawet nowe zasłonki wyprałam... wiem, ze to niekonieczne, ale na pewno nie zaszkodzi :)

reklama

ja mam podobny :):) tylko jako pajacyk:):)

ja stawiam na kombinezonik ze stópkami , bo i tak butków nie będę kupować. A do wózka ze stópkami jak zalazł. Dziewczyny wstrzymajcie się z zakupami większych rzeczy. Ja dostałam tyle ciuszków po narodzinach Miłoszka , ze niektórych nawet jeden raz nie założyłam. Każda koleżanka , ciocia , kuzynka itd przynosiły takie rzeczy. Ja się wstrzymuję i nakupię dopiero jak mi czegoś zabraknie. Po co mamy allego ;)

z wyprawki brakuje mi tylko kosmetyków , ale pewnie zakupię w poniedziałek , no i czapeczki na wyjście ze szpitala nie mam. Tak to juz chyba wszystko. Z mlekiem i herbatkami czekam na po porodzie. Sklep mam pod nosem więc nie ma problemu.

aha powiedzcie, czy kupując nowe pościele też je prałyście, bo się zastanawiam czy prać , czy tylko przewietrzyć i poprasować?

my dostalismy malo ubrań za to sporo gryzaków chyba z 15...:tak:

ja stawiam na kombinezonik ze stópkami , bo i tak butków nie będę kupować. A do wózka ze stópkami jak zalazł. Dziewczyny wstrzymajcie się z zakupami większych rzeczy. Ja dostałam tyle ciuszków po narodzinach Miłoszka , ze niektórych nawet jeden raz nie założyłam. Każda koleżanka , ciocia , kuzynka itd przynosiły takie rzeczy. Ja się wstrzymuję i nakupię dopiero jak mi czegoś zabraknie. Po co mamy allego ;)

z wyprawki brakuje mi tylko kosmetyków , ale pewnie zakupię w poniedziałek , no i czapeczki na wyjście ze szpitala nie mam. Tak to juz chyba wszystko. Z mlekiem i herbatkami czekam na po porodzie. Sklep mam pod nosem więc nie ma problemu.

aha powiedzcie, czy kupując nowe pościele też je prałyście, bo się zastanawiam czy prać , czy tylko przewietrzyć i poprasować?
ja wszystko piore, mimo iz nowe... zawsze to wyplucze jakies drobinki z farb czy jakichs innych "dodatkow".... no i mam taka prawie fobie, ze musze wyprac, bo nie wiem kto to wczesniej mial w rekach ;-D no ale to moze ze mna tylko cos nie tak ;-)

kombinezon ja mam po Tomku, na 68, mysle ze bedzie dobry. potem poszukam linka i Wam pokaze, o ie jeszcze sa podobne w sprzedaży :-)

Właśnie sie też zastanawiałam jak to z tymi pościelami jest bo ja juz nie pamiętam jak to było przy Domisiu :p przy Alanku wsio prałam bo jednak to już użytkowane było przez Domisia ;)

ja dzisiaj bylam kupic niezbedne rzeczy do szpitala, czyli smoczek avent +0 do butelki, mala butelka by sie jeszcze przydala, ale jak na razie musi byc duza, smoczek canpol baby uspakajajacy +0, pampersy babydream 28szt za 15zl, sobie majtki poporodowe canpol babies 5szt za 8 z groszami, wkladki laktacyjne 60 sztuk, nie pamietam jakiej firmy ale ktos je tutaj ostatnio polecal, wklady poporodowe 1 paczke 10 sztuk z belli i podpaski duze z belli, ale cienkie, ktos mi powiedzial, jedna klientka ktora akurat byla w sklepie, ze ponoc u nas w szpiatlu daja na poczatku swoje podklady, jeszcze w wekend dokoncze pranie i bede mogla spakowac torbe, jeszcze mnostwo brakuje ale to bez czego nie mozna sie obyc juz bedzie

Moje dzisiejsze zakupy:-)

image201207200009.jpg

image201207200008.jpg

image201207200003.jpg

fasolka zakupy super
Co do prania nowej pościeli ja dla Anitki prałam i prasowałam.
Ja mam jeszcze trochę rzeczy kupić część rzeczy kupie w sierpniu resztę po porodzie,na wrzesień zostawiam to co nie jest tak bardzo pilne.
Muszę przywieść rzeczy od mamy dla Zuzi bo kuzynki mąż przywiózł ubranka do moich rodziców po ich córeczce zobaczę co tam jest kombinezon dokupie w sierpniu jakby tam nie było,na upartego mam taki granatowy polarkowy.

Martusia twoje minimum do szpitala to moje maksimum hehe.
Alebur ja dla dziecka wszystko piorę.
Dużo rzeczy nie kupiłam dla dzidzi ale to tylko dla tego ze mam po Patim i nawet nie liczę ze dostanę coś od kogoś.

Miq ja mam śpiworek zimowy rozmiar 62 i będę kupować kombinezon zimowy 68 (chodź nie teraz tylko zimą bo mam po starszym dwa kombinezony wyglądające jak nowe jeden ma rozmiar 74 i może będzie dobry na Dominika).
Na jesień mam dwie kurtki a jak będzie zimno to kocykiem przykryje.

Fasolka piękne te buciki

Przypomnijcie mi kobietki takim maluszkom podaje sie tylko witamine d? Czy coś jeszcze?

reklama
Do góry