alebur
Mama Miłoszka i Izuni
Tylko się nie kłócić dziewczyny o takie pierdoły
ja uważam że normalny ręcznik też się sprawdza, myślę że nie ma większej różnicy, niemniej jednak ja osobiście chciałam mieć takie z kapturkiem BO TAK podobnie jest z kocami, mamy w domu z 10 różnych kocy, małych, dużych, cienkich, grubych, spokojnie można by było ze 2-3 wyprać i przeznaczyć dla dziecka, ale miałam ochotę na to by dziecko miało specjalne kocyki dziecięce, z dziecięcymi nadrukami, z wyhaftowanym króliczkiem, misiem itp.
Ja jestem zdania że dziecko można spokojnie wypielęgnować i wychować bez tych wszystkich bajerów, ale skoro mogę sobie na nie pozwolić, to sobie pozwalam. Stanowią pewne ułatwienie, choć może i niekoniecznie, nie wiem póki co jak patrzę na te kapturki to mi się wydaje że są stanowczo za duże na główkę noworodka i pewnie dopiero gdzieś od 3 miesiąca dziecko do nich dorośnie.
A z innej beczki - ile powinnam kupić pieluch tych najmniejszych? bo mam jedną paczkę pampersów dla dziecka od 2 kg wzwyż, tam są chyba 43 sztuki, na ile to wystarczy i ile powinnam ich jeszcze dokupić?
No i zastanawiam się nad zmiękczaczem do tkanin, bo jak wyprałam wszystko w płynie bez zmiękczacza, to te tkaniny są takie dziwne w dotyku, sztywne, kocyki nie są takie mięciutkie jak były no i się zastanawiam czy taki zmiękczacz dla niemowląt to naprawdę może uczulać, czy to jakieś odosobnione przypadki?
Kasia co do pieluszek to musisz wiedzieć , czy dzidzia będzie duża , czy nie koniecznie. Mój synuś ważył przy urodzeniu 4150gr więc od razu używałam tych nr 2. teraz lekarz powiedział : oo będzie duże dziecko , dlatego tylko jedną paczuszkę kupiłam nr 1 , a 3 paczki nr 2 , bo wiem , że tych maych i tak mało zużyję , tym bardziej , że wagowo się nakłądają : nr 1 (2-5kg) nr 2 (3-6kg). Tą jedną paczuszkę kupiłam tylko do szpitala bo tam jest mniej pampersów i fajnie wejdą do torby szpitalnej.