reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
dobriii :)

A ja kupiłam proszek do prania Dzidziuś i się chciałam Pań zapytac czy musze dodawac płynu do płukania czy nie koniecznie ?
I ponawiam pytanko o rozmiar pościeli do łózia 120x60 ? :-)
Danke za odpowiedzi :tak:;-)

ja mam większą, chyba właśnie tą 135x100, nie zmierze bo wlaśnie się pierze ;-)

No tak, są dwa rozmiary pościeli ale,...... Jak ktoś się zaopatrzył w kołdrę i poduszkę w Ikei, tak jak ja, to będzie miał problem z zakupem pościeli innej niż z Ikei. Nieźle to sobie wymyślili. Ja mam taką pościel (wypełnienie) i jest o kilka cm szersza i dłuższa od tych standardowych rozmiarów pościeli, który podajecie. szukałam na Allegro takiej pościeli i jak jest , to tylko z Ikei.

ja na wypełnienia z IKEI kupowałam posciele większe. one i tak po kilku praniach się nieco kurczą i prawie pasuja ;-) a te kilka cm ktore zostają w zapasie to akurat mi nie przeszkadza ;-)

co do proszków/płynów - ja jestem wyrodna matka i wszystko dla maluchów prałam w normalnym, 'naszym" proszku, ale prałam te rzeczy osobno, nie dodając płynu zmiękczającego i dodając dodatkowy cykl płukania w pralce. Tom nigdy na nic uczulenia nie miał i nie miałam potem dylematów kiedy zmieniac te srodki na bardziej "dorosle", a czy za bardzo sie do nich nie przyzwyczail itp... pamiętałam tylko, zeby zawsze kupic taki sam proszek, zeby sie nie okazalo, ze na jeden uczulenie ma a na inny nie i nie wiedziała bym wtedy na co zareagował.
teraz robie podobnie :-)

a co do rozmów innych niz na temat "wyprawkowy" - moze zalozycie temat "Utarczki słowne" albo podobny i tam wszystko sie poprzenosi?? bo troche nie na temat tu sie porobilo ;-P

LOTKA ja też za długo nie bede prała w tym JELPie bo tak jak piszesz jak dziecko nie ma uczulenia to można w tym samym proszku co my :)

a co do rozmów innych niz na temat "wyprawkowy" - moze zalozycie temat "Utarczki słowne" albo podobny i tam wszystko sie poprzenosi?? bo troche nie na temat tu sie porobilo ;-P

ja jestemm jak najbardziej za ;p

oj Lotka wyrodna metko :-D:-) dobre, a w sumie masz rację z tymi płynami i proszkami, ino że my 2 alergiki więc na początek spróbuje coś tylko dla dziecia, a potem może przeskoczę na białego jelenia żeby można było wsio prać

a póki co przyszło mi to kurierem - brrrrr zerwał mnie z łóżka przed 9:00

TOMMEE TIPPEE NIANIA MONITOR ODDECHU I RUCHU 2w1 (2473165264) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

dziewczyny
1. jeżeli ktoś nie ma ochoty brac udzialu w jakiejś dyskusji niech oleje posta...proste...
2, Patrysia napisała ze swojego punktu widzenia ma już dwójkę dzieci teraz 3 więc jakieś doświadczenie ma... przynajmniej większe od dziewczyn, które nie mają dzieci i chciala doradzić nic w tym złego...
3 wyluzujcie... bo zaraz zaczniemy sie tutaj zabijać o ręcznik dla dziecka....

zakończcie już temat... ja już wiem, ze doradzać nie będę bo są tutaj osoby "mądrzejsze" które doświadczenia z dziećmi nie mają w ogóle a mają nawiecej do gadania i krytykowania... nie mówię tutaj broń boże, że jak ktoś ma dziecko to jest najmądrzejszy pod słońcem, ale myślę, ze czasami warto wysluchać mam, które dzieci już mają a nie tylko je krytykować.

Ja jak bylam w ciąży z pierwszym dzieckiem chłonęłam wiedzę mam doświadczonych... i z biegiem czasu mogę powiedzieć z własnych obserwacji, ze w dużej mierze dziewczyny te mialy rację.

Ale to tylko moje skromne obserwacje...

Palemko ja miałam pościel dla noworodka 120/60 a teraz zakupiłam antyalergiczną 135/100, ale moje dziecko nie chce spać pod kołdrą
:-plubi spać pod kocem

Kasia P-P jeżeli chodzi o pieluszki to ja kupiłam tylko 1 paczuszkę tych najmniejszych, ale nie kupowalam z tym wyciętym na pępuszek bo można bardzo latwo wywinać tą pieluszkę
:tak: także nie przeszkadzało to maluszkowi

Demetrios moj ma 2 latka i jeszcze śmiga w tym kapturkowym ręczniku :)

Awersja
ja wypróbowalam chyba wszystkie pampki
:-Dod Lidlowskich po Pampers... i u nas sprawdziły się najpierw Sleep&Play a teraz active baby... musisz wypróbować... dla mnie ważne bylo to, zeby pampuś chłonął szybko wilgoć bo jak nie chłonie to łatwo wtedy o odparzenia - dużo mam krytykowało Sleep& Play u nas psrawdzaly się rewelacyjnie :tak:także to metoda prób i błędów ;-)

Kasia P-P ja miałam 6 kocyków... zostal jeden :-Dbo to po praniu juz nie taki, a to na dwór jeden sie wzięlo, zeby maluszek poleżał na trawce itd przyda się :tak:dla kolejnego będziesz dokupywała inne :p bardziej bajeranckie :-Dbo moda się zmieni i co innego Ci się spodoba;-)

Do-iT dobry zweyczaj nie pożyczaj :-Dteż nie pozyczalam :-p

Palemko
nie musisz dodawać plynu do płukania... ja dopiero teraz dodaję jak mlody wyszedł z alergii

POK ja mam alergię na Twoje posty chyba... albo Ty masz taki sposob krytykowania... bo co wchodzisz i piszesz to jest to w 90% krytyka innych mam...- do przemyslenia chyba???

PATRYSIA
no zgadzam się z tym stwierdzeniem...
Zauważyłam ze niektóre tutaj osoby prowadzą dialogi jakoś nerwowo...np POK RYBA my tu tylko sobie piszemy "rozmawiamy" także nie stresujcie się bo i po co ?

Kasiaczek
święta racja zgadzam się z Tobą:tak:

Patrysia
mnie się podoba 3

Demetrios nie ma problemu :):)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pajka dzięki za info o termometrze.

KasiaP-P ja na razie mam zakupione dwie paczki pieluszek 1 - jedną do szpitala i jedną do domu. Jak będzie potrzeba więcej to zakupię po porodzie.

Palemko już Ci pisałam że do łóżeczka 120x60 pasuje pościel o rozmiarze 120x90 :)))

Patrysiu ja głosuję za pościelą nr 3 :)))

reklama
Do góry