reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Patrysiu ja bardzo spokojna jestem. Jezyk pisan czasem tylko przeklamuje. Skrzywienie po studiach ;-)
Jak sobie rozmawiany, to powiedialam, co mysle. Po prostu Twoj komentarz o reczniku z kapturkiem byl z serii tych "a po co?", o ktorych yla wczesniej rozmowa :)
bez urazy!

reklama
No włąnsie bo i po co :)) tak czy siak raz dwa obcierasz malenstwo i ubierasz bo przeciez dziecię nie bedzie na wilgotnym ręczniku leżec?a to można raz dwa elegancko zrobić zwykłym...a te z kapturkiem to tylko zdzieranie kasy :))ty wyrażasz swoją opinię tak samo inni swoją i nie potrzebnie od razu takie pisanie tonem hmm mocniejszym tak to nazwę :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Patrysia ale mi się wydaję, że nie ma pościeli 120x60. Łóżeczka i materace występują w takich rozmiarach, ale pościele chyba nie. Ja oglądałam to wszystkie pościel są 120x90 lub jak pisałam te większe 135x100.

POK piszemy tutaj o praktycznych i nie praktycznych rzeczach doradzamy sobie zeby dobrze było jak i też finansowo :)no to masz odpowiedź w mej odpowiedzi :D

Zauważyłam ze niektóre tutaj osoby prowadzą dialogi jakoś nerwowo...np POK RYBA my tu tylko sobie piszemy "rozmawiamy" także nie stresujcie się bo i po co ?

Nie zauwazyłam żebym pisala nerwowo. Myslalam że to jest miejsce do dyskusji a nie kółko wzajemnej adoracji... a tu sie okazuje, ze jak ktos nie poklepuje wszystkich po plecach i nie przytakuje jakie to och i ach super oraz mysli inaczej to juz jest be. Tak jak pisalam, każdy ma swoje zdanie i tyle. I nie sadzę żeby recznik z kapturkiem był niepraktyczny... Nie rozumiem dlaczego niektórzy nie potrafia zrozumiec, że ktos może miec inne zdanie i że minimum rzeczy potrzebnych dla maluszka, to dla niego za mało, że chce miec coś więcej, coś nowszego/lepszego, a nawet jakis bajer.

RYBA wyluzuj...nikt nie pisze o adoracjach a jak zauważyłaś pisze że kazdy ma swoje zdanie:)tylko ze niektóre swoje zdanie wyrażasz tonem mocniejszym(nie potrzebnym):)

Niech każdy kupuje co chce co mnie to :p ale wyrazić opinię na dany temat wyrażę bo mnie też wolno tak ?;)i np.jeśli napisałam ze to bajer jak wiele innych rzeczy to powinnaś również to uszanowac a nie "mocniejszym"tonem mnie "zjechac"że "nie ze to jest dobre i tyle bo tak myśle"...ja tak się nie unosze :p

Co do pościeli to ogólnie patrząc to fakt łóżeckzo takich wymiarów to pościel mniejsz apowinna byc ale ogólnie tak nie jest i sama nie wiem jak to do konca jest(nie wgłebiałam się)a po prostu skoro łóżeczko mam takich rozmiarów to takich "samych"rozmiarów kupuje poście etc :)

nie potrzebnie dziewczyny się denerwujecie i stresujecie maluszki;) kapturek jest bajerkiem bo można sie bez tego obejść ale jest dość praktyczny;) ja takie zakupiłam no bo czemu nie;) bajerki są fajne i dla ludzi. Trzeba korzystać jak można :)

pościel mam "pasującą" do łóżeczka 120/60 czyli 120/90. pasująca bo w komplecie było prześcieradełko na materac 120/60;)

Ostatnia edycja:
koldra bedzie zawsze ciut szersza niz rozmiar lozeczka. tak jest z posciela dla doroslych przeciec.

mysle patrysiu, ze troche po prostu niepotrzebny byl ten Twoj komentarz o nerwowosci, czy mocniejszym pisaniu, czy jak to nazwalas. Kazdy kogo sie tak zaatakuje, bedzie sie bronil i sie nie dziw teraz, ze ja i ryba probujemy z tym dyskutowac. bo co mamy cios przyjac i prosic o wiecej? ;-) na spokojnie. taka ludzka natura, ze jak sie cos o kims powie, to ten bedzie sie bronil.

kasieczek ​ i amen :)

KASIECZEK o własnie taka wypowiedź jest fajna miła bez nerwów :)

Ja ponawiam moje pytanie który bardziej sie wam podoba wzór z linku który dałam 3 czy 5 ?to by mi pomogło bo ja mam dylemat tak samo mi sie podobają a chce tylko jedną kupić takowa pościel...

Patrysia* mi się chyba bardziej 3 podoba;) a najbardziej 4:D chociaż dla chłopca to może jednak 5:D (pomogłam:D) ogólnie wszystkie baaaardzo ładne, kolorowe. Chociaż sama wybrałam bardzo stonowaną ale to dlatego że maluszek będzie z nami w jednym pokoju i chciałam zachować jakiś "ład i harmonie" ;)

Ostatnia edycja:
reklama
patrysia ciekawe gdzie ty wczoraj u mnie ten mocniejszy ton widziałaś... dopiero dzisiaj napisałam ostrzej bo mnie denerwuja Twoje insynuacje i wracanie do tematu, który ja wczoraj zakończyłam dość lagodnie, piszac że kazdy ma swoje zdanie i tyle. A ty dalej drażysz i prowokujesz ostrzejsze wypowiedzi po czym udajesz wielce spokojną... zakończmy ten temat, bo dalsze pisanie o tym jest bez sensu.

Do góry