reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
pauline - słodziutkie

Laseczki jutro idę na podbój Rossmana. Nie wiem jak u was i czy te gazetki są takie same we wszystkich tych sklepach , ale od jutra jest promocja na pieluszki pampers i chusteczki nawilżające (między innymi) takich cen jak te co mają być jutro nie znalazłam nigdzie:
Pampers new baby 1 (2-5kg) 43szt 20,99zł
Pampers new baby 2 (3-6kg) 108szt 49,99zł
Chusteczki sensitive i classic 4+2 paczki - 26,99zł

no i zrobiłam szacher macher i zarejestrowałam już kartę rossnę , bo mam zamiar zostawić tam jutro dużo kasy , a z kartą te produkty są z dodatkowym rabatem :-)

Pytania a po co sa obledne :)
mnie moja mama zabila pytajac po co nam taki fotelik samochodowy wpinany do wozka, po co recznik z kapturkiem i kilka innych jeszcze.
w genewie i tak niezle ograniczaja ilosc np kosmetykow - pupe myc ciepla woda (chyba, ze sie mieszka w dzielnicy gdzie woda pitna to mozna taka ciepla z kranu myc), do kapieli tez samej wody uzywac i zadnych oilatum i innych udziwnien. Woda sama ma stykac przez pierwsze 3-4 miesiace.

No ale nie o tym chcialam.
Jaki wybiacie materac i dlaczego? Bo ja juz zglupialam do cna.

Alebur też planuję odwiedzić rossmana i zakupic dwie paczki jedynek;) oczywiście z kartą a co:-):-D z tego co zauważyłam to pampersy (przynajmniej 1) najtańsze są w rossmanie nawet bez promocji (22 zł)

Pok my kupiliśmy chyba najpopularniejszy materac - gryka-pianka-kokos 10 cm. Wiem tylko że na początku maluszek powinien spać na twardym materacu czyli np na gryce;) Później można obracać materac.
Mężuś wrócił z delegacji więc dziś składamy łóżeczko:) ale pościel i materac zostawie jeszcze w folii żeby się nie kurzyło nie potrzebnie;)

Ostatnia edycja:
A ja wam cos napisze o reczniku :p

Faktycznie po co wam taki?

Moje smerfy zawsze mieli zwykły duzy recznik (na początku mały bo lepiej mi się tak manewrowało nim)bez żadnego kapturka i wsio ok było :))podostawałam od teścia przerózne duże czy to małe(na swięta cyz cuś to lubiał tego typu kupowac hehe a ja sie cieszyłam bo tego nigdy za wiele)i każde dziecie ma swój(na Marcelka też już czeka nowiutki:))normalny i wsio fajnie:))

Materac ja zawsze miałam zwykłe i teraz też kupie zwykły...

Laseczki jutro idę na podbój Rossmana. Nie wiem jak u was i czy te gazetki są takie same we wszystkich tych sklepach , ale od jutra jest promocja na pieluszki pampers i chusteczki nawilżające (między innymi) takich cen jak te co mają być jutro nie znalazłam nigdzie:
Pampers new baby 1 (2-5kg) 43szt 20,99zł
Pampers new baby 2 (3-6kg) 108szt 49,99zł
Chusteczki sensitive i classic 4+2 paczki - 26,99zł

no i zrobiłam szacher macher i zarejestrowałam już kartę rossnę , bo mam zamiar zostawić tam jutro dużo kasy , a z kartą te produkty są z dodatkowym rabatem :-)

Też się dziś wybieram po pieluchy do rosmana.
Ja również troszkę pooszukiwałam, bo żeby kartę zarejestrować trzeba podać dane dziecka a dziecia póki co jeszcze nie ma :-)
Ja nie robię zakupów w rosmanie na raz dużych tylko je sobie dzielę na mniejsze, dlatego że na tej karcie rośnie rabat pod warunkiem, że się określoną liczbę razy zrobi zakupy. Dlatego też zdarza mi się wyjść z samymi chusteczkami. Dziś kupię pieluchy dwójki paczkę, a jutro drugą. Skoczę jeszcze raz po jakiś krem dopupny i tym sposobem będzie zaliczona ilość wizyt w rosmanie na ten kwartał a w związku z tym zwiększy mi się rabat.
Ale ja mam rosmana 5 minut spacerkiem, więc mogę tak łazić na raty.

reklama
Do góry