reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

No u mnie nie było mowy o wybieraniu, bo gadżety które dostaliśmy w prezencie są już używane, po innych dzieciach, więc po prostu nam proponowano "mamy wanienkę z przewijakiem, to wam damy bo nam już niepotrzebna" na co my "ok, przyda się" - i tak było z wieloma rzeczami które i tak musiałabym kupić, jedyna różnica jest taka że pewnie wybrałabym po swojemu, ale też bez przesady, to nie jest aż takie ważne (z wyjątkiem wózka który jest dośc ważny) ale w końcu ten który dostałam też jest niezły więc naprawdę nie mogę narzekać... no ale jak widzę tą moją murę 4 to taka nostalgia mnie nachodzi :sorry2: i co ja poradzę...

reklama
Fajny zestawik widziałam taki w Pepco,był też różowy,szkoda,że jeszxze o śpioszkach nie pomyśleli
U nas jeśli chodzi o kupowanie, to jest o tyle dziwne,że teściowie cały czas dopytywali się kiedy bedzie wnuk a jak się okazało,że w drodze to tak jakby tematu nie było,tesciowej jakby cos odbilo i spelnia każde życzenie swojego 17 letniego syna,którego nadal traktuje jak niemowlaka. My kupujemy małej a ona synowi,bo zawsze on był najważniejszy. Ja chciałam być dobra,złapać z nią kontakt i jak to przyszła matka pokazywałam jej co kupowałam małej a ta wszystko negowała,np po co łóżeczko może spać z.Wami itp. Ciężko mi to zrozumieć

Kasia P-P ja mam znajomych, którzy maja 4 letniego synka my 2 latka i oni zawsze dają nam ciuszki po nim... tylko oni maja inny gust bo np ubierają synka w koszule ja wole t-shirt, bo jest wg mnie wygodniejszy...np ostatnio dali nam buty...to od razu im oddałam... bo ja wolę mojemu dziecku kupic nowe bo wybiorę takie jakie chcę no i przede wszystkim każde dziecko chodzi inaczej i unikam raczej używanych butów...

Miq ja kupuję dużo rzeczy w Pepco :tak:bo ceny są super a jakość tych rzeczy też niezła:tak: dużo jest tam śpioszków za 5,99 :tak:

Pajka, no racja z tymi bucikami. Nie pomyślałabym o tym.

miq, już wiele słyszałam takich "po co" ale żeby łóżeczko było niepotrzebne to już pierwsze słyszę... zazwyczaj łóżeczko to jedna z podstawowych rzeczy o jakich się myśli.

Heh a to był początek...recznik z.kapturkiem-po co wystarczy zwykły,pościel-oo co przerobi się te nieużywane,chusteczki dla niemowląt-po co dupcie można umyć po kranem itp

Ja też mam kilka bodziaków z Pepco

migniezła ta twoja teściowa:szok::-D
Pajka super ten komplecik:tak:
U nas tez jak sie idzie tam gdzie dziecko to cos sie kupi.A jak sie maluch urodzi to własnie jedzie sie specjalnie z prezencikiem.Ja tez sie wybieram do kumpeli bo córe urodziła 1,5 miesiaca temu,wczesniej jej nie odwiewdzałam bo pewnie wizyt z rodziny miała az nad to wiec chciałam troche odczekac.Jedziemy z Alankiem w przyszłym tygodniu zobaczyc małą niuńkę:tak:

No Mantezowa, to teściowio się pokazali:-D A jakie to niemieckie środki szanowna mamusia upatrzyła, bo ja patrzyłam i nic nie znalazłam, i z Polski teraz Jelp przywiozłam:szok:

Szczerze mówiac to nawet nie wiem ale pod koniec tygodnia bede u mamy to sprawdze co tam kupiła i wtedy ci napisze.

Dziewczyny a jaki wymiar pieluch tetrowych kupujecie?
60/80
70/80
80/80

wlasnie chce zamowic na allegro a tu tyle wymiarow do wyboru:-) a kilka flanelowych tez kupujecie? czy np tetrowe kolorowe np.na wyjscie do lekarza?

Ha! Maluszek ja się właśnie zdziwiłam, bo kupiłam jedne kolorowe oglądam, później drugie a te są większe od pierwszych, ja myślałam, że wszystkie takie same rozmiary są:-D

reklama
Dziewczyny a jaki wymiar pieluch tetrowych kupujecie?
60/80
70/80
80/80

wlasnie chce zamowic na allegro a tu tyle wymiarow do wyboru:-) a kilka flanelowych tez kupujecie? czy np tetrowe kolorowe np.na wyjscie do lekarza?
ja w sumie nie pamietam jakie kupilam, a ze sie troche zbiegly w praniu to nie da nic mierzenie. chyba obojetne jaki rozmiar, ale lepiej wziac podwójnie tkane czy jakos tak to nazywa, sa grubsze i bardziej wytrzymale... chociaz nieco drozsze.
flanelki tez kupilam, ale to tylko kilka sztuk. sa jakies takie milsze/przyjemniejsze niz tetry :-)

Do góry