reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

My gdyby nie pomoc rodziny mielibyśmy dużo ciężej. Łóżeczko, wózek (spacerówka też), karuzelka, ciuszki, pościelka to prezenty po dzieciach mojej siostry. Duża oszczędność. Paczka z ciuchami i koszem od znajomej to też miła niespodzianka. Nie mówię-bo gdyby trzeba było to na pewno byśmy dali radę, ale dzięki temu mam chociaż spokojną głowę. Moja mama sponsorowała jakąś wizytę dla wnusia- też miło. Wiem,ze teściowa też się niedługo wybiera na zakupy dla swojego pierwszego wnuka.
Nie jest tak,że wyglądamy prezentów i pomocy z każdej strony, bo dziecko w drodzę, ale jednak miło jest jak widzi się jakieś zainteresowanie.
Pomoc przy remoncie, sprzątaniu też jest przecież mile widziana i często potrzebna.

reklama
ja na szczescie albo i na nieszczescie nie mam bogatych ani rodzicow ani tescia, moja mama pomogla mi skompletowac bardzo podstawowa wyprawke ubrankowa z lumpeksow, lozeczko jest po Oliwce turystyczne bez regulowanego dna i takie musi byc, szafe dla dziewczynek i lozko dla Oliwki oraz nowy fotelik dla oliwki zamowilam z allegro z kasy ze zwrotu ze skarbowki, szafa byla taniutka i jest bardzo pojemna tak, ze obydwie dziewczynki mi sie tam pomieszcza, stary fotelik po oliwce 0-18kg bedzie dla dzidzi, posciel podostawalam, zadnych rzeczy typu karuzela, niania, monitor oddechu nie kupuje, na farby dali wlasciciele, chrzetna kupila Oliwce w chinskim sklepie naklejki hello kitty na sciane za 6zl, reszte drobiazgow kupie sobie dopiero na koniec sierpnia...
z becikowego bedziemy musieli kupic wozek, bo ten po Oliwce nie da jednak rady, tylko gondola sie nadaje, reszta juz sie sypie bo Oliwka to trzecie dziecko, ktore nim jezdzi

pokaze Wam ta szafe:
Szafa, Regał PATRYK R004, Biuro, Meble Bestseller (2407259148) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

dla mnie rewelacja jak ktos nie ma kasy, zajmuje malo miejsca i jest pojemna

Ostatnia edycja:
No właśnie ja uważam, że zainteresowanie wyrażac można niekoniecznie poprzez dawanie pieniędzy czy kupowanie czegos. Moja mama codziennie dopytuje sie jak się czuję, po każdej mojej wizycie u lekarza dzwoni co tam u Małego, widze, że przezywa tę ciążę tak jak my. Tesciowa tez ciągle dopytuje się o moje samopoczucie, o Małego. Widać że się przejmują i cieszą. I zadne prezenty i czy kasa nie sa potrzebne żebym widziała ich zainteresowanie. Obkupienie Małego, itd. to nasz obowiązek, który zresztą z chęcią czynimy :)

ja naprawde uwazam, ze dziecko nie potrzebuja az tyle, fakt fajnie jak kogos stac i moze pokupowac rozne cuda, ale kiedys tych cudow nie bylo, a powyrastali wspaniali ludzie,

My tez sami cała wyprawke od poczatku do konca sami ,przy pierwszym moi rodzice wozek zasponsorowali...a teraz trzecie a ze po starszakach nic nie mam to od zera ...tescie dla moich dzieci to zawsze byli skapi nie widzac ich rok jak przyjada to czekolade im przywoza( a na brak kasy nie moga nazekac) i tyle mam to w nosie ale jak widze jak w mojego siostry corki kase pchaja to mi przykro ....tesc raz przy mnie zaczoł nazekac ze mleko i pampersy takie drogie to sie wkurw..... i mu powiedziałam ze mi akurat tego nie musi mowic i ciekawe ze zaowazył to przy trzeciej wnuczce...(bo tamte wnuczki tz od corki okupował we wszystko ) zrobił sie purpurowy i juz przy mnie tak nie gadał... liczymy tylko na siebie i tyle..... choc nie ukrywam było by miło gdyby cos sprezetował ktos:-p moja mama to narazie mi tylko cisnienie podnosi bo jeszcze czas a na co tak szybko ze przed to sie nie kupuje jak jej powiedziałam ze w sobote (jesli chłodniej bedzie )to jedziemy po lozeczko posciel i itp to mi powiedziała juz przeciez dopiero lipiec:szok: nosz kurde .....

Ostatnia edycja:
Ryba właśnie tu chodzi o samo zainteresowanie nie o sponsorowanie ja chciałam wszystko sama kupić i trafia mnie,że teściowa wiecznie ma coś do powiedzenia a grosza nie dołożyła

A ja się ciesze ze nas rodzice z kaska podratowali przed pierwszym porodem,moja mam dała wtedy 1000zł a tesciowa zwróciła 600zł za wózek,nie od razu bo nie miała a jak by nie oddała to by tez sie nic nie stało ale koniecznie chciała dac,u nas panuje zasada ze dziadki kupuja jedni łóżeczko a drudzy wózek przy czym nie miałam jakis wygórowanych wymagan co do wózka,jest jaki jest i mi wystarczy.
Tak ogólnie to finansowo nikt nas nie wspiera,moja mama nie jest rozrzutna,zawsze wyliczała mi kazda najdrobniejsza kwote jesli byłam jej za cos winna bo mi kupowała w sklepie nie ważne czy to za chlebek czy chrupki za złotówke dla Alana zawsze jej zwracam.A tez mogłabym liczyc na to ze co jak co ale wnukowi chrupki mogła kupic.Jestem zdania ze jestem dorosła i sama jestem odpowiedzialna za swoja rodzine i musze sobie radzic nie liczac na niczyja pomoc.Tesciowa z koleji ma na utrzymaniu młodszego syna i jego żone z dziecmi wiec doskonale rozumiem ze sama ledwo przedzie i nigdy na kase u niej nie liczyłam,liczy sie ze ma dobre serce i nie musze opowiadac o niej kawałów:-D
Moja mam nie jest biedna wiec jak mi 5 stówek przyniosła na zamówiona posciel to nie powiem ze sie nie ucieszyłam,dała to wziełam.:-p
Zreszto to i tak jej jeszcze wisze 4 tysie i nie mam pojecia kiedy jej oddam a ze narazie jej nie potrzebne to sie staram tym długiem nie stresowac bardzo,w tym miesiacu stawiam na wydatki wyprawkowe.Oj dobrze jest miec kredytodawce bezodsetkowego:-p

Mnie dawno na zakupach nie bylo ;-) wiec sobie wlasnie zamowilam wkladki laktacyjne
AVENT WIELORAZOWE Wkładki Laktacyjne 6szt.+worek! (2456939751) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jeszcze pare dni i bede je musiala zaczac uzywac, to juz nie kropelki, normalnie cyce mi sie rozkrecaja ;-)

super
ja sobie kupiłam wielorazowe wkładki produkcji jednej forumowiczki na chusty.info
jak dostanę to wkleję fotkę

a mnie jeszcze zaczynają drażnić osoby, które nie zapytają czy coś nam pomóc, czy kupić jakąś drobnostkę
a już stoją w kolejce po nasze ubranka i rzeczy, które zakupujemy
liczą i sie przeliczą

reklama
Do góry