reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Pochwale się:D siostra przysłała mi zdjęcia co kupiła dla mojej malutkiej i sie zakochałam;) zamierza teraz poszaleć na wyprzedażach w Irlandii wiec nazbiera więcej;)
komplecik
2012-07-05 15.45.19.jpgi śpioszki2012-07-05 15.46.21.jpg

mam tylko nadzieje że z córy nie zrobi się synek;) (lekarzowi prowadzącemu raz wydawało sie że widzi chłopca, dwóch innych było pewnych że jest dziewczynka... liczę że na następnym usg prowadzący zobaczy dziewczynkę i będę spokojna)

Kurcze zmartwiłyście mnie tymi majtkami jednorazowymi, bo właśnie takie kupiłam, firmy Akuku rozmiar M... nie przymierzam bo są sterylnie zapakowane i nie chcę ich teraz otwierać. Nie wiedziałam że po cc też tak mocno leci. Wkładek poporodowych mam 1 opakowanie, babka w sklepie mówiła że wystarczy. Najwyżej mąż będzie jechał po więcej, nic mu nie będzie jak się trochę chłopak przewietrzy :-D I babka w sklepie namówiła mnie na laktator ręczny Medela, można dokupić zasilacz i zrobić z niego elektryczny. Chciałam kupić inny, ale twierdziła że ten najlepszy i klientka za mną ochoczo potwierdzała, mam nadzieję że nie pożałuję.
W ogóle to wydałam 800 zł a naprawdę nic takiego nie kupiłam.
2 koszule do karmienia, majty jednorazowe, podkłady, dwa biustonosze do karmienia, wkładki laktacyjne, osłonki silikonowe, fridę do nosa, termometr do czoła i ucha (to jedynie było drogie), patyczki do ucha, płatki kosmetyczne, chusteczki pampers, opakowanie pieluszek pampers, kosmetyki z Hippa i Babydream, rożek, zabawkę z pozytywką, kilka pieluszek tetrowych. Nic wielkiego, kupowałam w tanim sklepie. A poszło osiem stów. A w weekend jedziemy do ikei po łóżeczko z wyposażeniem, komodę na ubrania i regał na zabawki. W sumie też bez szaleństw nie? trzy meble i pościel... no i ciekawe ile wydamy :szok: bo niby wszystko tanie, ale jak się zbierze do kupy to drogo wychodzi.
Ale o czym ja tu piszę, o kasie? przecież najważniejsze żeby dzidzi było dobrze.
Z tą torbą którą pokazywałam, to na razie się rozmyśliłam, bo faktycznie wejdą tam rzeczy dla dziecka i tyle. Drugą na większe rzeczy typu koszule, szlafrok czy rożek muszę i tak mieć. No zobaczymy, chyba włączę tryb "oszczędzamy" i wezmę to co mam w domu. A toreb różnego typu, podróżnych, sportowych, plażowych, mieliśmy tyle że ostatnio żeśmy rozdawali ;-) nie wiem skąd one się wzięły.

Jasminum ja mialam 3 opakowania... zużyłam jedno...bo potem przeszlam na wygodne podpaski...dlatego teraz zakupiłam jedno opakowanie :tak:jakby coś moja mama mi przywiezie:tak:

Do_iT czy Ty się moze dowiadywałaś o szpital w Bogucicach?? czy cos trzeba brać... bo nie mam czasu tam jechac :p

jak leżałam to się dopytywałam
dla maluszka nic - ale był jakiś boom dzieciaków, więc prosiły męża tej dziewczyny która urodziła, że jak ma jakieś ubranka to niech przyniesie, bo one nie mają ;/
i takie tam dla siebie podkłady, ręczniki papierowe i pierdółki
jakby co to pytaj

po 36tc wybieram się tam jeszcze raz do anestezjologa więc tym razem zapytam położnych i będę chciała luknąć porodówkę

Beacia to miałam tak samo :-Dzonk w szpitalu :-Dno ja normalnie noszę rozm S/M ale chyba wezmę L... tak na wszelki wypadek :p

no i ja zakupilam

wkładki laktacyjne Johnson's baby 50szt OKAZJA (2438891207) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Super szczotki do mycia butelek i smoczków!!! HIT (2441339020) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pojemnik na mleko w proszku Tommee Tippee PROMOCJA (2443216498) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Bezpieczne nożyczki BabyOno dla dzieci HIT!!! (2447971594) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Majtki wielorazowe siatkowe poporodowe 2szt L (2448705747) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pieluchy pieluszki tetrowe 60x80cm POLSKIE ATEST (2450596346) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Butelka Tommee Tippee 260ml 0%BPA REWELACJA (2451674656) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Smoczki na butelkę Tommee Tippee 2szt (2451674900) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Podkłady poporodowe dla kobiet Matopat Absorgyn (2456322506) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Super PAKLANKI woreczki na zużyte pieluszki 50szt (2457585687) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Termoopakowanie na butelkę Tommee Tippee 1szt (2458533061) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

super zakupy

Pochwale się:D siostra przysłała mi zdjęcia co kupiła dla mojej malutkiej i sie zakochałam;) zamierza teraz poszaleć na wyprzedażach w Irlandii wiec nazbiera więcej;)
komplecik
Zobacz załącznik 480577i śpioszkiZobacz załącznik 480578

mam tylko nadzieje że z córy nie zrobi się synek;) (lekarzowi prowadzącemu raz wydawało sie że widzi chłopca, dwóch innych było pewnych że jest dziewczynka... liczę że na następnym usg prowadzący zobaczy dziewczynkę i będę spokojna)

super masz siorkę

Kasia P-P ja miałam latkator ręczny Mendeli i dla mnie MASAKRA... szybko kupilam elektryczny- jak robiłam ręcznym to lecialo 10-15 ml... gdzie młody zjadał 120-130 :szok:przy elektrycznym bylo latwiej bo jedną rękę miałam wolną i z jednej piersi ściagalam 100 ml...bez wysiłku i stresu:tak:

Do_iT dzieki czyli wezme standardowo "gorsze" ciuszki do szpitala...bo ten boom jest nadal :-D

najwyżej dokupię ten zasilacz, w sumie tym mnie przekonała że w razie czego można go przerobić na elektryczny... był niedrogi więc to był dodatkowy atut, no i twierdziła że to najlepszy od lat laktator... zobaczymy

a do szpitala też wezmę gorsze ciuszki, tzn używane bo mam parę takich sztuk, w razie czego nie będzie mi szkoda, tylko na wyjście wybiorę coś ładnego :)

Wracając jeszcze do tych majtek wielorazowych to mozna je porownac do pończoch kabaretek bo też są z takich gumeczek splecione

Ja zakupiłam takie (rozmiar wielki , bo sama jestem wielka :-D) i powiem wam , że są małe , ale świetnie się rozciągają , poza tym nie będziecie po porodzie też niewiadomo jak biegać żeby wam spadały , w domu to w normalnych majciochach będziecie chodzić , bo plamienie też mniejsze będzie.

Babyono Wielorazowe majtki poporodowe 2szt roz.XXL (2457892416) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kasia ja też chyba będę miała ręczną mendelę

reklama
Do góry