reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Pochwale się:D siostra przysłała mi zdjęcia co kupiła dla mojej malutkiej i sie zakochałam;) zamierza teraz poszaleć na wyprzedażach w Irlandii wiec nazbiera więcej;)
komplecik
2012-07-05 15.45.19.jpgi śpioszki2012-07-05 15.46.21.jpg

mam tylko nadzieje że z córy nie zrobi się synek;) (lekarzowi prowadzącemu raz wydawało sie że widzi chłopca, dwóch innych było pewnych że jest dziewczynka... liczę że na następnym usg prowadzący zobaczy dziewczynkę i będę spokojna)

Kurcze zmartwiłyście mnie tymi majtkami jednorazowymi, bo właśnie takie kupiłam, firmy Akuku rozmiar M... nie przymierzam bo są sterylnie zapakowane i nie chcę ich teraz otwierać. Nie wiedziałam że po cc też tak mocno leci. Wkładek poporodowych mam 1 opakowanie, babka w sklepie mówiła że wystarczy. Najwyżej mąż będzie jechał po więcej, nic mu nie będzie jak się trochę chłopak przewietrzy :-D I babka w sklepie namówiła mnie na laktator ręczny Medela, można dokupić zasilacz i zrobić z niego elektryczny. Chciałam kupić inny, ale twierdziła że ten najlepszy i klientka za mną ochoczo potwierdzała, mam nadzieję że nie pożałuję.
W ogóle to wydałam 800 zł a naprawdę nic takiego nie kupiłam.
2 koszule do karmienia, majty jednorazowe, podkłady, dwa biustonosze do karmienia, wkładki laktacyjne, osłonki silikonowe, fridę do nosa, termometr do czoła i ucha (to jedynie było drogie), patyczki do ucha, płatki kosmetyczne, chusteczki pampers, opakowanie pieluszek pampers, kosmetyki z Hippa i Babydream, rożek, zabawkę z pozytywką, kilka pieluszek tetrowych. Nic wielkiego, kupowałam w tanim sklepie. A poszło osiem stów. A w weekend jedziemy do ikei po łóżeczko z wyposażeniem, komodę na ubrania i regał na zabawki. W sumie też bez szaleństw nie? trzy meble i pościel... no i ciekawe ile wydamy :szok: bo niby wszystko tanie, ale jak się zbierze do kupy to drogo wychodzi.
Ale o czym ja tu piszę, o kasie? przecież najważniejsze żeby dzidzi było dobrze.
Z tą torbą którą pokazywałam, to na razie się rozmyśliłam, bo faktycznie wejdą tam rzeczy dla dziecka i tyle. Drugą na większe rzeczy typu koszule, szlafrok czy rożek muszę i tak mieć. No zobaczymy, chyba włączę tryb "oszczędzamy" i wezmę to co mam w domu. A toreb różnego typu, podróżnych, sportowych, plażowych, mieliśmy tyle że ostatnio żeśmy rozdawali ;-) nie wiem skąd one się wzięły.

Jasminum ja mialam 3 opakowania... zużyłam jedno...bo potem przeszlam na wygodne podpaski...dlatego teraz zakupiłam jedno opakowanie :tak:jakby coś moja mama mi przywiezie:tak:

Do_iT czy Ty się moze dowiadywałaś o szpital w Bogucicach?? czy cos trzeba brać... bo nie mam czasu tam jechac :p

jak leżałam to się dopytywałam
dla maluszka nic - ale był jakiś boom dzieciaków, więc prosiły męża tej dziewczyny która urodziła, że jak ma jakieś ubranka to niech przyniesie, bo one nie mają ;/
i takie tam dla siebie podkłady, ręczniki papierowe i pierdółki
jakby co to pytaj

po 36tc wybieram się tam jeszcze raz do anestezjologa więc tym razem zapytam położnych i będę chciała luknąć porodówkę

Beacia to miałam tak samo :-Dzonk w szpitalu :-Dno ja normalnie noszę rozm S/M ale chyba wezmę L... tak na wszelki wypadek :p

no i ja zakupilam

wkładki laktacyjne Johnson's baby 50szt OKAZJA (2438891207) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Super szczotki do mycia butelek i smoczków!!! HIT (2441339020) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pojemnik na mleko w proszku Tommee Tippee PROMOCJA (2443216498) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Bezpieczne nożyczki BabyOno dla dzieci HIT!!! (2447971594) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Majtki wielorazowe siatkowe poporodowe 2szt L (2448705747) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pieluchy pieluszki tetrowe 60x80cm POLSKIE ATEST (2450596346) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Butelka Tommee Tippee 260ml 0%BPA REWELACJA (2451674656) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Smoczki na butelkę Tommee Tippee 2szt (2451674900) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Podkłady poporodowe dla kobiet Matopat Absorgyn (2456322506) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Super PAKLANKI woreczki na zużyte pieluszki 50szt (2457585687) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Termoopakowanie na butelkę Tommee Tippee 1szt (2458533061) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

super zakupy

Pochwale się:D siostra przysłała mi zdjęcia co kupiła dla mojej malutkiej i sie zakochałam;) zamierza teraz poszaleć na wyprzedażach w Irlandii wiec nazbiera więcej;)
komplecik
Zobacz załącznik 480577i śpioszkiZobacz załącznik 480578

mam tylko nadzieje że z córy nie zrobi się synek;) (lekarzowi prowadzącemu raz wydawało sie że widzi chłopca, dwóch innych było pewnych że jest dziewczynka... liczę że na następnym usg prowadzący zobaczy dziewczynkę i będę spokojna)

super masz siorkę

Kasia P-P ja miałam latkator ręczny Mendeli i dla mnie MASAKRA... szybko kupilam elektryczny- jak robiłam ręcznym to lecialo 10-15 ml... gdzie młody zjadał 120-130 :szok:przy elektrycznym bylo latwiej bo jedną rękę miałam wolną i z jednej piersi ściagalam 100 ml...bez wysiłku i stresu:tak:

Do_iT dzieki czyli wezme standardowo "gorsze" ciuszki do szpitala...bo ten boom jest nadal :-D

najwyżej dokupię ten zasilacz, w sumie tym mnie przekonała że w razie czego można go przerobić na elektryczny... był niedrogi więc to był dodatkowy atut, no i twierdziła że to najlepszy od lat laktator... zobaczymy

a do szpitala też wezmę gorsze ciuszki, tzn używane bo mam parę takich sztuk, w razie czego nie będzie mi szkoda, tylko na wyjście wybiorę coś ładnego :)

Wracając jeszcze do tych majtek wielorazowych to mozna je porownac do pończoch kabaretek bo też są z takich gumeczek splecione

Ja zakupiłam takie (rozmiar wielki , bo sama jestem wielka :-D) i powiem wam , że są małe , ale świetnie się rozciągają , poza tym nie będziecie po porodzie też niewiadomo jak biegać żeby wam spadały , w domu to w normalnych majciochach będziecie chodzić , bo plamienie też mniejsze będzie.

Babyono Wielorazowe majtki poporodowe 2szt roz.XXL (2457892416) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kasia ja też chyba będę miała ręczną mendelę

reklama
Do góry