reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Ja chcę z FP karuzelkę bo tam i długa melodyjka jest(wkurzaja mnie te które nakręci się a po 2-3 minutach juz nie gra i trzeba znowu nakręcać a tym przeszkadzać dzieciaczkowi jak zasypia np.)...

MISIACZKE ale cenowo super trafiłas:))

dzieczyny czy któraś z Was będzie używała innych kosmetyków dla dziecka niz emolium i oil latum?
ja mam serie z Bambino, o taki zestaw:
Oliwka BAMBINO z NNKT (witaminą F) 150ml (2451591775) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BAMBINO SZAMPON Z WITAMINĄ B3 (2458631637) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BAMBINO Krem OCHRONNY z tlenkiem cynku 150ml (2452678312) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BAMBINO Mydło/Mydełko z lanoliną 100g (2452678330) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

oliwki pare kropelek do wanienki i potem po umyciu maly masazyk z nią maluchowi.
ten "system" sprawdzil mi sie w 100% z Tomem i jak bedzie ok, to Mackowi tak samo.
tylko chusteczek Bambino nie kupie, bo mi sie wydaja zbyt suche, ja biore te z Biedronki.
aaaa i szampon to dopiero pozniej, Tomowi zaczelam uzywac jak mial ok roku, wczesniej byl prawie lysy i mylam calego mydelkiem(szampon nawet sie zapienic nie chcial u niego) ;-)

Misiaczek - świetne ciuszki wypatrzyłaś na allegro :)
Pok - genialna ta karuzelka, no prze śliczna :)
Anmika ja nie mam doświadczenia w butelkach, ale sama zdecydowałam się na Avent (a właściwie dostanę zestaw startowy tych butelek w prezencie).
Pauline ja zdecydowałam się na niebieską serię babydream z rosmana - zakupiłam mydełko, płyn do kąpieli i krem do buzi i ciała. Na emolienty zdecyduję się jak pojawią się jakieś problemy ze skórką maluszka.

Sliczna :) ale ma dwie wady. Po pierwsze nie kreci sie automatycznie, bo to taka drewniano sznurkowa konstrukcja, mozna reka macnac i wtedy si rusza. Po drugie melodyjke ma okropna al to chyba po prostu w ogole moje uczulenie na takie sztuczne dzwieki jak z syntezatora i dzieciece oglupiajace melodje. Bede jej puszczac co inngo. Na razie sluchamy czesto "bolero" ravela i chyba sie podoba, bo sie przy tym bardzo uspokaja moja gruba Zocha :)

Pok foczka to taka wstawka do wanienki co pozwala ułożyć Maluszka bez podtrzymywania :)
w końcu kupiłam, najwyżej użyję kilka razy a może faktycznie na początku się przyda

Ja zamówiłam prawie wszystko :D zostały mi tylko duże rzeczy typu łóżeczko, pościel i fotelik, ale mam upatrzone.
Cała reszta jedzie do mnie :) uhhh a potem będę musiała to pakować itd.

kupiłam dwie koszule do szpitala, chyba dwie stykną, nie lubię koszul, w ogóle te wszystkie są takie mega infantylne w końcu wybrałam taką Koszula nocna MUZZY ciążowa do karmienia L/ XL (2437461826) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
widziałam na żywo i ujdzie :)
Za to do karmienia już mam pizamki mam wielką słabość do kropek więc jedną mam tę Piżama do karmienia DOBRANOCKA (2450310119) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
poza tym cała masa dupereli od przewijaków po pieluszki, gacie i takie tam :D

Mam do Was dwa pytanka -

1. jak oszacować rozmiar biustonosza, jeden by się przydał do szpitala taki do karmienia, a ja zupełnie nie wiem :O

2. A drugie czy zimą używałyście więcej niż jeden taki spiworek LADYBIRD * BIAŁY KOMBINEZON Z MISIEM * 3-6 (2452661156) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a może coś innego?

no to ja wreszcie się zabrałam za konkretny zakup - czyli łóżeczko

ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE z SZUFLADĄ GPK BALDACHIM+GRATIS (2450384487) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kolor piękny naturalny kolor drewna sosnowego będzie pasował do mebli
a pościel wybraliśmy numer 20 i 25

a to tego zakupiliśmy przewijak
PRZEWIJAK PRZEBIERAK na ŁÓŻECZKO 120x60 WZORY (2450384568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
numer 6

i jeszcze wylicytowałam dla siebie 2 ubranka
V84 ŚLICZNA CIĄŻOWA BLUZKA KOSZULKA 40/42 NOWA (2438880564) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
oraz
2 XG54 FANTASTYCZNA SUKIENKA CIĄŻOWA 40/42 BCM (2436868181) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kasia P-P ja miałam latkator ręczny Mendeli i dla mnie MASAKRA... szybko kupilam elektryczny- jak robiłam ręcznym to lecialo 10-15 ml... gdzie młody zjadał 120-130 :szok:przy elektrycznym bylo latwiej bo jedną rękę miałam wolną i z jednej piersi ściagalam 100 ml...bez wysiłku i stresu:tak:

Do_iT dzieki czyli wezme standardowo "gorsze" ciuszki do szpitala...bo ten boom jest nadal :-D

a podaj linka do elektrycznego, który posiadasz ;)

ja z ubrankami też tak zrobię ;)

najwyżej dokupię ten zasilacz, w sumie tym mnie przekonała że w razie czego można go przerobić na elektryczny... był niedrogi więc to był dodatkowy atut, no i twierdziła że to najlepszy od lat laktator... zobaczymy

a do szpitala też wezmę gorsze ciuszki, tzn używane bo mam parę takich sztuk, w razie czego nie będzie mi szkoda, tylko na wyjście wybiorę coś ładnego :)

no to co za cudo, że z ręcznego można zrobić elektryczny???

pierwsze, spore i super zakupy ;)
dobrze, że masz po synku trochę rzeczy ;)
zawsze to ogromna oszczędność

Mamuski, macie juz kupione, albo upatrzone karuzelki do łóżeczka? i jakies zabawki/zawieszki do wozka?
pochwalcie sie ;-)

u mnie kochana na liście rzeczy do kupienia karuzelki brak

dzieczyny czy któraś z Was będzie używała innych kosmetyków dla dziecka niz emolium i oil latum?

nivea
ale jestem nastawiona na przeskok na emolium, bo ja uczuleniowiec
i mam nadzieję, że dzieciaczek nie

Dziewczyny a powiecie mi jeszcze czy lepsze butelki z Aventu czy Tomee Teepe (nie pamiętam jak to się pisze)?

nie wiem :D ja mam TT

A torba nie spakowana. Nie mam nawet jeszcze pojecia w co sie spakuje. Chyba w mala walizke na kolkach. Pociesza mnie akt, ze moge nic nie zabrac, bo szpital zapewnia wszystko dla i dziecka, masci, majtk, ubrania, kosmetyki, pieluchy itd. Chyba w sierpbiu dopiero sie tym zajme.

no to super szpital
my to musimy jak na wakacje się spakować :D

super zakupy ;)

kupiłam dwie koszule do szpitala, chyba dwie stykną, nie lubię koszul, w ogóle te wszystkie są takie mega infantylne w końcu wybrałam taką Koszula nocna MUZZY ciążowa do karmienia L/ XL (2437461826) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
widziałam na żywo i ujdzie :)

O losie!!! :-D
Rewii mody na porodówkach nie będzie, bo z tego co widzę, to sporo kobitek wybiera właśnie ten model.
Też ją mam, bo z tych do karmienia, jest najbardziej znośna.
Wybrać coś, to istny dramat.
Ja nie wiem, kto te wzory wymyśla.
Infantylizacja bab karmiących się kłania.
A to serduszka, a to króliczki, bocianki, noż kurde nic neutralnego.
Wszystko jak dla pięciolatki.

Mam do Was dwa pytanka -

1. jak oszacować rozmiar biustonosza, jeden by się przydał do szpitala taki do karmienia, a ja zupełnie nie wiem :O

Mam ten sam problem.
To moja pierwsza ciąża, więc nawet nie mam jak się zasugerować doświadczeniami.
Może to pomoże:
Stanik do karmienia – nie taka prosta sprawa | Dzieciowo mi!
Stanik do karmienia – matczyny niezbędnik mocno niedoceniany | Dzieciowo mi!

Jeden kupiłam wg wskazówek z ww. artykułów, czyli teraz mam 80D, więc kupiłam 75 E/F.
Kupiłam mega tani, gdyby miało się okazać, że jednak nie pasuje.
Drugi biustonosz do karmienia kupiłam i już noszę - taki niby rosnący.
Kupiłam go tylko dlatego, że i tak musiałam coś kupić na teraz, bo w nic już nie wchodzę.
Teraz wreszcie mi wygodnie i mam nadzieję, że jeszcze w nim pochodzę przy karmieniu.

Ostatnia edycja:
reklama
ja kupiłam koszulke do karmienia właśnie ze słonikiem :-D, ale ja lubie takie wzorki a jak leżałam w szpitalu to każda babeczka miała koszulke w tym stylu :no:

Do góry