reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Ja chcę z FP karuzelkę bo tam i długa melodyjka jest(wkurzaja mnie te które nakręci się a po 2-3 minutach juz nie gra i trzeba znowu nakręcać a tym przeszkadzać dzieciaczkowi jak zasypia np.)...

MISIACZKE ale cenowo super trafiłas:))

dzieczyny czy któraś z Was będzie używała innych kosmetyków dla dziecka niz emolium i oil latum?
ja mam serie z Bambino, o taki zestaw:
Oliwka BAMBINO z NNKT (witaminą F) 150ml (2451591775) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BAMBINO SZAMPON Z WITAMINĄ B3 (2458631637) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BAMBINO Krem OCHRONNY z tlenkiem cynku 150ml (2452678312) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BAMBINO Mydło/Mydełko z lanoliną 100g (2452678330) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

oliwki pare kropelek do wanienki i potem po umyciu maly masazyk z nią maluchowi.
ten "system" sprawdzil mi sie w 100% z Tomem i jak bedzie ok, to Mackowi tak samo.
tylko chusteczek Bambino nie kupie, bo mi sie wydaja zbyt suche, ja biore te z Biedronki.
aaaa i szampon to dopiero pozniej, Tomowi zaczelam uzywac jak mial ok roku, wczesniej byl prawie lysy i mylam calego mydelkiem(szampon nawet sie zapienic nie chcial u niego) ;-)

Misiaczek - świetne ciuszki wypatrzyłaś na allegro :)
Pok - genialna ta karuzelka, no prze śliczna :)
Anmika ja nie mam doświadczenia w butelkach, ale sama zdecydowałam się na Avent (a właściwie dostanę zestaw startowy tych butelek w prezencie).
Pauline ja zdecydowałam się na niebieską serię babydream z rosmana - zakupiłam mydełko, płyn do kąpieli i krem do buzi i ciała. Na emolienty zdecyduję się jak pojawią się jakieś problemy ze skórką maluszka.

Sliczna :) ale ma dwie wady. Po pierwsze nie kreci sie automatycznie, bo to taka drewniano sznurkowa konstrukcja, mozna reka macnac i wtedy si rusza. Po drugie melodyjke ma okropna al to chyba po prostu w ogole moje uczulenie na takie sztuczne dzwieki jak z syntezatora i dzieciece oglupiajace melodje. Bede jej puszczac co inngo. Na razie sluchamy czesto "bolero" ravela i chyba sie podoba, bo sie przy tym bardzo uspokaja moja gruba Zocha :)

Pok foczka to taka wstawka do wanienki co pozwala ułożyć Maluszka bez podtrzymywania :)
w końcu kupiłam, najwyżej użyję kilka razy a może faktycznie na początku się przyda

Ja zamówiłam prawie wszystko :D zostały mi tylko duże rzeczy typu łóżeczko, pościel i fotelik, ale mam upatrzone.
Cała reszta jedzie do mnie :) uhhh a potem będę musiała to pakować itd.

kupiłam dwie koszule do szpitala, chyba dwie stykną, nie lubię koszul, w ogóle te wszystkie są takie mega infantylne w końcu wybrałam taką Koszula nocna MUZZY ciążowa do karmienia L/ XL (2437461826) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
widziałam na żywo i ujdzie :)
Za to do karmienia już mam pizamki mam wielką słabość do kropek więc jedną mam tę Piżama do karmienia DOBRANOCKA (2450310119) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
poza tym cała masa dupereli od przewijaków po pieluszki, gacie i takie tam :D

Mam do Was dwa pytanka -

1. jak oszacować rozmiar biustonosza, jeden by się przydał do szpitala taki do karmienia, a ja zupełnie nie wiem :O

2. A drugie czy zimą używałyście więcej niż jeden taki spiworek LADYBIRD * BIAŁY KOMBINEZON Z MISIEM * 3-6 (2452661156) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a może coś innego?

no to ja wreszcie się zabrałam za konkretny zakup - czyli łóżeczko

ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE z SZUFLADĄ GPK BALDACHIM+GRATIS (2450384487) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kolor piękny naturalny kolor drewna sosnowego będzie pasował do mebli
a pościel wybraliśmy numer 20 i 25

a to tego zakupiliśmy przewijak
PRZEWIJAK PRZEBIERAK na ŁÓŻECZKO 120x60 WZORY (2450384568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
numer 6

i jeszcze wylicytowałam dla siebie 2 ubranka
V84 ŚLICZNA CIĄŻOWA BLUZKA KOSZULKA 40/42 NOWA (2438880564) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
oraz
2 XG54 FANTASTYCZNA SUKIENKA CIĄŻOWA 40/42 BCM (2436868181) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kasia P-P ja miałam latkator ręczny Mendeli i dla mnie MASAKRA... szybko kupilam elektryczny- jak robiłam ręcznym to lecialo 10-15 ml... gdzie młody zjadał 120-130 :szok:przy elektrycznym bylo latwiej bo jedną rękę miałam wolną i z jednej piersi ściagalam 100 ml...bez wysiłku i stresu:tak:

Do_iT dzieki czyli wezme standardowo "gorsze" ciuszki do szpitala...bo ten boom jest nadal :-D

a podaj linka do elektrycznego, który posiadasz ;)

ja z ubrankami też tak zrobię ;)

najwyżej dokupię ten zasilacz, w sumie tym mnie przekonała że w razie czego można go przerobić na elektryczny... był niedrogi więc to był dodatkowy atut, no i twierdziła że to najlepszy od lat laktator... zobaczymy

a do szpitala też wezmę gorsze ciuszki, tzn używane bo mam parę takich sztuk, w razie czego nie będzie mi szkoda, tylko na wyjście wybiorę coś ładnego :)

no to co za cudo, że z ręcznego można zrobić elektryczny???

pierwsze, spore i super zakupy ;)
dobrze, że masz po synku trochę rzeczy ;)
zawsze to ogromna oszczędność

Mamuski, macie juz kupione, albo upatrzone karuzelki do łóżeczka? i jakies zabawki/zawieszki do wozka?
pochwalcie sie ;-)

u mnie kochana na liście rzeczy do kupienia karuzelki brak

dzieczyny czy któraś z Was będzie używała innych kosmetyków dla dziecka niz emolium i oil latum?

nivea
ale jestem nastawiona na przeskok na emolium, bo ja uczuleniowiec
i mam nadzieję, że dzieciaczek nie

Dziewczyny a powiecie mi jeszcze czy lepsze butelki z Aventu czy Tomee Teepe (nie pamiętam jak to się pisze)?

nie wiem :D ja mam TT

A torba nie spakowana. Nie mam nawet jeszcze pojecia w co sie spakuje. Chyba w mala walizke na kolkach. Pociesza mnie akt, ze moge nic nie zabrac, bo szpital zapewnia wszystko dla i dziecka, masci, majtk, ubrania, kosmetyki, pieluchy itd. Chyba w sierpbiu dopiero sie tym zajme.

no to super szpital
my to musimy jak na wakacje się spakować :D

super zakupy ;)

kupiłam dwie koszule do szpitala, chyba dwie stykną, nie lubię koszul, w ogóle te wszystkie są takie mega infantylne w końcu wybrałam taką Koszula nocna MUZZY ciążowa do karmienia L/ XL (2437461826) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
widziałam na żywo i ujdzie :)

O losie!!! :-D
Rewii mody na porodówkach nie będzie, bo z tego co widzę, to sporo kobitek wybiera właśnie ten model.
Też ją mam, bo z tych do karmienia, jest najbardziej znośna.
Wybrać coś, to istny dramat.
Ja nie wiem, kto te wzory wymyśla.
Infantylizacja bab karmiących się kłania.
A to serduszka, a to króliczki, bocianki, noż kurde nic neutralnego.
Wszystko jak dla pięciolatki.

Mam do Was dwa pytanka -

1. jak oszacować rozmiar biustonosza, jeden by się przydał do szpitala taki do karmienia, a ja zupełnie nie wiem :O

Mam ten sam problem.
To moja pierwsza ciąża, więc nawet nie mam jak się zasugerować doświadczeniami.
Może to pomoże:
Stanik do karmienia – nie taka prosta sprawa | Dzieciowo mi!
Stanik do karmienia – matczyny niezbędnik mocno niedoceniany | Dzieciowo mi!

Jeden kupiłam wg wskazówek z ww. artykułów, czyli teraz mam 80D, więc kupiłam 75 E/F.
Kupiłam mega tani, gdyby miało się okazać, że jednak nie pasuje.
Drugi biustonosz do karmienia kupiłam i już noszę - taki niby rosnący.
Kupiłam go tylko dlatego, że i tak musiałam coś kupić na teraz, bo w nic już nie wchodzę.
Teraz wreszcie mi wygodnie i mam nadzieję, że jeszcze w nim pochodzę przy karmieniu.

Ostatnia edycja:
reklama
ja kupiłam koszulke do karmienia właśnie ze słonikiem :-D, ale ja lubie takie wzorki a jak leżałam w szpitalu to każda babeczka miała koszulke w tym stylu :no:

Do góry