reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
kaska31 ja juz od 2 dni mam torbe spakowana :tak: chcialam to wrazie czego juz miec naszykowane- tymbardziej ze czeka mnie od soboty przeprowadzka na wieksze mieszkanie...( od1.08 bede juz mieszkala na innym mieszkaniu)-i tak pomyslalam lepiej to juz miec ,bo przy tej przeprowadzce potem sie nie odnajde ;-)

Wiem, że zakupy nie są najważniejsze, ale wszystko z myślą o dzidziusiu, no i pozwalają choć na chwilę zapomnieć o zmartwieniach i ciążowych dolegliwościach ;-)

My dziś kupiliśmy pieluszki wielorazowe, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni, my i Hania :tak: Do tego wkłady z mikrofibry i pojemnik na zużyte pieluszki (zamykany :))

A wcześniej piżamkę do karmienia szlafroczek z kapturem (z których już zdążyłam w szpitalu skorzystać ...)

Zobacz załącznik 480385Zobacz załącznik 480394Zobacz załącznik 480395Zobacz załącznik 480383Zobacz załącznik 480396Zobacz załącznik 480397

super
rewelacja ;)

Dziewczyny czy juz torby do szpitala macie spakowane czy nie?:-)

nie
torba leży wyciągnięta i nie chce się sama spakować :D

Alebur podaj linka do łóżeczek

Patrysia mnie to brzydzi i koniec, pewnych rzeczy nie przeskoczę
jak mam inne wyjście to korzystam ;)

15-CZ POŚCIEL HAFT DO LOZECZKA 140x70 MOSKITIERA (2456723347) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

na takiej aukcji kupowałam pościel,

a na takiej łóżeczko-tapczanik

łóżeczko-tapczanik TRAVIS 140*70cm PROMOCJA!!! (2417420649) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i wymiary są nieco większe tych rzeczy, bo to łóżeczko przerabia się na tapczanik i może być używane przez dziecko do 6-7 rż

Super zakupy dziewczyny :)
jasminum - ja jakoś nie jestem przekonana do tych pieluszek wielorazowych! pewnie to duża oszczędność...no nie wiem
kaska31- jeszcze nie mam nawet torby, planuję ją spakować na początku sierpnia :O

Ja jeszcze nie mam torby a zawartość częściową to tak, no, może by się całość na upartego już znalazła. Brakuje mi jeszcze jakichś kosmetyków dla maluszka, i ze dwie piżamki mi by się jeszcze przydały, bo na razie to mam jedną taką do karmienia no i jakiś cieniutki szlafroczek też by się przydał. A tak to wsio, tylko nie mam w co zapakować, aha! I jeszcze siateczkowe majtki. Ale to już szczegóły tylko. Torbę to taką jakąś byle jaką sobie kupię, żeby tylko była, taką co można na łóżku powiesić.

ja dzisiaj kupię wszystko do szpitala dla siebie i maluszka, a w zasadzie to bardziej dla siebie no bo maluszek to tylko cyca będzie potrzebował nie? :) torbę to bym chciała jednak taką lepszą, widziałam takie z przegródkami żeby wszystko łatwo można było znaleźć i potem do wózka czy podróży też się przyda:
WIELOFUNKCYJNA TORBA Z WYPOSAŻENIEM 1117 - BABYONO na Bazarek.pl
dziewczyny, czy po cesarskim cięciu majtki poporodowe też się przydają? bo ja prawie na pewno będę mieć cc chyba że się zdarzy cud i na porodówce łożysko w magiczny sposób się podniesie :cool: więc nie wiem czy te majty w ogóle kupować i ile sztuk.

kasia mi majty po cc sie przydały,czyms te podkłady trza podtrzymywac bo nie ma znaczenia czy cc czy sn to troche tej krewy musi z nas spłynąc,a i jak masz gumkę od tych majt nad rana to ranka dobrze sie goi bo przez siateczke oddycha.One sa wielorazowe ale wiadomo ze po cc nie bedziesz miec siły robic co i raz przepierki ,ja zamówiłam 4 pary.
A ja tak leżę ogladam wasze zakupy i kombinuję co by tu jeszcze dokupic.
No i sie zastanawiam gdzie sa moje torby i czy zapakowac sie w taka jedna wielgasna co mozna ja wziasc za raczki albo ciagnac za brzeg bo ma dwa kółka,no ale ona troche wielka,na łóżku jej raczej nie powiesze,czy moze w taka mniejsza porewczna ale ze sie tam wszystko nie pomiesci to bede musiała reszte w jakas reklamówe dopakowac.A tak wogóle to ktos je pozyczył musze zrobic sledztwo kto.

reklama
ja dzisiaj kupię wszystko do szpitala dla siebie i maluszka, a w zasadzie to bardziej dla siebie no bo maluszek to tylko cyca będzie potrzebował nie? :) torbę to bym chciała jednak taką lepszą, widziałam takie z przegródkami żeby wszystko łatwo można było znaleźć i potem do wózka czy podróży też się przyda:
WIELOFUNKCYJNA TORBA Z WYPOSAŻENIEM 1117 - BABYONO na Bazarek.pl
dziewczyny, czy po cesarskim cięciu majtki poporodowe też się przydają? bo ja prawie na pewno będę mieć cc chyba że się zdarzy cud i na porodówce łożysko w magiczny sposób się podniesie :cool: więc nie wiem czy te majty w ogóle kupować i ile sztuk.

No torba fajna, ale szlafrok to mi do niej nie wejdzie raczej ;-)nie mówiąc już o samych podkładach poporodowych :-) Chyba dwa opakowania się zmieszczą i co dalej? No chyba, że na torbę podręczną z wszystkimi drobiazgami to tak, ale na większe rzeczy to za mała. Sama bym sobie taką kupiła, bo mi się podoba i rzeczywiście później przyda się na niedalekie wyjazdy, spacery.

Co do podkładów to wydaje mi się, że i tak będą potrzebne. Ja jeszcze nigdy nie rodziłam, no ale przecież nawet po cc będzie leciało, więc podkłady niezastąpione, i to dużo podkładów. Tak słyszałam, koleżanka po cc miała ze sobą tylko jedno opakowanie to położna jej męża wysłała po więcej, bo na noc kazali jej 4 na raz zakładać.

Do góry