Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mam do was kilka pytań:
1. kupiłam te pieluchy tetrowe i flanelowe, ale właściwie to do czego one służą?
2. ponoć na początku dziecko powinno spać na poduszce typu klin, do jakiego wieku? kiedy można zacząć używać normalnej poduszki?
3. czy pod prześcieradło można dziecku kłaść podkłady chłonne, takie pieluchowe? nie wydaje mi się to przewiewne, ale chyba trzeba jakoś chronić materac?
A ja mam pytanie co do foczki do wanienki, wczoraj na szkole je odradzali, że niepraktyczne, a jak jest zdanie mamuś, które już są dzieciate? bo nie wiem, czy w końcu kupować taką foczkę czy nie?
Mamuski, macie juz kupione, albo upatrzone karuzelki do łóżeczka? i jakies zabawki/zawieszki do wozka?
pochwalcie sie ;-)