reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Kasia P-P ja z tą fridą też tak myślałam :D a poza tym chyba nie mam tyle siły :)))
co do pieluszek flanelowych to jeszcze mają zastosowanie jako cieniutki kocyk w upały :) co w sumie nas niewiele dotyczy, a tak to podpatrując innych przy kładzeniu na coś zimnego właśnie jak waga czy coś :)

A ja mam pytanie co do foczki do wanienki, wczoraj na szkole je odradzali, że niepraktyczne, a jak jest zdanie mamuś, które już są dzieciate? :D bo nie wiem, czy w końcu kupować taką foczkę czy nie?

Kasia P-P ja z tą fridą też tak myślałam :D a poza tym chyba nie mam tyle siły :)))
co do pieluszek flanelowych to jeszcze mają zastosowanie jako cieniutki kocyk w upały :) co w sumie nas niewiele dotyczy, a tak to podpatrując innych przy kładzeniu na coś zimnego właśnie jak waga czy coś :)

A ja mam pytanie co do foczki do wanienki, wczoraj na szkole je odradzali, że niepraktyczne, a jak jest zdanie mamuś, które już są dzieciate? :D bo nie wiem, czy w końcu kupować taką foczkę czy nie?
ja nie uzywałam foczki. bardziej ufałam swojemu uchwytowi, polozna przychodzac do nas pokazała mi raz jak pewnie chwycic takiego malucha i to mi wystarczylo. :-)

POLISIA ja używałąm przy Domisiu i fajne to było bo sobie w tym "siedział"a ja opłukiwałam/myłam go sobie:)ale przy Alanku juz nie...ogólnie jak ktoś się boi to polecam :)

Co do Fridy no nie przesadzajmy aby katar był w zasiegu naszych ust ;)i nie uważam ze trzeba mieć mocne płuca?ja jakoś łatwo "wysysałam"katarek dziecku :)

Kasia P-P ja tetrowe używałam głownie wlasnie do ulewania i schodziło tego sporo... także chroniłam małego przed sloncem :tak:bo czasami parasolka zawiodła, czy w aucie zasłaniałam tak, zeby slonce na niego nie świecilo :tak: flanelowe glownie kladlam na podklad na przewijak :tak:u mnie synek spał na plasko tylko pod materacem mial włożony ręcznik, zeby byl troszkę wyżej z glowką, ale nie za wysoko :tak:

Polisia u mnie kąpał mąż i to on trzymal malego :) bo ma większe ręce :-Dto byla taka chwila dla nich i tak jest do dzisiaj :-)

Ja tez tetrowych i flanelowych uzywałam do wycierania malej i zabezpieczania wlasnego ramienia przed ulewaniem. Często zakładalam na uchwyt fotelika przy upałach zamiast rozkładac budkę. Sprawdzaly się tez podczas kolek bo ciepłe po przeprasowaniu żelazkiem przykladalam na brzuszek

Pajka u mnie tez M kąpie do dzisiaj corę ja nawet nie wchodze do łazienki żeby się nie denerwowac bo oni swietnie się tam bawia ale potem często nawet sufit jest mokry.:-D

Polisia ja miałam taką wanienkę z już wbudowaną taką foczką, i był to totalny niewypał! Raz, że trzeba było nalać dużo wody, żeby maleństwu nie było zimno, dwa jak chciałam główkę spłukać, to już miejsca nie było! Ja polecam, zwykłą wanienkę, i pieluszkę na dno. Jeszcze miałam taki patent, że jak brałam maleństwo do wody, to mu na brzuszek kładłam zużytego bodziaka, i najpierw myłam samą ręką z mydełkiem wszystko dookoła, a na koniec szybko zabierałam bodziaka, i myłam brzuszek:) i dzieci wcale nie płakały, jedynie na początku jak zabierałam tego bodziaka:-D
Mantezowa no popatrz, u mnie to samo, i tylko krzyczą z łazienki, żebym nie wchodziła, bo nic się nie dzieje:-)

Ostatnia edycja:
nio przyszła dziś moja paczuszka z zamówionymi (pokazywanymi wcześniej) artykułami. Jestem mega zadowolona , sprzedawca rzeczywiście jest super sprzedawcą , wszystko super jakości , pięknie zapakowane , nie uszkodzone.

co prawda wczoraj dostałam również mój komplecik łóżeczkowy , now i wszystko jak na aukcji , towar ładnie wykończony , ale jeden szczegół mnie nie pocieszył :baffled: baldachim na fotkach wyglądał na biały , a w rzeczywistoći jest taki eqrue (ekri - nie wiem jak się pisze) , albo lekko pistacjowy, no ale zobaczymy jak rozłożę na białym łóżeczku , może będzie inaczej , a na fotce wyglądał tak:
mosk.jpg

i chyba już się zdecydowałam na brykę :
http://allegro.pl/enzo-evo-2012-espiro-4w1-zobacz-film-wysylk-gratis-i2438471086.html
kolor śliwkowy

Ostatnia edycja:
Alebur podaj linka do łóżeczek

Patrysia mnie to brzydzi i koniec, pewnych rzeczy nie przeskoczę
jak mam inne wyjście to korzystam ;)

reklama
Wiem, że zakupy nie są najważniejsze, ale wszystko z myślą o dzidziusiu, no i pozwalają choć na chwilę zapomnieć o zmartwieniach i ciążowych dolegliwościach ;-)

My dziś kupiliśmy pieluszki wielorazowe, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni, my i Hania :tak: Do tego wkłady z mikrofibry i pojemnik na zużyte pieluszki (zamykany :))

A wcześniej piżamkę do karmienia szlafroczek z kapturem (z których już zdążyłam w szpitalu skorzystać ...)

14050632a.jpg14050633.jpgSZ_C_Mor_350x600.jpgwkladki-bawelna-3_k00wxse6.jpgkosz.jpgkoszule_czer_700x600.jpg

Do góry