reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Kasia P-P ja z tą fridą też tak myślałam :D a poza tym chyba nie mam tyle siły :)))
co do pieluszek flanelowych to jeszcze mają zastosowanie jako cieniutki kocyk w upały :) co w sumie nas niewiele dotyczy, a tak to podpatrując innych przy kładzeniu na coś zimnego właśnie jak waga czy coś :)

A ja mam pytanie co do foczki do wanienki, wczoraj na szkole je odradzali, że niepraktyczne, a jak jest zdanie mamuś, które już są dzieciate? :D bo nie wiem, czy w końcu kupować taką foczkę czy nie?

Kasia P-P ja z tą fridą też tak myślałam :D a poza tym chyba nie mam tyle siły :)))
co do pieluszek flanelowych to jeszcze mają zastosowanie jako cieniutki kocyk w upały :) co w sumie nas niewiele dotyczy, a tak to podpatrując innych przy kładzeniu na coś zimnego właśnie jak waga czy coś :)

A ja mam pytanie co do foczki do wanienki, wczoraj na szkole je odradzali, że niepraktyczne, a jak jest zdanie mamuś, które już są dzieciate? :D bo nie wiem, czy w końcu kupować taką foczkę czy nie?
ja nie uzywałam foczki. bardziej ufałam swojemu uchwytowi, polozna przychodzac do nas pokazała mi raz jak pewnie chwycic takiego malucha i to mi wystarczylo. :-)

POLISIA ja używałąm przy Domisiu i fajne to było bo sobie w tym "siedział"a ja opłukiwałam/myłam go sobie:)ale przy Alanku juz nie...ogólnie jak ktoś się boi to polecam :)

Co do Fridy no nie przesadzajmy aby katar był w zasiegu naszych ust ;)i nie uważam ze trzeba mieć mocne płuca?ja jakoś łatwo "wysysałam"katarek dziecku :)

Kasia P-P ja tetrowe używałam głownie wlasnie do ulewania i schodziło tego sporo... także chroniłam małego przed sloncem :tak:bo czasami parasolka zawiodła, czy w aucie zasłaniałam tak, zeby slonce na niego nie świecilo :tak: flanelowe glownie kladlam na podklad na przewijak :tak:u mnie synek spał na plasko tylko pod materacem mial włożony ręcznik, zeby byl troszkę wyżej z glowką, ale nie za wysoko :tak:

Polisia u mnie kąpał mąż i to on trzymal malego :) bo ma większe ręce :-Dto byla taka chwila dla nich i tak jest do dzisiaj :-)

Ja tez tetrowych i flanelowych uzywałam do wycierania malej i zabezpieczania wlasnego ramienia przed ulewaniem. Często zakładalam na uchwyt fotelika przy upałach zamiast rozkładac budkę. Sprawdzaly się tez podczas kolek bo ciepłe po przeprasowaniu żelazkiem przykladalam na brzuszek

Pajka u mnie tez M kąpie do dzisiaj corę ja nawet nie wchodze do łazienki żeby się nie denerwowac bo oni swietnie się tam bawia ale potem często nawet sufit jest mokry.:-D

Polisia ja miałam taką wanienkę z już wbudowaną taką foczką, i był to totalny niewypał! Raz, że trzeba było nalać dużo wody, żeby maleństwu nie było zimno, dwa jak chciałam główkę spłukać, to już miejsca nie było! Ja polecam, zwykłą wanienkę, i pieluszkę na dno. Jeszcze miałam taki patent, że jak brałam maleństwo do wody, to mu na brzuszek kładłam zużytego bodziaka, i najpierw myłam samą ręką z mydełkiem wszystko dookoła, a na koniec szybko zabierałam bodziaka, i myłam brzuszek:) i dzieci wcale nie płakały, jedynie na początku jak zabierałam tego bodziaka:-D
Mantezowa no popatrz, u mnie to samo, i tylko krzyczą z łazienki, żebym nie wchodziła, bo nic się nie dzieje:-)

Ostatnia edycja:
nio przyszła dziś moja paczuszka z zamówionymi (pokazywanymi wcześniej) artykułami. Jestem mega zadowolona , sprzedawca rzeczywiście jest super sprzedawcą , wszystko super jakości , pięknie zapakowane , nie uszkodzone.

co prawda wczoraj dostałam również mój komplecik łóżeczkowy , now i wszystko jak na aukcji , towar ładnie wykończony , ale jeden szczegół mnie nie pocieszył :baffled: baldachim na fotkach wyglądał na biały , a w rzeczywistoći jest taki eqrue (ekri - nie wiem jak się pisze) , albo lekko pistacjowy, no ale zobaczymy jak rozłożę na białym łóżeczku , może będzie inaczej , a na fotce wyglądał tak:
mosk.jpg

i chyba już się zdecydowałam na brykę :
http://allegro.pl/enzo-evo-2012-espiro-4w1-zobacz-film-wysylk-gratis-i2438471086.html
kolor śliwkowy

Ostatnia edycja:
Alebur podaj linka do łóżeczek

Patrysia mnie to brzydzi i koniec, pewnych rzeczy nie przeskoczę
jak mam inne wyjście to korzystam ;)

reklama
Wiem, że zakupy nie są najważniejsze, ale wszystko z myślą o dzidziusiu, no i pozwalają choć na chwilę zapomnieć o zmartwieniach i ciążowych dolegliwościach ;-)

My dziś kupiliśmy pieluszki wielorazowe, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni, my i Hania :tak: Do tego wkłady z mikrofibry i pojemnik na zużyte pieluszki (zamykany :))

A wcześniej piżamkę do karmienia szlafroczek z kapturem (z których już zdążyłam w szpitalu skorzystać ...)

14050632a.jpg14050633.jpgSZ_C_Mor_350x600.jpgwkladki-bawelna-3_k00wxse6.jpgkosz.jpgkoszule_czer_700x600.jpg

Do góry