reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

mnie frida obrzydza i nie ma szans zebym jej uzyla ;-)
Tom mial w zyciu 2x katar i uzywalam gruszki, teraz tez kupie nowa, mozliwe ze to tez zacofanie z mojej strony, ale mi to rybka ;-)
popieram tez bepanthen, mi on uratowal zycie(sutki), Tomi mial przyrosniety jezyczek i nie bylo mowy o prawidlowym ssaniu, brodawki mialam cale we krwi, a ta masc mnie uratowala.

reklama
mama do brata uzywala gruszki [a to bylo 13 lat temu wiec nie takie wielkie zacofanie :p] i dawalo rade, przy mnie tez miala gruszke. i chyba ja tez gruszke kupie bo od odciagania wlasnoustnego nie dam rady predzej zwroce niz odciagne...

jasminum a wkleisz linka? to tez obejrze bo wlasnie sie z M sprzeczamy na temat dylizansu.

ja też się trochę brzydzę tej fridy, no zobaczymy jak to będzie...
mam do was kilka pytań:
1. kupiłam te pieluchy tetrowe i flanelowe, ale właściwie to do czego one służą?
2. ponoć na początku dziecko powinno spać na poduszce typu klin, do jakiego wieku? kiedy można zacząć używać normalnej poduszki?
3. czy pod prześcieradło można dziecku kłaść podkłady chłonne, takie pieluchowe? nie wydaje mi się to przewiewne, ale chyba trzeba jakoś chronić materac?

Kobitki ale czego sie brzydzicie?tam sa filtry i żaden katar ani nic nie dochodzi do ust wężyk czysty jest a tyle co w końcówce która przykładana jest do noska ma zawartość czyli np.katarek...:)

KASIA tetrówki uzywam np.przy ulewaniu czy ogólnie aby włąsnie rozłożyć na prześcieradełku czy w rożku aby nie pobrudzić :)flanelowych nigdy nie kupowałam i nie używałam i sama nawet nie wiem po co one?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja też się trochę brzydzę tej fridy, no zobaczymy jak to będzie...
mam do was kilka pytań:
1. kupiłam te pieluchy tetrowe i flanelowe, ale właściwie to do czego one służą?
2. ponoć na początku dziecko powinno spać na poduszce typu klin, do jakiego wieku? kiedy można zacząć używać normalnej poduszki?
3. czy pod prześcieradło można dziecku kłaść podkłady chłonne, takie pieluchowe? nie wydaje mi się to przewiewne, ale chyba trzeba jakoś chronić materac?
1. - ja uzywalam tetrowych 'do wszystkiego" - tzn podkladalam na ramie, jak "odbijałam" malego, wycierałam mu buzke, podkladalam pod pupe do wanienki. pod buźke jak lezal na brzuszku i sie slinil... no duzo by wymieniac.
a flanelowe glownie na wyjscia, jak go gdzie mialam polozyc, jak u lekarza kladlam go na zimna wage... tetrowych mialam sporo, a flanelek tlyko kilka.
2. - mlody spal na poczatku calkiem na płasko, nie uzywalismy zadnej poduszki wiec nie wiem.
3. - nie uzywalam nic pod przescieradlo, wlasnie z obawy przed tym, ze to nie oddycha. materac mam czysty do dzis. mam w planie dawac takie podklady dopiero, jak go bede oduczala nocnych pieluch. :-)

LOTKA dokładnie ja tak samo podkłady rozkładam na łóżko Alankowi teraz w nocy w razie wpadki :)

Ja używałam na wyjścia tetrowe ale kolorowe :)

reklama
dzięki za odp. jestem zielona odnośnie dzieci więc istniało ryzyko że tetrówki będą leżeć a ja nawet nie będę wiedziała że mogłabym ich używać... ech, stara a głupia...
Patrysia, ja właśnie myślałam że we fridzie katarek trafia do rurki a jak za mocno pociągnę to :baffled: skoro nie, to ulga, bo już nie wiedziałam kto będzie to robił... ja się ogólnie strasznie glutów brzydzę...

Do góry