reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Jak już wcześniej pokazywałam jestem posiadaczką x-lander xa, jest cudowny. Na zdjęciach podobał mi się bardzo ale jak mam go w domu to jestem w nim totalnie zakochana, wszystko wykonane perfekcyjnie, zadbali o każdy szczegół w tym wózku. Na "sucho" prowadzi się perfekcyjnie. Wydawało mi się że gondolka będzie mała ale zapewniam Was że wcale nie jest mała, może trochę wąska ale długa, napewno wystarczy na pół roku. Kiedyś myśłałam że wózek to poprostu wózek ale jak widziałam w sklepie Boldera którego chciałam kupić byłam mega rozczarowana, jakość wykonania przerażająca, niestety. W x-landerku nie znalazłam jeszcze "-" fakt nie przekłada się spacerówka ale mi na tym nie zależy bo w budce jest okienko i bardzo dobrze widać dzidzię :-) polecam z czystym sumieniem, jak moja siostra zobaczyła mojego x-landerka na następny dzień zamówiła sobie też :tak:

reklama
P
no i nadal mam problem laktatorowy:( tomy tipe czy medela?? na ten drugi szkoda mi troche kasy ale boje sie ze bede zalowala a jutro musze kupic bo sa promocje u nas choc cenowo porownywalne do pl a nawet troszke drozsze ale chodzi mi o to ze jak cosik to tutaj bym miala gwarancje:( i co wybrac??

Też miałam zakupić tomme tipe, bo zachęcała mnie cena i te dodatkowe akcesoria, które z nim sprzedają ale jednak po zweryfikowaniu opinii w internecie zakupiłam Aventa Philips. Tomme Tipe miał dość dużo negatywnych opinii. Szczególnie, że mleko spływa na zewnątrz po muszli, że nie ciągnie, że trzeba się namęczyć, żeby choć trochę odciągnąć... Były oczywiście też pozytywne opinie, że bardzo był pomocny, ale jednak ilość tych negatywnych nie zachęciła mnie do kupna. A Avent miał lepsze recenzje. To chyba zależy od osoby, może jak bym miała Tomme to też by było ok, każdy ma inaczej.

doti super ten podgrzewacz ze stylizatorem 2 w 1, zastanawiałam się nad zakupem jednego i drugiego i drogo wychodziło a tu jest 2 a nawet 3 w jednym! Dzięki za zamieszczenie tego produktu. Na pewno się zdecyduję :)

Ostatnia edycja:
No to ja mam teraz mini problem
chcę zakupić aspirator do noska Fasoliny
ale czy jest różnica między tym z filtrami czy bezfiltrowym???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moje drogie chciałam dodać, że X-lander xa ma już przekładaną spacerówkę:) Model 2012! A co powiecie na gondolkę w murra, albo w mutsy? Mi przeszkadza ta mała ochronka od wiatru, jak sobie z tym poradzicie? Latem ok, ale My będziemy jeździć zimą?

ja zwariuję z tymi wózeczkami. Znalazłam super używany zestaw x-landera z fotelikiem maxi cosi i dużą ilością dodatków . Kolor Volcano , ale jeszcze się waham. to cały opis :
SUPER STAN WÓZECZKA !!! Witam,

mam do sprzedania wózek:

X-Lander XA Volcano 3w1 MEGA ZESTAW - jeden kolor !!!

W skład wózeczka wchodzi:

- gondola X-PRAM adaptery
-
spacerówka X-A
- fotelik samochodowy MAXI COSI 0-13 kg + adaptery Dodatkowo:

- torebka przyczepiana do biodra lub gondoli X-WAIST BAG

- torba X-BAG 3

- śpiworek do spacerówki całościowy góra plus dół

- śpiworek do fotelika maxi cosi

- oryginalna parasolka x-lander z adapterami

- moskitiera

- 2 szt folii przeciwdeszczowej

- wkładka dla niemowląt do spacerówki i fotelika maxi cosi

- przewijak

Stan wózka: bardzo dobry
Posiada jedynie normalne ślady użytkowania ( w 100 % sprawny).

co wy na to?

45577575_2_644x461_x-lander-xa-volcano-mega-zestaw-z-maxi-cosi-zdjecia.jpg45577575_3_644x461_x-lander-xa-volcano-mega-zestaw-z-maxi-cosi-wozki-dzieciece.jpg45577575_6_644x461_x-lander-xa-volcano-mega-zestaw-z-maxi-cosi-.jpg

Alebur to jest jeszcze stary model X, więc się spacerówka nie odwraca, ja akurat muszę mieć przekładaną spacerówkę:) Model ma już ze 3 lata, i nie wiadomo ile dzieci w nim jeździło, jak po jednym, to ok! Ja miałam pecha i kupiłam stary model bebecomfort, bo się nie znałam, i niestety na pewno jedno dziecko w nim nie jeździło. Najlepiej używany wózek obejrzeć na żywo, bo można się naciąć. A ile chcą za niego?

A to moje najnowsze typy http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1299&<osCsid>

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=3630

i mój najnowszy faworyt http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1777&<osCsid>

i jeszcze murra, ale denerwóje mnie ta wielka buda, bez osłonki.... chyba, że jakiś śpiwór do środka z takim stojącym owiewem:)
Co myślicie? http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1088&<osCsid>

Ostatnia edycja:
Axarai aż poszłam zerknąć na moje mutsy i w sumie, nie ma takiego dodatkowego daszku, ale jak się zaciągnie i dołoży tę osłonkę na nóżki to i tak tylko chyba oczy będzie widać Maluszka :D w najgorszym razie naloże oslonkę deszczową :)

Alebur wózek ok, fotelika i tak bym nie wykorzystała, jeśli masz okazję to go obejrzyj :)

Ja od kumpeli odkupuje(350 zł)takowy i ja nie wybrzydzam ciesze się okazją :)i tak po zimie zaraz przerzucimy sie na moją nie zawodną spacerówkę(nie lubię dużymi wózkami jeździć):))

ps.fotki nie sa jej wózia ale taki sam ja będe miec :))

540x405_wozek-79467.jpg

540x405_wozek-79466.jpg

Do tego jest śpiworek,parasolka,torba,folia :)

reklama
axarai- ten wózeczek co pokazała alebur jest z roku 2011 góra 2010 a nie 3 lata wstecz. Sama kupiłam ten właśnie model tylko inny kolor i na stelażu i w książeczkach mam rocznik 2011.
Osobiście nie polecam Mury, sama na początku się napaliłam na x-landerka albo właśnie murę, ale w sklepie zniechęciłam się do Mury bo gondola wygląda jak takie "koryto" jest naprawdę nieciekawa. Wózek kupiła moja koleżanka i wozi teraz w spacerówce 5 miesięczne dziecko, spacerówka jest takich rozmiarów że Mała wygląda na nią akurat ja nie wiem jak ona będzie woziła roczne dziecko w tej spacerówce :szok:
alebur- wózeczek jest świetny i cudowny (jako model) kolor bardzo mi się podoba ale warto by było go obejrzeć na żywo ponieważ nie wiadomo w jakim stanie będzie stelaż wózeczka, może być już taki rozluzowany i nie będzie Ci się nim dobrze jeździło, ale może być też w stanie bardzo dobrym, głównie wszystko zależy od stelaża.
patrysia*- W takim wózeczku jeździła moja 2-letnia siostrzyczka, powiem szczerze że naprawdę dobry wózek :tak:

Do góry