reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
no i nadal mam problem laktatorowy:( tomy tipe czy medela?? na ten drugi szkoda mi troche kasy ale boje sie ze bede zalowala a jutro musze kupic bo sa promocje u nas choc cenowo porownywalne do pl a nawet troszke drozsze ale chodzi mi o to ze jak cosik to tutaj bym miala gwarancje:( i co wybrac??

Kochane wiekszosc z was kupuje laktator? Ja naiwnie sadze, ze moze sie okazac bezuzyteczny i razem z podgrzewaczem i sterylizatorem wrzucilam go na liste rzeczy do kupienia po porodzie jesli zajdzie taka potrzeba. Z reszta tu jesli potrzebny laktator bardzo, to na recepte wypozycza sie z apteki taki bardzo profesjonalny. No bo jesli karmienie bedzie szlo ok to po co taki sprzet?
tu kumpela miala medele elektr i byla bardzo zadowolona.

No to ja mam teraz mini problem
chcę zakupić aspirator do noska Fasoliny
ale czy jest różnica między tym z filtrami czy bezfiltrowym???

A ktore sa z a ktore bez? Ja ciagle nie wiem czy taki usta-nos czy odkurzacz-nos...

Do_it ja Ci polecam Katarek :tak:patrząc na to, ze dziecko im wieksze tym bardziej niechetne do odsysania noska a jak jest "glutowata" wydzielina to najszybszy sposob to własnie katarek... ja mam od prawie 2 lat i jest rewelacja:tak:tylko tutaj trzeba uważać, zeby odkurzacz dawać na najniższe obroty:tak: a dziecko do szumu odkurzacza bardzo szybko sie przyzwyczaja

A ja polecam Fride z filtrami. U dzieci mojej siostry się sprawdza, a ja nie wyobrażam sobie łączyć nosa dziecka z odkurzaczem :p

Mamy gotową komodę dla Kacperka :D Jest wygodna, duża i ma głębokie szuflady. Kupiona w Ikea za 399zł.
IMAG0228.jpgTak się prezentuje- na górze są dwie szyflady. Jednak na czapki, skarpetki, niedrapki, a druga na pieluszki.
IMAG0229.jpgTakie podziałki do szuflad bardzo polecam. Też z Ikei. Coś około 35zł kosztowały, a w szufladzie łatwiej utrzymać porządek.
IMAG0230.jpgI efekty mojej kilku dniowej pracy przy praniu i prasowaniu tez pokażę :p Mamy ogromną ilość ciuchów. Pewnie połowy nawet nie zdążymy użyć...
IMAG0231.jpg

Pisałyście kiedyś o termometrach. Nam położna mówiła,że najlepszym termometrem jest łokieć rodzic,więc my nie kupujemy.

Gorgusia nie lączysz nosa dziecka z odkurzaczem :no:masz normalnie tak samo jak Frida tylko we fridzie Ty wciągasz powietrze a w Katarku końcóweczkę całego zestawu przykladasz do rury odkurzacza... na pewno nie jest to niebezpieczne a bardzo praktyczne i polecane przez większość lekarzy bo potrafi wyssać każdego gluta...

mnie tez troche przeraza podlaczanie dziecka do odkurzacza ;-) z reszta taki odkurzacz z rura mamy gleboko schowny, bo od roku uzywamy tylko roomby a do niej sie podlaczyc nie da, wiec pewnie skonczy sie na fridzie lub jakims odpowiedniku.

GORGUSIA bardzo ładna komoda:)))

Ja wolę fride gdyż nie mam zamiaru "za każdym razem" latać z odkurzaczme :p jednak musze zejsć na klatke schodowa aby go przyniesć do pokoju(smerfy lubili się nim bawić i za bardzo w nim majstrowali dlatego wole nie mieć w zasięgu ich ręki)...

odradziłyście mi wózek skutecznie hehehe, co prawda pan przez telefon zapewnia, że stan super i wogóle. Wózki sprowadza od polaków z anglii , ale mimo to nie mam szans zobaczyć go na żywo przed zakupem i dlatego rezygnuję. Kupię nowy wózek w sklepie , niestety na nowego x-landerka nie mam szans , bo za dużo kosztuje. Ja mam się zmieścić w 1500-1600zł , i jeszcze żeby w tym był fotelik sam. Co do rocznika to ten właśnie podobał mi się bardziej niż te nowe wersje, a do koloru to rzeczywiście macie rację " przyciągający owady, także rezygnuję. Pojadę do sklepu i wybiorę taki jaki mi się najbardziej spodoba na miejscu w okreśonej kwocie.

co do aspiratorka , to też nie wyobrażam sobie podłączać dziecka do odkurzacza :szok:
ja kupiłam Fridę
Frida aspirator do noska dla niemowląt + 4 filtry (2455608347) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a ponadtto u jednego sprzedawcy wiele innych rzeczy :
Tommee Tippee Butelka 260ml antykolkowa CZUJNIK!!! (2448944299) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pieluszki tetrowe białe 80x80cm POLSKIE PIELUCHY (2434529175) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Babyono Wielorazowe majtki poporodowe 2szt roz.XXL (2457892416) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Sudocrem krem na odparzenia odpieluszkowe 250 g (2454117214) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Babyono Szczotka z naturalnym włosiem + grzebyk (2454116781) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Babyono Termometr kąpielowy bezrtęciowy Żyrafa (2454116283) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pieluchy pieluszki flanelowe 70 x 80 cm (2448952756) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Bobas Okrycie kąpielowe z kapturem 76x76cm + MYJKA (2440186615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tommee Tippee bezpieczne cążki do paznokci (2434529258) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tommee Tippee bezpieczne cążki do paznokci (2434529258) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Dr Browns Butelka szeroka szyjka antykolkowa 120ml (2451445167) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i kilka innych rzeczy typu podkłady itp

reklama
Gorgusia wiem :-) ja sama miałam opory przed Katarkiem dopóki maly się tak męczył, ze zdecydowalismy się na Katarek a mielismy spore obawy... ale jak zobaczylismy ile to wyciąga w porównaniu z innymi to masakra:-)szczególnie, ze mój smyku nie daje sobie lekko odciagnać nosa:-)

Alebur pewnie, ze tak jak nie masz mozliwosci :tak:

Do góry