reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Pok z mojego doświadczenia laktator nie był potrzebny, bo ja z maleństwem się nie rozstawałam, więc nie musiałam odciągać, ale............... na pierwsze dni laktacji, kiedy miałam nawał pokarmu taki, ze małe nie mogło nawet sutka złapać, to zawsze miała taki najtańszy zwykły, żeby trochę pokarmu ściągnąć do wylania, bo ja jednak ręcznie nie umiałam sobie upuścić:-D
Alebur, i dobrze zrobiłaś, co innego wózek po jednym dziecku, a tu gość nawet nie wie ile w nim dzieci jeździło. Mi z przedziału cenowego, to najbardziej takie cuda się podobają
LEVIROO DUE EXKLUSIV FOTELIK SPIWOREK PARASOL XXXL (2443196993) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ADAMEX 3W1 NITRO + FOTELIK SAMOCHODOWY - zł - Junior - wózki dziecięce - Junior - wózki dziecięce

Ultralekki ELIPSO 3 w 1 REWELACJA !!!! (2274545023) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

COLETTO WÓZEK GŁĘBOKO SPACEROWY GIOVANNI 3W1 FOTEL (2452602010) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ADAMEX 3W1 MARS + FOTELIK SAMOCHODOWY - 934.96 zł - Junior - wózki dziecięce - Junior - wózki dziecięce

WÓZEK K-ART 3W1 + FOTELIK SAMOCHODOWY MAXI-COSI " CABRIO FIX " - 1266.39 zł - Junior - wózki dziecięce - Junior - wózki dziecięce
i oczywiście Tako.
Ja też jakoś nie mogę się przekonać do tego odkurzacza, ba nawet do tego wciagania przez mamę, u mnie to gruszka:) a i mój Kacuś na przykład nie lubi hałasu (u laryngologa okazało się, że bardzo wrażliwy słuch, i doktor się pytał, czy nie chciałby zostać muzykiem:-D, ciekawe tylko dlaczego jak mu każę sprzątać to jakoś nie słyszy!)

reklama
AXARAI ja tak samo mam zwykły ręcnzy aby tyle co sobie ulzyć przy nawale a potem to juz nie potrzebny :)a mam taki...

647_01_5671.jpg

Patrysia ja też taki miałam, ale mnie ta pompka denerwowała, i ja mam taki śmieszny z gruszką:-D Chociaż oglądałam ostatnio taki podobny do tego ręcznego z Tommee, tylko tańszy i chyba go kupię:-)
Gorgusia no ślicznie poukładane już masz:-D Ja jeszcze nie, bo w DE nie namierzyłam żadnego proszku dla dzieci, i chyba kupie w Polsce, ja zawsze prałam w Jelp i byłam zadowolona.
A ja wczoraj poszalałam, i ze względu na to, że od małych ciuszków szafa mi się już nie zamyka, to kupiłam przyszłościowe:-D
KURTKA+KOSZULKA+SPODNIE W ROZM.6-9M (2459756687) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

MISIOWA BLUZA+SPODNIE 9-12M (2459757231) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

KOMPLET: BLUZECZKA+SPODNIE W ROZM.3-6M (2459757262) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

OGRODNICZKA+ BODY 9-12M (2459756288) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

cudna jeansowa spódniczka firmy NEXT W ROZM.6-9M (2459756627) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
Z taką "gruszką" to miałam pożyczone na chwile od "sąsiadki"z sali i mnie reka bolała dlatego taki M kazałam kupić...tak czy siak ręczny jak ręczny hehe ale mi to na długo nie był potrzebny także nie przykładałam uwagi czy dobry czy nie...wazne ze dał mi ulge :p

Coś w tym stylu miała

2439931501

Ja mam Fride po Alanie i narazie na niej poprzestane.
Alebur widze poszalało sie troszke z zakupami:)Fajnie:)
Ja tez sporo czasu spedziłam wczoraj na allegro i pokupowałam od jednego sprzedawcy pieluszki,podkłady,waciki,patyczki,woreczki,pampersy,reczniczek,termoforek na butle,pojemniki na pokarm i tak by jeszcze troche wymieniac:-D
Wiec zadowolona ze mam wiekszosc z głowy,bo dzis przyjda zakupy z apteki a lada dzien moje zakupy poscielowe a i dokupiłam jeszcze jedna koszule do karmienia taka jak polecała mantezowa firmy muzzy o taka
Koszula kopertowa Muzzy na zakładke XL różowa (2452047857) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Zostało mi jeszcze kupno jakichs butelek poprzednio używałam lovi a smoczka nuk,teraz mysle o butelkach nuka bo mi sie podobaja takie kolorowe butle,używała któras i moze sie wypowiedziec czy sa ok.:-)

Axarai sie uśmiałam z tym sprzątaniem :)

co do laktatopra ja mialam najpierw pozyczony ręczny dla mnie masakra... kupilam elektryczny super sprawa:) u mnie sie przydalo bardzo

My kupilismy elektryczny aspiratorek do noska, bo frida mnie obrzydza, odkurzacz jakos nie przekonuje, a gruszka podobno niewiele wyciaga... więc zdecydowalismy sie a elektryczny, mam nadzieje, ze bedzie sie spisywał

a co za różnica czy będzie aspirator filtrowy czy bezfiltrowy???

Do_it ja Ci polecam Katarek :tak:patrząc na to, ze dziecko im wieksze tym bardziej niechetne do odsysania noska a jak jest "glutowata" wydzielina to najszybszy sposob to własnie katarek... ja mam od prawie 2 lat i jest rewelacja:tak:tylko tutaj trzeba uważać, zeby odkurzacz dawać na najniższe obroty:tak: a dziecko do szumu odkurzacza bardzo szybko sie przyzwyczaja

ja się zastanawiałam między tym:
ASPIRATOR DO NOSA + 4 SZT FILTRY, FRIDA, TANIO !! (2432426973) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a tym
CANPOL aspirator do nosa 5/119 (2452059830) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a faktycznie sobie poszukam tego Katarka i się zastanowię jeszcze

a jaki masz laktator, bo też się zastanawiam nad elektrycznym ;)

A ja polecam Fride z filtrami. U dzieci mojej siostry się sprawdza, a ja nie wyobrażam sobie łączyć nosa dziecka z odkurzaczem :p

Mamy gotową komodę dla Kacperka :D Jest wygodna, duża i ma głębokie szuflady. Kupiona w Ikea za 399zł.
Zobacz załącznik 479561Tak się prezentuje- na górze są dwie szyflady. Jednak na czapki, skarpetki, niedrapki, a druga na pieluszki.
Zobacz załącznik 479562Takie podziałki do szuflad bardzo polecam. Też z Ikei. Coś około 35zł kosztowały, a w szufladzie łatwiej utrzymać porządek.
Zobacz załącznik 479563I efekty mojej kilku dniowej pracy przy praniu i prasowaniu tez pokażę :p Mamy ogromną ilość ciuchów. Pewnie połowy nawet nie zdążymy użyć...
Zobacz załącznik 479565

Pisałyście kiedyś o termometrach. Nam położna mówiła,że najlepszym termometrem jest łokieć rodzic,więc my nie kupujemy.

to jeszcze pomyślę nad tym aspiratorkiem
super komoda
super poukładane :)
że też nie mam komody ;)

odradziłyście mi wózek skutecznie hehehe, co prawda pan przez telefon zapewnia, że stan super i wogóle. Wózki sprowadza od polaków z anglii , ale mimo to nie mam szans zobaczyć go na żywo przed zakupem i dlatego rezygnuję. Kupię nowy wózek w sklepie , niestety na nowego x-landerka nie mam szans , bo za dużo kosztuje. Ja mam się zmieścić w 1500-1600zł , i jeszcze żeby w tym był fotelik sam. Co do rocznika to ten właśnie podobał mi się bardziej niż te nowe wersje, a do koloru to rzeczywiście macie rację " przyciągający owady, także rezygnuję. Pojadę do sklepu i wybiorę taki jaki mi się najbardziej spodoba na miejscu w okreśonej kwocie.

co do aspiratorka , to też nie wyobrażam sobie podłączać dziecka do odkurzacza :szok:
ja kupiłam Fridę
Frida aspirator do noska dla niemowląt + 4 filtry (2455608347) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a ponadtto u jednego sprzedawcy wiele innych rzeczy :
Tommee Tippee Butelka 260ml antykolkowa CZUJNIK!!! (2448944299) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pieluszki tetrowe białe 80x80cm POLSKIE PIELUCHY (2434529175) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Babyono Wielorazowe majtki poporodowe 2szt roz.XXL (2457892416) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Sudocrem krem na odparzenia odpieluszkowe 250 g (2454117214) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Babyono Szczotka z naturalnym włosiem + grzebyk (2454116781) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Babyono Termometr kąpielowy bezrtęciowy Żyrafa (2454116283) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pieluchy pieluszki flanelowe 70 x 80 cm (2448952756) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Bobas Okrycie kąpielowe z kapturem 76x76cm + MYJKA (2440186615) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tommee Tippee bezpieczne cążki do paznokci (2434529258) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tommee Tippee bezpieczne cążki do paznokci (2434529258) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Dr Browns Butelka szeroka szyjka antykolkowa 120ml (2451445167) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i kilka innych rzeczy typu podkłady itp

zakupy rewelacja
super

Pok z mojego doświadczenia laktator nie był potrzebny, bo ja z maleństwem się nie rozstawałam, więc nie musiałam odciągać, ale............... na pierwsze dni laktacji, kiedy miałam nawał pokarmu taki, ze małe nie mogło nawet sutka złapać, to zawsze miała taki najtańszy zwykły, żeby trochę pokarmu ściągnąć do wylania, bo ja jednak ręcznie nie umiałam sobie upuścić:-D
Alebur, i dobrze zrobiłaś, co innego wózek po jednym dziecku, a tu gość nawet nie wie ile w nim dzieci jeździło. Mi z przedziału cenowego, to najbardziej takie cuda się podobają
LEVIROO DUE EXKLUSIV FOTELIK SPIWOREK PARASOL XXXL (2443196993) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ADAMEX 3W1 NITRO + FOTELIK SAMOCHODOWY - zł - Junior - wózki dziecięce - Junior - wózki dziecięce

Ultralekki ELIPSO 3 w 1 REWELACJA !!!! (2274545023) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

COLETTO WÓZEK GŁĘBOKO SPACEROWY GIOVANNI 3W1 FOTEL (2452602010) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ADAMEX 3W1 MARS + FOTELIK SAMOCHODOWY - 934.96 zł - Junior - wózki dziecięce - Junior - wózki dziecięce

WÓZEK K-ART 3W1 + FOTELIK SAMOCHODOWY MAXI-COSI " CABRIO FIX " - 1266.39 zł - Junior - wózki dziecięce - Junior - wózki dziecięce
i oczywiście Tako.
Ja też jakoś nie mogę się przekonać do tego odkurzacza, ba nawet do tego wciagania przez mamę, u mnie to gruszka:) a i mój Kacuś na przykład nie lubi hałasu (u laryngologa okazało się, że bardzo wrażliwy słuch, i doktor się pytał, czy nie chciałby zostać muzykiem:-D, ciekawe tylko dlaczego jak mu każę sprzątać to jakoś nie słyszy!)

super zakupy :-)

Patrysia ja też taki miałam, ale mnie ta pompka denerwowała, i ja mam taki śmieszny z gruszką:-D Chociaż oglądałam ostatnio taki podobny do tego ręcznego z Tommee, tylko tańszy i chyba go kupię:-)
Gorgusia no ślicznie poukładane już masz:-D Ja jeszcze nie, bo w DE nie namierzyłam żadnego proszku dla dzieci, i chyba kupie w Polsce, ja zawsze prałam w Jelp i byłam zadowolona.
A ja wczoraj poszalałam, i ze względu na to, że od małych ciuszków szafa mi się już nie zamyka, to kupiłam przyszłościowe:-D
KURTKA+KOSZULKA+SPODNIE W ROZM.6-9M (2459756687) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

MISIOWA BLUZA+SPODNIE 9-12M (2459757231) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

KOMPLET: BLUZECZKA+SPODNIE W ROZM.3-6M (2459757262) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

OGRODNICZKA+ BODY 9-12M (2459756288) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

cudna jeansowa spódniczka firmy NEXT W ROZM.6-9M (2459756627) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

fajne zakupy :))))))))))))))))))))

Ja mam Fride po Alanie i narazie na niej poprzestane.
Wiec zadowolona ze mam wiekszosc z głowy,bo dzis przyjda zakupy z apteki a lada dzien moje zakupy poscielowe a i dokupiłam jeszcze jedna koszule do karmienia taka jak polecała mantezowa firmy muzzy o taka
Koszula kopertowa Muzzy na zakładke XL różowa (2452047857) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Zostało mi jeszcze kupno jakichs butelek poprzednio używałam lovi a smoczka nuk,teraz mysle o butelkach nuka bo mi sie podobaja takie kolorowe butle,używała któras i moze sie wypowiedziec czy sa ok.:-)

fajna koszula ;)

A to moje ostatnie zakupy pieluchowe:

PIELUSZKI WIELORAZOWE PIELUCHA FORMOWANA (2454160311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
WKŁADY Z MIKROFIBRY DO PIELUSZKI WIELORAZOWE (2429888666) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Bambusowe wkłady do pieluszki wielorazowe (2429888897) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
PIELUSZKI WIELORAZOWE ECO BOBOLIDER - MIKROFIBRA (2429888936) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
PIELUSZKI WIELORAZOWE MINKEE BOBOLIDER -Mikrofibra (2450891951) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
PIELUSZKI WIELORAZOWE PUL DODATKOWE NAPY 1WKŁ (2271781620) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
PIELUSZKI WIELORAZOWE PIELUCHA FORMOWANA (2435581963) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
PIELUSZKI WIELORAZOWE PIELUCHA FORMOWANA (2436254137) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

My kupilismy elektryczny aspiratorek do noska, bo frida mnie obrzydza, odkurzacz jakos nie przekonuje, a gruszka podobno niewiele wyciaga... więc zdecydowalismy sie a elektryczny, mam nadzieje, ze bedzie sie spisywał

no właśnie mnie póki sama świadomość odciągania ustnie obrzydza

reklama
Do góry