reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Babydoll super zakupy, a może i ja się skuszę na taki leżaczek.

A ile taki leżaczek jest przydatny, bo to takie maleństwo jakby miało starczyć tylko na parę miesięcy ;)

Demetrios nie będzie tak źle z wózkiem, mi się też to takie straszne na początku wydawało ;)

reklama
Zależy jaki leżaczek byś chciała bo sa takie do 18 kg a sa takie do 9 kg np.:)

Ja miałam dla Alanka taki do 18 kg. i super ale ogólnie używałam maks do roczku a potem sprzedałam...teraz chcę taki do 11-12 kg :)bo nie będę potrzebowała na dłużej...wtedy to juz niech dziecko zajmie się raczkowaniem/pełzaniem itd.:)

Ja mam ten lezaczek co patrysia z fiszera do 18 kg.Alan kozystał z niego podad rok,nawet jak chodził to lubił w nim siadac.Potem długo stał bezczynnie a od kilku miesiecy znowu go wyciagnoł i bardzo lubi w nim siedziec,złaszcza do ogladania bajeczki.Tak wiec moje dziecko z przerwam 3 lata.
Osobiscie bardzo polecam zakup bujaczka,dziecko jak nie lubi spuszczac mamy z oka wszedzie jest w nim przemireszczany ja z bujaczkiem myłam podłogi,przestawiałam co chwile by mnie mały widział,gotowałam tak obiady bujak stał z zablokowanymi biegunami na blacie ja obok obierałam ziemniaki.Wstawiałam do łazienki,dzieki temu mogłam wziasc prysznic,mi bardzo ułatwiał życie:tak:

ja chyba też zrobię jak nagapalma, już świra dostaję z tymi wózkami , dlatego jak pojedziemy do sklepu to kupimy taki jaki nam wpadnie w oko i już.

co do laktatora to ja też polecam elektryczny , bo ręczny to strasznie żmudna praca, ale zdecyduję się dopiero po porodzie

ja jeszcze nie wiem jaki wózek kupie... tyle tego :szok:
Co do laktatora słyszałam od koleżanek ;-) ze ponoc elektryczny lepszy... ja mieszkam w De i tu mając receptę od swojego ginekologa,można w aptece wypożyczyć -trzeba zaplacic tylko kaucje 70e-ktora potem zwracaja... wiec mysle ze to duzy plus...

do_ti jesli chodzi o lezaczki to faktycznie warto zwrucic uwage do ilu kg sa... najdluzej bedzie sluzyl wiadomo ten do 18kg. :-)

a ze moj kupuje mi siostra to nie bede wybredna i ten do 9 lub11 moze byc :-) bo nie wiem czy kupi mi lezaczek czy hustawke z Bright Stars...

Ja miałam i leżaczek i hustawkę. Tylko ta moja hustawka ma zbyt siedzącą pozycje dla maluszka, nadawala sie dopiero jak natalka juz sama siadała. Plusem jednak jest to że fotelik zdejmuje sie z hustawki i teraz jak mala ma juz ponad dwa lata bardzo chetnie uzywa go jako fotelika do bujania i ogladania bajek. Dla maluszka polecam na poczatek leżaczek, nam starczyl na 9 miesiecy bo potem dziecko bylo zbyt ruchliwe i ciekawe swiata zeby w nim leżeć

Wiecie co kupiłam po super promcyjnenej cenie kosz mojżesza od pani z Augustowa za 30 zł:szok:, do tego dożuciła mi jakiś śpiworek za 10 zł :szok: to ta aukcja Kosz Mojżesza Tanio Augustów • Tablica.pl: , na przesyłke umówiłysmy sie, ze 20 zł i przelałam jej wczoraj w sumie 60 zł na konto. Mam nadzieje, ze kosz dojdzie niebawem ;) Tylko teraz ak sobie myślę, skąd ja pościel do tego dziada wezmę ? No i troche to schrzaniłam , że bez stelaża kupiłam, napaliłam się jak szczebaty na suchara bo tanio :baffled: ale w sumie taki kosz , może tez się przyda - co nie ?

reklama
Palma- pościel do kosza jakąś wycudujesz, a sam kosz to moim zdaniem fajna sprawa. Mój właśnie do mnie jedzie B-)
Leżaczek mam z fischera po dzieciach siostry. I to fajna sprawa- sprawdza się do karmienia i jak chce się mieć wolne ręce i coś np. w kuchni zrobić.

My kupiliśmy wczoraj całkiem fajny śpiworek w ikei. Zielony z jabłuszkiem na brzuszku i z dostępem do nóżek,więc łatwe przewijanie.

Demetrios- pytałaś o kosmetyki babydream. Wczoraj zakupiłam:
- płyn do kąpieli
- kremowy żel do mycia
-kostkę do mycia
-mleczko do ciała
-żel do mycia ciała i włosów

Na początek planuję tylko płynu i balsamu używać, ewentualnie kostki do umycia pupy jeśli będzie jakaś awaria ;)
Wybrałam serię niebieską, a kierowałam się opiniami z tego bloga:
tu płyn, żel do mycia Zapiski Podwojonej: Analiza: Kosmetyki dziecięce - KĄPIEL
Ogólnie mają dobrą opinię i nie są drogie. Spróbujemy.
Do pupy mam zielony linomag.
Jeszcze filtr muszę kupić i chyba zdecyduję się na La Roche Posey, bo są delikatne, stabilne i im ufam.

Fajna pomoc wg mnie:
http://anielkowojuliankowy.blogspot.com/p/moja-wyprawka.html

Ostatnia edycja:
Do góry