reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Babydoll super zakupy, a może i ja się skuszę na taki leżaczek.

A ile taki leżaczek jest przydatny, bo to takie maleństwo jakby miało starczyć tylko na parę miesięcy ;)

Demetrios nie będzie tak źle z wózkiem, mi się też to takie straszne na początku wydawało ;)

reklama
Zależy jaki leżaczek byś chciała bo sa takie do 18 kg a sa takie do 9 kg np.:)

Ja miałam dla Alanka taki do 18 kg. i super ale ogólnie używałam maks do roczku a potem sprzedałam...teraz chcę taki do 11-12 kg :)bo nie będę potrzebowała na dłużej...wtedy to juz niech dziecko zajmie się raczkowaniem/pełzaniem itd.:)

Ja mam ten lezaczek co patrysia z fiszera do 18 kg.Alan kozystał z niego podad rok,nawet jak chodził to lubił w nim siadac.Potem długo stał bezczynnie a od kilku miesiecy znowu go wyciagnoł i bardzo lubi w nim siedziec,złaszcza do ogladania bajeczki.Tak wiec moje dziecko z przerwam 3 lata.
Osobiscie bardzo polecam zakup bujaczka,dziecko jak nie lubi spuszczac mamy z oka wszedzie jest w nim przemireszczany ja z bujaczkiem myłam podłogi,przestawiałam co chwile by mnie mały widział,gotowałam tak obiady bujak stał z zablokowanymi biegunami na blacie ja obok obierałam ziemniaki.Wstawiałam do łazienki,dzieki temu mogłam wziasc prysznic,mi bardzo ułatwiał życie:tak:

ja chyba też zrobię jak nagapalma, już świra dostaję z tymi wózkami , dlatego jak pojedziemy do sklepu to kupimy taki jaki nam wpadnie w oko i już.

co do laktatora to ja też polecam elektryczny , bo ręczny to strasznie żmudna praca, ale zdecyduję się dopiero po porodzie

ja jeszcze nie wiem jaki wózek kupie... tyle tego :szok:
Co do laktatora słyszałam od koleżanek ;-) ze ponoc elektryczny lepszy... ja mieszkam w De i tu mając receptę od swojego ginekologa,można w aptece wypożyczyć -trzeba zaplacic tylko kaucje 70e-ktora potem zwracaja... wiec mysle ze to duzy plus...

do_ti jesli chodzi o lezaczki to faktycznie warto zwrucic uwage do ilu kg sa... najdluzej bedzie sluzyl wiadomo ten do 18kg. :-)

a ze moj kupuje mi siostra to nie bede wybredna i ten do 9 lub11 moze byc :-) bo nie wiem czy kupi mi lezaczek czy hustawke z Bright Stars...

Ja miałam i leżaczek i hustawkę. Tylko ta moja hustawka ma zbyt siedzącą pozycje dla maluszka, nadawala sie dopiero jak natalka juz sama siadała. Plusem jednak jest to że fotelik zdejmuje sie z hustawki i teraz jak mala ma juz ponad dwa lata bardzo chetnie uzywa go jako fotelika do bujania i ogladania bajek. Dla maluszka polecam na poczatek leżaczek, nam starczyl na 9 miesiecy bo potem dziecko bylo zbyt ruchliwe i ciekawe swiata zeby w nim leżeć

Wiecie co kupiłam po super promcyjnenej cenie kosz mojżesza od pani z Augustowa za 30 zł:szok:, do tego dożuciła mi jakiś śpiworek za 10 zł :szok: to ta aukcja Kosz Mojżesza Tanio Augustów • Tablica.pl: , na przesyłke umówiłysmy sie, ze 20 zł i przelałam jej wczoraj w sumie 60 zł na konto. Mam nadzieje, ze kosz dojdzie niebawem ;) Tylko teraz ak sobie myślę, skąd ja pościel do tego dziada wezmę ? No i troche to schrzaniłam , że bez stelaża kupiłam, napaliłam się jak szczebaty na suchara bo tanio :baffled: ale w sumie taki kosz , może tez się przyda - co nie ?

reklama
Palma- pościel do kosza jakąś wycudujesz, a sam kosz to moim zdaniem fajna sprawa. Mój właśnie do mnie jedzie B-)
Leżaczek mam z fischera po dzieciach siostry. I to fajna sprawa- sprawdza się do karmienia i jak chce się mieć wolne ręce i coś np. w kuchni zrobić.

My kupiliśmy wczoraj całkiem fajny śpiworek w ikei. Zielony z jabłuszkiem na brzuszku i z dostępem do nóżek,więc łatwe przewijanie.

Demetrios- pytałaś o kosmetyki babydream. Wczoraj zakupiłam:
- płyn do kąpieli
- kremowy żel do mycia
-kostkę do mycia
-mleczko do ciała
-żel do mycia ciała i włosów

Na początek planuję tylko płynu i balsamu używać, ewentualnie kostki do umycia pupy jeśli będzie jakaś awaria ;)
Wybrałam serię niebieską, a kierowałam się opiniami z tego bloga:
tu płyn, żel do mycia Zapiski Podwojonej: Analiza: Kosmetyki dziecięce - KĄPIEL
Ogólnie mają dobrą opinię i nie są drogie. Spróbujemy.
Do pupy mam zielony linomag.
Jeszcze filtr muszę kupić i chyba zdecyduję się na La Roche Posey, bo są delikatne, stabilne i im ufam.

Fajna pomoc wg mnie:
http://anielkowojuliankowy.blogspot.com/p/moja-wyprawka.html

Ostatnia edycja:
Do góry