reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
dziewczyny a ile paczek kupujecie tych 1?? bo my kupuilismy 2 paczuszki po 27sztuk i sie zastanawiam czy nie za mało ?? one są od 2do 5kg pozniej 2sa od 3do chyba 7. i nie wiem czy starczy nam tych jedynek bo u nas w szpitalu trzeba miec swoje pampki a wolalabym kupic teraz jak cos te 1 bo jest promocja za polowe ceny wiec giciorek:)
A propo mojego wózka własnie musimy go oddać na gwarancje :( qrde ale jestem zła!!! juz 3raz zeszło nam powietrze w kołach!!!

Ostatnia edycja:
Merlin jak bedziesz kupowąła np proszki itd najlepiej kupować zawsze jednej firmy bo jak uczuli to nie bedziesz wiedziala co...co do smoczków wiesz nam moga sie podobac a Twoj smyku bedzie chcial taki za 2 zl :tak:ile ja butlki wyrzuciłam, pooddawałam smoczkow itd..:tak:

no jak nie będzie chciał smoków tych co kupiłam to trudno ... wybrałam najlepszą opcję która mi najbardziej odpowiada - najwyżej będę kupować inne.

Najczęściej dziecko uczulenia dostaje od jedzenia, co uczuli też będę wiedzieć bo kolorowe bedę prac w jednym a białe w drugim - więc wszystko jasne jeśli chodzi o płyn zmiękczający najwyżej go odstawię i sprawdzę ..

Nauczyłam sie robić pewne rzeczy na wyczucie bo można właśnie popaść w absurdy - to moje pierwsze dziecko i wiem że jeśli czegoś nie zrobię to i tak sie nie dowiem czy lubi czy działa ... Wiesz to trochę jak z pampersami ktos mi powiedział ze uczulają jak bedzie sie zmieniać na inną markę - u tej koleżanki tak było, u was np już nie więc morał taki ze tez muszę spróbować żeby wiedzieć o co chodzi :D
a po za tym to jak pisałam moje pierwsze dziecko i pewnie tak jak Ty bardziej już doświadczona nie umiem sobie powiedzieć a będę miała tą jedną butelkę jak sie nie spodoba dam inną a będziesz to robić jak już dzidziuś będzie - chce być w miarę przygotowana na tyle ile mi instynkt podpowiada i zdrowy rozsadek też ;P

Merlin dokładnie zdrowy rozsądek a i tak potem się same przekonamy
a potem będziemy mądrzejsze przy drugim i będziemy doradzać innym mamusiom :D

odnośnie zakupów to w smyku internetowy są happy hours i przez 2 godziny dziennie jest taniej np. 15% myślę, że warto sprawdzać, niektóre rzeczy moim zdaniem się opłaca :)
ja dzisiaj zakupiłam między innymi taki spiworek Ecry Rabbit, Śpiwór, beżowy, rozmiar 68 - Cool Club - Świat niemowlaka - sklep internetowy Smyk.com za 30 zł
i jeszcze kilka rzeczy w trzy-pakach i w sumie cieszy mnie to tym bardziej, że wysyłka mi wyszła darmowa a w stacjonarnym drozej jest :) więc polecam jak ktoś planuje :)

hej babeczki
byłam wczoraj w hurtowni...wszystko chciałam kupić ale opanowałam się i wyszłam ze kocykiem i skarpetkami, ale za to widziałam Tako Lareta i powiem Wam, że troszkę się zawiodłam na zdjęciach bardziej mi się podobał, miał swoje zalety amortyzowane koła i takie tam, ale miałam wrażenie, że jest niestabilny, jakby coś się włożyło do torby to by się chyba przewrócił i zgłupiałam...aż tu oglądam się za siebie a tam takie cudo... Bebe beni 4 runer w pięknym fuksjowym kolorze, zgrabniutki, leciutki, prowadzi się jedną ręką, jedyny minus to brak amortyzatorów i teraz nie wiem... a prezentuje się tak:

reklama
Do góry