reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Palemko ładny ten wozek ze ja go wczesniej nei widzialam??!! jakos kiedys ogladalam te mutsy i choc super opinie to mi si estrasznie nie podobaly wizualnie jak takie czolgi ale ten jest naprawde sliczny i sklada si ew male rozmiary!!! superowy jest!!!

no jak nie będzie chciał smoków tych co kupiłam to trudno ... wybrałam najlepszą opcję która mi najbardziej odpowiada - najwyżej będę kupować inne.

Najczęściej dziecko uczulenia dostaje od jedzenia, co uczuli też będę wiedzieć bo kolorowe bedę prac w jednym a białe w drugim - więc wszystko jasne jeśli chodzi o płyn zmiękczający najwyżej go odstawię i sprawdzę ..

Nauczyłam sie robić pewne rzeczy na wyczucie bo można właśnie popaść w absurdy - to moje pierwsze dziecko i wiem że jeśli czegoś nie zrobię to i tak sie nie dowiem czy lubi czy działa ... Wiesz to trochę jak z pampersami ktos mi powiedział ze uczulają jak bedzie sie zmieniać na inną markę - u tej koleżanki tak było, u was np już nie więc morał taki ze tez muszę spróbować żeby wiedzieć o co chodzi :D
a po za tym to jak pisałam moje pierwsze dziecko i pewnie tak jak Ty bardziej już doświadczona nie umiem sobie powiedzieć a będę miała tą jedną butelkę jak sie nie spodoba dam inną a będziesz to robić jak już dzidziuś będzie - chce być w miarę przygotowana na tyle ile mi instynkt podpowiada i zdrowy rozsadek też ;P

Merlin
wierz mi to nie jest takie proste... przede wszytskim alergia nie wyskakuje od razu... a moze być opóźniona nawet o tydzień...dlatego warto jest stosować jedna firmę, zeby ją później wykluczyć... zrobisz jak uważasz.. ja mam w domu alergika i wiem co przxeszłam .. i wmawiali mi alergię pokarmową, której nie ma...a instynkt nie ma nic do alergii niestety...

Dziewczyny,ja piorę wszystko w płatkach mydlanych i mam pytanie- czy kocyki też się prasuje? W sumie nie mają bezpośredniego kontaktu że skórą dziecka,wiec chyba nie jest to konieczne,hmm?

Pajka ja się obawiam, że z 2 alergików urodzi się mała dzidzia alergik ;/
trochę się tego boję

u mnie mama alergik, siostra alergik... i Sebek również...a jak go wysypało to nie wiadomo było od czfego bo miał 4 miesiace jadł tylko moje mleko a wysypany byl...ja juz kupuje wszystko dla alergików
u ans sprawdza się Biasly Jeleń a przetestowałam wszystkie proszki dla dzieci...

ja za to mogę polecić Wam zakupy w smyku, serio jestem zadowolona :) przyszło wszystko ładnie zapakowane i tańsze niż w sklepie stacjonarnym!
Ostatnio też szaleję na allegro :D

mam też pytanie - jaki proszek do prania wybieracie - biały jeleń czy lovela czy dzidziuś czy inny?

reklama
Polisia ja wszystko prałam w dzidziusiu bo tylko taki byl w sklepie a teraz zamierzam kupic lovelle
Gorgusia ja prasowałam kocyki też , problem miałam z jednym bo on taki mega grubaśny ale jakoś daliśmy rade:)

Do góry