reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Palemko ładny ten wozek ze ja go wczesniej nei widzialam??!! jakos kiedys ogladalam te mutsy i choc super opinie to mi si estrasznie nie podobaly wizualnie jak takie czolgi ale ten jest naprawde sliczny i sklada si ew male rozmiary!!! superowy jest!!!

no jak nie będzie chciał smoków tych co kupiłam to trudno ... wybrałam najlepszą opcję która mi najbardziej odpowiada - najwyżej będę kupować inne.

Najczęściej dziecko uczulenia dostaje od jedzenia, co uczuli też będę wiedzieć bo kolorowe bedę prac w jednym a białe w drugim - więc wszystko jasne jeśli chodzi o płyn zmiękczający najwyżej go odstawię i sprawdzę ..

Nauczyłam sie robić pewne rzeczy na wyczucie bo można właśnie popaść w absurdy - to moje pierwsze dziecko i wiem że jeśli czegoś nie zrobię to i tak sie nie dowiem czy lubi czy działa ... Wiesz to trochę jak z pampersami ktos mi powiedział ze uczulają jak bedzie sie zmieniać na inną markę - u tej koleżanki tak było, u was np już nie więc morał taki ze tez muszę spróbować żeby wiedzieć o co chodzi :D
a po za tym to jak pisałam moje pierwsze dziecko i pewnie tak jak Ty bardziej już doświadczona nie umiem sobie powiedzieć a będę miała tą jedną butelkę jak sie nie spodoba dam inną a będziesz to robić jak już dzidziuś będzie - chce być w miarę przygotowana na tyle ile mi instynkt podpowiada i zdrowy rozsadek też ;P

Merlin
wierz mi to nie jest takie proste... przede wszytskim alergia nie wyskakuje od razu... a moze być opóźniona nawet o tydzień...dlatego warto jest stosować jedna firmę, zeby ją później wykluczyć... zrobisz jak uważasz.. ja mam w domu alergika i wiem co przxeszłam .. i wmawiali mi alergię pokarmową, której nie ma...a instynkt nie ma nic do alergii niestety...

Dziewczyny,ja piorę wszystko w płatkach mydlanych i mam pytanie- czy kocyki też się prasuje? W sumie nie mają bezpośredniego kontaktu że skórą dziecka,wiec chyba nie jest to konieczne,hmm?

Pajka ja się obawiam, że z 2 alergików urodzi się mała dzidzia alergik ;/
trochę się tego boję

u mnie mama alergik, siostra alergik... i Sebek również...a jak go wysypało to nie wiadomo było od czfego bo miał 4 miesiace jadł tylko moje mleko a wysypany byl...ja juz kupuje wszystko dla alergików
u ans sprawdza się Biasly Jeleń a przetestowałam wszystkie proszki dla dzieci...

ja za to mogę polecić Wam zakupy w smyku, serio jestem zadowolona :) przyszło wszystko ładnie zapakowane i tańsze niż w sklepie stacjonarnym!
Ostatnio też szaleję na allegro :D

mam też pytanie - jaki proszek do prania wybieracie - biały jeleń czy lovela czy dzidziuś czy inny?

reklama
Polisia ja wszystko prałam w dzidziusiu bo tylko taki byl w sklepie a teraz zamierzam kupic lovelle
Gorgusia ja prasowałam kocyki też , problem miałam z jednym bo on taki mega grubaśny ale jakoś daliśmy rade:)

Do góry