reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

patrysia, te butelki wyglądają identycznie, więc trzeba przeczytać na opakowaniu którą masz, zwykła ma opakowanie z różowym tłem a samosterylizująca ma niebieskie tło. Ceny są bardzo różne, ja kupiłam w superpharm i pewnie przepłaciłam... z tego co pamiętam to zwykła wcale nie była tańsza od samosterylizującej, ja po prostu przeczytałam że tą się sterylizuje w mikrofali i od razu się podjarałam że mam kolejne ułatwienie, więc wzięłam... mam nadzieję że się sprawdzą.
aha to ja mam z różowym tłem ;)

reklama
maja, to jest łóżeczko które i ja kupię :) do tego jeszcze regał i komodę na ubranka, w ogóle seria mebelków safari jest śliczna :) i naklejki na ściany też kupię takie żeby pasowały. Mój mąż uważa że te mebelki są za ciemne, ale on się nie zna i ja kupię takie i już. Jak się włoży kolorową pościel, wokół będą zabawki, to pokoik będzie śliczny, kolorowy i klasa, miód malina :) wyjątkowo mam alergię na jasne drewno z widocznymi sękami, więc musi być ciemne. I safari z żyrafką już dawno wpadło mi w oko ;)

no to już nie wiem co z tymi pampersami zrobić :( zero doświadczenia :(
happy ponoć nie puchną tak jak marki pampers - no i te marki pampers ponoć "uzależniają" skórę dziecka ??? i później jak sie chce zmienić to reakcja jest uczuleniowa ??

Ja uzywałam przy moich dzieciakach pampersow bo fakt ze puchna ale nie przeciekaja inne po nocy przebierały i ciuszki mokre były ale wtedy tez nie było takiego wyboru to fakt (14 i 12 lat temu) ale nie zgodze sie ze uzalezniaja skore sa dobre i tyle ja pierwsze malutkie napewno z pampersa kupie a potem jak troszke podrosnie to bede testowac inne bo dziewczyny polecaja z biedronki jakies i rossmana ...

Merlin to się pochwal coś tam nakupywała

Pajka a ja się zastanawiam nad kupieniem, bo znalazłam taki za niecałe 50 zł do podgrzewania butelek i słoiczków
ale masz rację - do termosu ciepła woda i w razie potrzeby gotowe

Kasieq ja też chciałabym karmić piersią
ale kto to wie :)))

Ostatnio zakupiłam kilka ubranek i dostałam kilka orginalnych po moim młodszym rodzeństwie, muszę Wam pstryknąć fotki :)

no to już nie wiem co z tymi pampersami zrobić :( zero doświadczenia :(
happy ponoć nie puchną tak jak marki pampers - no i te marki pampers ponoć "uzależniają" skórę dziecka ??? i później jak sie chce zmienić to reakcja jest uczuleniowa ??

skąd ty masz takie info??Pampersy nie puchna i nie uzależniaja...moje dziecko było na Pampersach a potem przeszłam na DADA a na koniec jakieś zwykłe (nie pamiętam nazwy)bo już nie potrzebowałam lepszych gdyż odzwyczajałąm od pampersów a zakupiłam aby w razie czego było...pupa elegancka nie wiem co to znaczy odparzenie i cudowanie wtedy z kremami mączkami ziemniaczanymi...jedynie w rowku pupci miało zaczerwienione tam raz na jakis czas bo jednak wiadomo dziecko siusia kupka...ale problemów z żadnym dzieciem nie miałam:)

Ja ogólnie od razu zakupie DADA bo są super i cenowo zadowalają:)Pampersów nie przebije żadna marka ale no cenowo jednak kosztowne są a skoro mogę bardzo fajne kupic i w dobrej cenie to tak kupuje czyli DADA :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja dla Alanka używałam na poczatku Pampersów,potem Dada z biedronki,jak trafiłam na fajna promocje to kupowałam pampersa i mimo ze moje dziecko było uczulone a kosmetyki,pokarmy,proszek do prania(dzidzius) to zmiana firm pamków mu nie przeszkadzała.Jak był wiekszy całkiem przestałam kupowac pampersa bo te wieksze rozmiary jak zesiurał nawet nie jakos duzo to mu sie jakos wyciagały majtały miedzy nogami albo wpadały w nagawkę:-Dmoże dlatego ze szczulkak był nie wiem jak dla mnie Dada króluje.Niektórym moze sie wydawac ze one sa takie sztywne i moze nieprzyjemne dla dziecka ale jak dla mnie fajne.Teraz tez głównie dada będzie chyba ze fajna promocja na pampki będzie.
Palemko bardzo fajne łóżeczko:tak:
Ja po Alanku mam cos takiego
Łóżeczko Radek II teak, Klupś, kołyska, szuflada (2356393494) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Stało blisko naszego łóżka i jak chciałam pospac jeszcze minutke to noga bujałam:-D

Do góry