reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Nie wiem czy ktoś dawał juz link do tej strony a są tu wypisane aktualne promocje w marketach/sklepach

PromoBaby.pl

O super. Przyda się info o promocjach :-)

ja wczoraj bylam ogladac wozki, tak bardziej z ciekawosci, bo kupowac bede dopiero po porodzie, i powiem Wam ze tako wizualnie rzadzi nawet nad x landerem, ale... tako laret w wersji len jest sliczny ale na zakup takiego bym sie nie zdecydowala, material wyglada na taki, ktorego nie da sie przestrzec szmatka, w razie plamki, bo jest taki szorstki a nie sliski jak w wiekszosci wozkow

Ja się zastanawiałam nad tako i nad jedo fyn.
Przewertowałam neta szukając opinii o wózkach i w końcu zdecydowałam się na jedo, bo ma największą gondolę.
Na zimę do śpiworka/kombinezonu jak znalazł.
Jak już decyzję podjęłam, to zaraz po tym pojawiła się oferta używanego jedo na gumtree za 490 zł.
Oglądnęłam i wzięłam od ręki. Gondolka jak nieużywana (wyściółkę w środku ma śnieżnobiałą bez jakichkolwiek śladów używania).
Spacerówka też w bardzo dobrym stanie.

ja swoją już odebrałam, ale do września i tak nie mogę skorzystać, bo nie można zarejestrować karty na dziecko, które jeszcze się nie urodziło :( A przecież zakupy wcześniej się przeważnie robi. Będę musiała koleżankę poprosić, 3% to zawsze coś na początek.

A czy to jakiś problem zarejestrować kartę na fikcyjne dane?
Z ust mi to wyjęłaś :-)
Ja tak zrobiłam i jeszcze nie siedzę w więzieniu.

Akurat sytuację osobistą mam taką, że staram się wszystko kupić przed porodem.
Kosmetyki i pieluchy też.
Poza tym była promocja na pampersy i to spora, więc nie widzę powodu dla którego nie miałabym już nabijać zakupów na kartę, żeby później mieć większy rabat.
Poza tym program nazywa się "Rossne", a przecież moje dziecko właśnie intensywnie rośnie, więc chyba się kwalifikuje do programu "Rossne" hehe :-D

dziewczyny któraś może pamieta w okolicach ktorej strony moge znalezc pogawedke o pampersach?? bo widze ze juz ten temat byl poruszany a nie chce dublowac zapytania

ja dziś odebrałam swoją kartę rossnę ;)

a i kupłam parę rzeczy typowo dziewczyńskich (sukieneczkę i kilka pajaców różowych) a ponadto w lumpeksiku kupiłam trzy tuniczki (była wyprzedaż - wszystko po 5zł);-)
niestety nie mogę zrobić fptek bo mi aparat padł. :crazy:

ja nie uzywalam podgrzewacza, tak samo jak sterylizatora. teraz tez nie bede. u mnie byl garnuszek, nalewalam wrzatku, wkladalam jedzenie i gotowe ;-) u tesciow uzywalam mikrofali. :-)

A ja kupię podgrzewacz. Z dwóch powodów:
Dziecko ma pokój na górze, a kuchnia jest na dole. Gdybym w nocy chciała podgrzać mleczko to muszę zejść na dół, zapewne z płaczącym dzieckiem, przygotować butlę i go nakarmić, a potem wrócić na górę i ululać go do spania. A jak podgrzewacz ustawię przy łóżeczku w pokoju dziecka, to nie muszę latać po schodach do kuchni po wrzątek, tylko pod ręką wszystko mam. A lubię sobie ułatwiać życie :) tak samo muszę mieć dwa łóżeczka w domu, jedno na górze i jedno na dole (turystyczne). Co innego jak ma się mieszkanie jednopoziomowe, gdzie kuchnia jest obok, albo dom parterowy, przy domu z piętrem to już wszystko jest daleko i... pojawiają się schody :)))
Drugi powód zakupu podgrzewacza jest taki, że ustawiam konkretną temperaturę i wiem że nie będzie ani za zimne ani za ciepłe. Ot taki bajer. Pewnie że można i bez tego żyć, ale ja na te wszystkie wygody zbieram od roku w śwince skarbonce, właśnie po to żeby mi było łatwiej.
Sterylizatora nie kupię, gdyż kupiłam butelki Lovi samosterylizujące, które sterylizuje się w mikrofali.

Ostatnia edycja:

przyszedł dzis. wymacalam, myslalam ze jest troszke grubszy no ale do zimy czy pierwszych zimniejszych dni sie nada. poduszeczka oddzielnie, kolderka na rzep i na suwaki, jest z bawelny i jakiegos wlokna sztucznego ocieplajacego. wiek do 6 miesiecy.

reklama
Kasia jasne jak bysmy mieli pietrowy domek tezz bym pewno kupila podgrzewacz, ale z tym ze zawsze wiesz ze mleczko jest ok to nie do konca:( lepeij si eupewniac za kazdym razem ale to jak ze wszystkim. A te butelki z lovi masz moze ta wielofunkcyjna??bo ja wlasnie chcialam taka kupic bo ta łyzeczka mi si ew tym b.podoba :)
my kupujemy cosik w tym stylu na zime , siorka miala dla młodszego i była bardzo zadowolona ,maly urodzil sie w pazdzierniku a do tego spiwora miescil sie do samego konca jazdy w wozku, a pozniej pamietam ze do sanek mial doczepiony wiec my tez w taki inwestujemy
BabyLux K4 ŚPIWOREK DO WÓZKA FOTELIKA OWCZA WEŁNA (2323055275) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry