reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

rozmiary nie sa rownie zarowno u dzieci jak i doroslych. ja mierzylam te rzeczy co kupilam dla malego z tymi ktore mi przyslano i rozmiar ten sam a roznica jest okolo 1 lub 2cm.

reklama
Dokładnie z tymi rozmiarami to róznie...ja ogólnie patrzę na rozmiar a potem na oko czy faktycznie dość duże/małe na dziecie jest:)

Polisia z tymi angielskimi ubrankami to jest tak że każda firma pod nazwą new born co innego ma na mysli:( ja mam dużo ubranek nb i jedne są odpowiednikami polskeigo 56 a inne są 50 , ale wiekszosc jak nie wszystkie ubranka co mam maja na metce napisane wage dzidzi , no ale niestety masakra jest z tą rozmiarówką:( np h&m ma wieksze ubranka niz jest na metce

dzięki dziewczyny! chyba już trochę to ogarniam, jednym słowem trochę trzeba "na oko" :)) dam radę :)

Kasieczek no za taką cenę to super! :D ja właśnie chyba wpadłam w szał zakupowy, ale czytając ile Wy macie a ja ciągle nic (!) poza tymi ze zdjęcia, to zaczynam się niepokoić... ale wydaje mi się, że jeszcze jest tyyyyyyle czasu!

ja wczoraj bylam ogladac wozki, tak bardziej z ciekawosci, bo kupowac bede dopiero po porodzie, i powiem Wam ze tako wizualnie rzadzi nawet nad x landerem, ale... tako laret w wersji len jest sliczny ale na zakup takiego bym sie nie zdecydowala, material wyglada na taki, ktorego nie da sie przestrzec szmatka, w razie plamki, bo jest taki szorstki a nie sliski jak w wiekszosci wozkow

ja wczoraj bylam ogladac wozki, tak bardziej z ciekawosci, bo kupowac bede dopiero po porodzie, i powiem Wam ze tako wizualnie rzadzi nawet nad x landerem, ale... tako laret w wersji len jest sliczny ale na zakup takiego bym sie nie zdecydowala, material wyglada na taki, ktorego nie da sie przestrzec szmatka, w razie plamki, bo jest taki szorstki a nie sliski jak w wiekszosci wozkow

tak sobie myslałam ze ten materiał będzie gorzej do utrzymania czystości...

myśmy też ostatnio zakupili parę rzeczy w ikei nawet nadprogramowych, mąż nie lubi tam jeździć więc mogłam brać co chciałam
kupiliśmy lampkę na ścianę nocną takiego zielonego żuczka
pled taki mięciutki za 5,99
ręcznik z kapturkiem dla dzidzi
śpiworek...

Kochane mam pytanie odnośnie podgrzewacza do butelek i słoiczków. Co o tym myślicie mamuśki???
Bo gotowanie we wrzątku mi pozostanie :)

reklama
Doti ja nie miałam pogrzewacza przy Patim używałam termosu i dzbanka z zimna gotowana wodą. Raz dwa i bylo zrobione mleko.

Słoiczki podgrzewałam w mikrofali lub w misace z ciepła wodą

Do góry