reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Ja też kombinezonu teraz nie kupuję, wolę nie ryzykować z szacowaniem rozmiaru w tak odległym czasie. A jak już to faktycznie od rozmiaru 74 wzwyż bym szukała, 62 to na pewno będzie za mały, a 68 wystarczy najwyżej do stycznia.

reklama
Kochane na forum sierpniówek znalazłam coś bardzo przydatnego o kosmetykach dla niemowląt. Warto przeczytać i skorzystać :)

Tu o słynnych emolientach:
Zapiski Podwojonej: Analiza - Kremy "Emolienty"

Tu o kremach z cynkiem (na końcu podsumowanie jak wypadają wszystkie kremy):
Zapiski Podwojonej: Analiza: Kosmetyki dziecięce - kremy z cynkiem czyli Dupna Sprawa

Kosmetyki do kąpieli (na końcu ranking):
Zapiski Podwojonej: Analiza: Kosmetyki dziecięce - KĄPIEL

Jest też coś dla mamuś :)
Kremy na biust i brodawki:
Zapiski Podwojonej: Analiza III - biustowo, brodawkowo

Kremy na rozstępy cz.I i II:
Zapiski Podwojonej: Analiza
Zapiski Podwojonej: Analiza II co jeszcze znalazłam na brzucha :)

Mi się na pewno przyda!

I mam pytanie do Was. Kiedy zaczynają się wyprzedaże?!

gorgusia - fajne linki :)

No właśnie pojedyńcze PRE-SALE już są, ale takich prawdziwych i mega korzystnych jeszcze nie ma. Troszkę się dziwię bo rok temu w tym czasie kupiłam już wiele w dobrych cenach. Myślę, że lada moment powinny się zacząć, w lipcu będą już największe obniżki, ale i bardzo przebrany towar.

a ja dzisiaj też coś kupiłam dla Maluszka :) weszłam do sklepu z używaną i mam pajacyk (zwykły plus ciepły) oraz dwie koszulki, wszystko ok. 20 zł, yeah :D może jutro cyknę fotkę :)

też czekam na wyprzedaże, a z tymi cieplejszymi rzeczami trochę się wolę wstrzymać, zresztą ja w ogóle chyba zacznę od 62 kupować, tych 56 chcę mieć mało :)

edit: i zdjęcie
ubranka1.jpg

mam też pytanie do Was o rozmiary a dokładniej odpowiedniki angielskie, któraś mogłaby mi pomóc???

new born to takie 50 cm?
0-3 to 54 czy 62?
a może jakoś inaczej?
a może po prostu biegać z centrymetrem? :D korzystając z tego http://www.hm.com/pl/sizeguide?show=sizeguide_kids

bo mam z tym problem, nie umiem "na oko" :))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
gorgusia super linki, swoja droga właśnie zastanawiałam się jak wygląda z kosmetykami baby dream z rossmana, bo są bardzo dobrze ocenione, a co do promocy to własnie te kosmetyki mozna było dostać teraz w rossmanie,i pewnie sporo będzie bo zaczęła się akcja z tą kartą, chyba kupię sobie taki płyn do przetestowania
to czekamy na foteczki.. o śliczne
hmm ja kupiłam kila ubranek angielskiej firmy babaluno i np ich 56 wygląda mi na nasze 0-3 tak jak przykładałam to tyczy się to zarówno bodów jak i pajacyków

Ostatnia edycja:
Miq dzięki :)
ja już głupieję, bo mam 56 ze smyka i ono jest mniejsze niż 0-3 firmy mini club na przykład, mierzyłam centrymetrem i to pierwsze ma ok. 24 cm na leżąco pod paszkami, a to drugie 25-26 cm :)
już nie ogarniam jak kupować :O
im więcej opinii tym fajniej, może jakoś to ogarnę, pewnie za jakiś czas będę się z tego śmiać, ale teraz trochę gubię się w tym

Mi się wydaje że 56 to tak do około miesiąca (a czasem od razu jest za małe), 62 to tak do 3 miesiecy. Z New born to różnie bywa czasem 56 a czasem jeszcze mniejsze czyli 50

edit
a to maja dzisiejsza zdobycz - w prawdzie są lekkie ślady prania ale i tak są milutkie w dotyku - nie mogłam się oprzeć:-) mothercare 3,5 za 2sztP120612_11.57.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
polisia - rozmiarówka z reguły wygląda tak:

New Born - 56 cm
0-3 - 62 cm
3-6 - 68 cm
6-9 - 74 cm
9-12 - 80 cm
12-18 - 86 cm

I tak dalej :)

Ale uwaga, z doświadczenia wiem, że co firma to inaczej... Babaluno ma np. małe ubranka, a Mothercare większe.

Do góry