reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Ja pokupowałam dla synka trochę i łóżeczko dzisiaj:)ale ogólnie pierdołki (typu tetrówki butelka...)kupiłam a 100 zł nie ma!

Ale z łóżeczka jestem zadowolona bo za 90 zł bukowe kupiłam:))fakt ze tylko 2 poziomy ma gdzie jest niższe ale u mnie dzieci tylko do roczku korzystały z łóżeczek a potem na łóżka przeszły:)i etraz M też zrobi dla Marcelka łóżko takze jak będzie miał 1-1,5 roku to przeniesie się a to sprzeda:)

Fajne mocne takze za 90 zł nie ma co wymyślać a brać :D

EDIT:takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751/

reklama
Widze zakupy pełną parą!
*martusia*- chyba i ja się skuszę na ten śpiworek :)

A zaraz biorę się za zakupy na allegro, bo kasa jest.

I...zobaczcie co dostanę od znajomej :
kosz.jpg
taki piękny kosz! Ma bieguny i można go kołysać :) I jeszcze jakieś ciuszki i pieluchy tetrowe podwójnie tkane ma mi dać. Tak się cieszę!

śliczny!!! jak kołyska. Mi koleżanka przekaże cały wór ubranek po swojej córci. Też się bardzo cieszę, bo tam jest tak dużo przeróżnych rzeczy, a ja ciągle zagubiona, co przydatne a co nie. A tak dużo ciuszków będzie pod ręką, więc będzie można poeksperymentować, w co najlepiej dzidzię ubrać. Już się nie mogę doczekać, jak to wszystko popiorę, poprasuję i poukładam. :happy2:

śliczny!!! jak kołyska. Mi koleżanka przekaże cały wór ubranek po swojej córci. Też się bardzo cieszę, bo tam jest tak dużo przeróżnych rzeczy, a ja ciągle zagubiona, co przydatne a co nie. A tak dużo ciuszków będzie pod ręką, więc będzie można poeksperymentować, w co najlepiej dzidzię ubrać. Już się nie mogę doczekać, jak to wszystko popiorę, poprasuję i poukładam. :happy2:

No właśnie, a'propos prania i prasowania ciuszków (bo nowe tez trzeba poprać i poprasować tak?) to kiedy najlepiej to zrobic. Tzn. teraz to chyba za wczesnie co? Bo przez 3 m-ce to nawet wyprasowane w szafie juz chyba nie bedą pierwszej swieżości, nie mówiąc juz o sterylności, co?

Ryba nowe też piorę bo nie wiesz gdzie one leżaly... jak byly przechowane w magazynie, czy tam np grzyba nie bylo ect. ja wszystko piorę, ale jeszcze nie teraz wszystko popiorę pod koniec lipca:) żeby na sierpień bylo gotowe na wszelki wypadek:)

no, macie rację z tym praniem, nie ma co tak wcześnie. A nowe oczywiście, też będę prała, bo jak pisze Pajkaa to nie wiemy, gdzie to leżało i koło czego a tak wypierze się w specjalnym proszku i będzie bezpieczne.

Dziewczyny, potrzebuję zakupić baldachim, przybornik na łóżeczko, pościel wszystko do kompletu, żeby pasowało ale nie mogę znaleźć, żeby można było sobie elementy dobrać samemu. Bo ja mam łóżeczko, stelaż do baldachimu, wypełnienie pościeli, a te rzeczy są w kompletach z innymi rzeczami, jak. np. pościel, ochraniacz, przybornik, firanki, baldachim. Ja nie chciałabym kupować całego kompletu, bo po co przepłacać za rzeczy, które już mam w domu. A chciałabym sobie coś dobrać u jednego sprzedawcy. Czy spotkałyście się z taką możliwością np. na Allegro?

*martusia* spiworki sa bardzo przydatne zima do wozka, gorgusia jak ja Ci zazdroszcze tego kosza, niestety poza moimi mozliwosciami finansowymi

co do prania ubranek to ja wszystko mam z lumpeksow wiec piore, ale nie prasuje bo przed samym porodem wypiore jeszcze i wyprasuje wtedy, bo do porodu to to sie sto razy by jeszcze zakurzylo etc.

Ostatnia edycja:
reklama
gorgusia piekny ten kosz! :)
my juz zamowilismy ten spiworek, ma odpinana podusie i praktycznie caly na suwak jest wiec nie bedzie problemu z dostepem. z tego co doczytalam to jest taki 'dwustronny'- na zime jak i na okres letni [chyba chodzilo o przejsciowy]. jak juz odbiore i wymacam to napisze. wydaje mi sie ze bedzie dobrym zakupem :)

Do góry