reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Ja taka jestem, że wolałabym mieć wszsytko przed gotowe, czułabym sie spokojniejsza. poza tym nie wyobrazam sobie biegać po sklepach za czymkolwiek kiedy bede obolała po porodzie i bedę się zajmowała maluszkiem. Chcę ze spokojem pobyć z Małym, nauczyć się nim opiekować, bez zajmowania sobie czasu zakupami. jedyna rzecz którą kupie na pewno po porodzie to staniki, bo wiadomo, trudno rozmiar przewidzieć :)

reklama
RYBA wtym rzecz że do konca nie wiesz co tak na prawde sie przyda...mi tu wiele rzecyz nie potrzebne było co wypisujecie:)połowe miałam nakupowane a reszte też podostawałam:))co do latania a od czeog ma się M??u mnie zawsze tak było i jest ze coś chce mówie a M kupuje i wsio:))

Myślę, że patrysia ma sporo racji. A poza tym dziś mamy jeszcze internet i wszystko pod ręką bez wychodzenia z domu. Jak ja tak Was czytam, to też połowy nie miałam do Starszaka, a jakoś wielkich braków nie miałam.
Kupowałam też wszystko bardzo późno, ale teraz postaram się jednak zacząć trochę wcześniej, bo boje się kosztów. A jeszcze czeka nas zakup wyprawki do I klasy dla Starszaka, a to też niezły wydatek.

jasminum82 jak dostaniecie łóżeczko to składacie je? moje będzie dzisiaj i tak się właśnie zastanawiam...
ja też muszę mieć wszystko szybciej w domu, coś mi mówi, że nasze maleństwo będzie chciało być szybciej na świecie

Moje lozeczko jeszcze w piwnicy stoi. Pewnie maz je posklada z Tomem jak bede w szpitalu, szkoda nam wczesniej miejsca :-)

Ja niby juz mam wszystko dla dzidzi, ale poprzednio tak sie nie spieszylam. Z tym, ze teraz planujemy troche wyjazdow jeszcze i wole jak juz wszystko w domku czeka. Potem pewnie bym nie miala czasu, albo skleroza ciazowa by zadzialala, a tak to mam spokoj i odpoczywam. ;-)

no ja z jednej strony mogłabym złożyć bo miejsce mam przygotowane w naszej sypialni, ale na dniach ruszamy z remontem łazienki i będzie się wszędzie kurzyć...
z drugiej te droższe zakupy chcę mieć za sobą, bo po drodze są wakacje, nie wiem czy w tym roku będzie Nas stać na dłuższy urlop, ale może chociaż na weekend uda się wyskoczyć

ja postanowilam ograniczyc sie do torby do szpitala, bo tam juz 3 komplety wyprawkowe dla dziecia maja byc, nie mowiac o koszulach do karmienia, podkladach dla mnie itp.
niezbednych kosmetykow: olejku do kapieli, kremu na odparzenia, pieluszek, termometru.
tekstyliow: 2 kocykow, 2 recznikow, pieluszek tetrowych, przescieradelek i kolderki,
startowego zestawu do karmienia (laktator, butelki, pojemniki na pokarm, smoczki)
i z wiekszych rzeczy: lozeczka, skladanego przewijaka, wozka 3 w 1 i wanienki. oraz moze farelki.
to jest moje minimum ktore chce miec skompletowane w lipcu, bo ja mam termin pod koniec sierpnia.
cala reszta - z czasem, albo jak fantazja dopisze, albo licze na prezenty ;)

reklama
Do góry