reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Co do zakupów zgadzam sie z patrysią że nie ma co szaleć bo wiele żeczy potem okazuje sie bezuzyteczne a kasa niepotrzebnie wydana. Ja nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy dla mojego maleństwa, troche wynika to z tego ze sporo mam po pierwszej córci.
Rozumiem jednak dziewczyny, które szaleja z zakupami bo jak byłam pierwszy raz w ciazy to tez wszystko chcialam miec duzo wcześniej

Dla dziewczyn, które nie planują zakupu przewijaka polecam takie podkłady
http://allegro.pl/hartmann-podklady-higieniczne-60x60cm-30szt-i2357742237.html
Rozkładałam je sobie na łóżku i przewijalam brzdąca. Wystarczają na bardzo długo i sprawdzają się w różnych sytuacjach w podróży zawsze je miałam przy sobie

Ostatnia edycja:
Co do zakupów zgadzam sie z patrysią że nie ma co szaleć bo wiele żeczy potem okazuje sie bezuzyteczne a kasa niepotrzebnie wydana. Ja nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy dla mojego maleństwa, troche wynika to z tego ze sporo mam po pierwszej córci.
Rozumiem jednak dziewczyny, które szaleja z zakupami bo jak byłam pierwszy raz w ciazy to tez wszystko chcialam miec duzo wcześniej

Dla dziewczyn, które nie planują zakupu przewijaka polecam takie podkłady
Hartmann Podkłady higieniczne 60x60cm 30szt. (2357742237) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Rozkładałam je sobie na łóżku i przewijalam brzdąca. Wystarczają na bardzo długo i sprawdzają się w różnych sytuacjach w podróży zawsze je miałam przy sobie

Ja je uzywam teraz przy Alanku na noc hehe żeby mi łóżka nie zasikał :p

Te podkłady do różnych sytuacji się przydają sa bardzo fajne:))

Ten watek to dla mnie prawdziwe źródło inspiracji :)

Radziłam się Was ostatnio w sprawie używanego łóżeczka, no i po oględzinach i spojrzeniu fachowym okiem mojego przyszłego szwagra (stolarza) zdecydowaliśmy się na zakup :) Także mamy już łóżeczko :)))
Przyszła też ta pościel co ostatnio zamawiałam i jestem zadowolona z tego zakupu.

Torbę do szpitala i kosmetyki mam zamiar zakupić w lipcu, a wózek w sierpniu. Planuję też zakupy w Ikei bo ją uwielbiam :)

Teraz zastanawiam się nad laktatorem i butelkami. Możecie coś dziewczyny poradzić w tym temacie?

DOTI jak zasiusia czy od kupki zorbi to wiadomo do wyrzucenia...ja kupuje Alankowi takie wieksze 90x60 gdzie pakowane sa (w aptece)5 sztuk za 8 zł :)jak trochę tam zasiusia to przewietrzy się na dworze przeschnie i jeszcze raz użyje no ale jak zasika konkretnie to wiadomo nie bardzo...
DEMETRIOS z tymi laktatorami to róznie...ja kupiłam po porodzie(tzn M mi doniósł)bo i tez człowiek nie wie czy potrzebować będzie??a potrzebowałąm aby sobie ulzyć przy nawale tylko po to :))
A butelkę to polecam LOVI AVENT TT:) ja ogólnie LOVI lubie bardzo ale teraz chcę TT kupic tyle z eja mała jedną w razie czego na herbatke bo np.kolki(żadne me dziecko nie miało ale kto wie czy Marcelek nie bedzie mieć?) :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
demetrios z laktatorow to ktos kiedys polecal na bb taki i sobie go zapisalam bo tez bede kupowac
http://allegro.pl/laktator-eletryczny-tufi-gaia-odciagacz-pokarmu-i2364362652.html
a co do butelek to ja jestem wielbicielka aventa philipsa
http://allegro.pl/butelka-avent-260-ml-0-bpa-promocja-i2378748878.html
są do nich różne smoczki, ten ostatni jest kilku przepływowy i wystarczy obrócić butelkę by leciało mniej lub więcej
http://allegro.pl/avent-smoczek-airflex-do-butelek-smoczki-butelki-i2360091841.html
potem zamaist smoczkow mozna dokupic koncowki niekapkowe bez potrzeby kupowania nowej butelki, calyczas mozna korzystac z jednej:
taki miekki z ktorego rano i wieczorem caly czas pije mleczko moja Coreczka
http://allegro.pl/avent-ustnik-niekapek-6-m-miekki-1szt-0-bpa-i2374991610.html
lub taki twardy
http://allegro.pl/avent-ustnik-niekapek-12-m-twardy-1szt-0-bpa-i2374991611.html

a co do podkladow to bodajze w rossmanie maja pakowane paczkami i ja tez wole to od przewijaka, fajnie sie tez sprawdza jako zabezpieczenie przed zamoczeniem materaca w lozeczku

Ostatnia edycja:

Radziłam się Was ostatnio w sprawie używanego łóżeczka, no i po oględzinach i spojrzeniu fachowym okiem mojego przyszłego szwagra (stolarza) zdecydowaliśmy się na zakup :) Także mamy już łóżeczko :)))
Przyszła też ta pościel co ostatnio zamawiałam i jestem zadowolona z tego zakupu.

Torbę do szpitala i kosmetyki mam zamiar zakupić w lipcu, a wózek w sierpniu. Planuję też zakupy w Ikei bo ją uwielbiam :)

Teraz zastanawiam się nad laktatorem i butelkami. Możecie coś dziewczyny poradzić w tym temacie?

ja się zastanawiam nad laktatorem z aventa

butelki kupiłam takie: Zestaw startowy Tommee Tippee 0% BPA PROMOCJA (2380284003) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A co do podkładów to dzięki za informacje. Poszukam w rosmanie.
Myślicie, że warto też kupić wkładki laktacyjne, bo w rosmanie widziałam.
Mój mąż po pracy dziś poszedł do avonu i zakupił pampers 2, chusteczki nawilżające i puder :)

Dziewczyny a tak na marginesie zastanawiam się ostatnio nad kupnem grzejnika, mikrofalówki
myślicie, że te sprzęty przydadzą mi się przy dziecku???

reklama

ja nadal jestem wierna TT, kupilam tez ten zestaw butelek
Zestaw startowy Tommee Tippee 0% BPA PROMOCJA (2380284003) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i taki laktator
Laktator Tommee Tippee wkładki, butelka, pojemnik (2385343672) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jakos sie nie moglam przekonac do elektrycznego.

ja się zastanawiam nad laktatorem z aventa

butelki kupiłam takie: Zestaw startowy Tommee Tippee 0% BPA PROMOCJA (2380284003) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A co do podkładów to dzięki za informacje. Poszukam w rosmanie.
Myślicie, że warto też kupić wkładki laktacyjne, bo w rosmanie widziałam.
Mój mąż po pracy dziś poszedł do avonu i zakupił pampers 2, chusteczki nawilżające i puder :)

Dziewczyny a tak na marginesie zastanawiam się ostatnio nad kupnem grzejnika, mikrofalówki
myślicie, że te sprzęty przydadzą mi się przy dziecku???
wkladki laktacyjne sie przydaja jak najbardziej. ja jeszcze nie mam, ale zastanawiam sie nad wielorazowymi. mozna je prac w pralce, a tego czasami dosyc sporo szlo i te jednorazowe w sumie dosc drogo wychodza.

my chcemy kupic maly grzejnik olejowy. Tomi sie urodzil w grudniu, wiec juz w bloku mocno grzali, a we wrzesniu moze juz byc po upalach, a grzac na bank nie beda i bede chciala podgrzewac lazienke przed kapiela. w pokojach nie zamierzam dogrzewac :-)

Do góry