reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Powiem Ci, że tanio masz ;) Ja ostatnio takie zwykłe bluzeczki kupowałam po 4-6 zł, pajace ok. 8-12. Tyle że ten za 12 kupiłam jeszcze z metką i ceną z brytyjskiego Primarka.

reklama
Powiem Ci, że tanio masz ;) Ja ostatnio takie zwykłe bluzeczki kupowałam po 4-6 zł, pajace ok. 8-12. Tyle że ten za 12 kupiłam jeszcze z metką i ceną z brytyjskiego Primarka.

Ale nawet za takie ceny jak ty piszesz to warto pomysl ze za koszuleczke taka bysmy musiały dac ok 20zł a nie wiadomo co po praniu by z nia było.. a tak sprawdzone i gatunkowo super:-)

A w wakacje zaczne polowac na ciuszki na jesien one zawsze tak maja , a tam praktycznie same firmówki i duzo nowek z metkami....

Ostatnia edycja:
Masz rację:-) Ja jako pierwsze ubranko kupiłam body w Realu za 6,99. Byłam zachwycona, że tak tanio. A potem poszłam za jakiś czas do lumpka, pokupowałam bodziaki za 3-5 zł i w domu porównując jakość tych firmówek z lumpka z tym bodziakiem z Reala nie miałam już wątpliwości, gdzie się będę zaopatrywać w wyprawkę.. A już tego sporo nagromadziłam. Pewnego razu poszłam na ciuchy na wagę i za cały wór dziecięcych szmatek + 2 staniki dla mnie dałam 4,70:szok::-D:-)

W lumpku masz praktycznie same firmówi (a tu wiadomo o jakości nie trzeba pisac)a dla takich małych dzieic to ciuszki jakby w ogóle nie noszone;))

Dziś dowiedziałam się ciekawej rzeczy na szkole rodzenia
a mianowicie o ubraniach do szpitala w Katowicach
nigdzie nie można zabrać swoich ciuchów dla dziecka - tylko pozwala szpital na Łubinowej
podobno jakieś zalecenia sanepidu
oczywiście trzeba mieć na wyjście

Ja ubranka kupuję od 16 tygodnia ciąży, jak już poznałam płeć. Nie chciałam wszystkich kosztów zostawiać na dwa ostatnie miesiące, jak już być może nie będę miała siły na latanie po sklepach. Poza tym biorę pod uwagę że mogę urodzić wcześniej i co wtedy? nie dość że stres, to jeszcze wszystko trzeba kupować z łapanki, byle szybko. Wolałam rozłożyć koszty na kilka miesięcy. No i nazbierała mi się teraz niezła kolekcja ubranek, prawdopodobnie wystarczą na jakieś 4-5 miesięcy. Część dostałam, część kupiłam, w rozmiarach od 56 do 74. Jest tego już cała komoda :))) mam też butelki i smoczki dynamiczne Lovi, zestaw do manicure dla niemowląt, 2 kocyki, 2 ręczniczki z kapturkiem, kilka zabawek, elektroniczną nianię, nosidełko, wózek x-lander, fotelik samochodowy, matę edukacyjną, leżaczek bujaczek.

dzizasie, ile ja mam do nadgonienia! ale oglaszam czerwiec miesiacem zakupow, mam na ten cel odlozone 3 tysiace i mam nadzieje za to WSZYSTKO kupic.
ubranka uzywane jak najbardziej, ja poki co mam kilka sztuk w rozmiarze 56, a nic kompletnie na dalsze tolki przygody...

aaaaa!!!! wicie gniazda fever!!!!

i jeszcze się z Wami jedynym luksusem wyprawkowym podzielę, bo się powstrzymac nie mogłam, to jak dostalam ekstra kasę znienacka - kupiłam komplet muslinowych kocyków, takich co to mozna i przykrywac, i owijać i otulać i w ogóle i już się na nie nie mogę doczekać! celebryty i gwiazdy hollywoodu takie mają podobno! :)

Super+Stars.jpgaden-anais-swaddling-blanket-1.jpgarticle-1312602-0B37517F000005DC-493_468x558.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia a jaki nawilżacz powietrza będziesz kupować?
Ja jeszcze modelu nie wybarałam ale chyba jak juz kupię to ultradźwiękowy

Jeszcze nie wiem jaki, w sumie to z takich technicznych gadżetów to raczej mąż zajmuje się wybieraniem, więc pewnie on coś znajdzie i wybierze. Ja bym pewnie wybrała "najładniejszy" :))) a on podejdzie do tego technicznie i wybierze na pewno rozsądniej niż ja. Jeden nawilżacz mamy już w swojej sypialni i jedno co o nim wiem to że jest czarny :))) i dobrze nawilża powietrze. Mamy w domu ogrzewanie podłogowe i w zimie jest tak suche powietrze że wilgotność maleje do 20% a to o ponad połowę za mało, więc nawilżacz to mus.

Do góry