reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
fajne zakupy dziewczyny , ale z ubrankami to ja już chyba sobie daruję , bo mam tego całą masę. A co do pościeli - bombowa , bardzo mi się podoba.

Martusia może o to chodzi, że oni boją się o wniesienie czegoś przez nas :)

Weronika super, też chciałabym mieć tyle odłożone ;) a kocyki super

Demetrios nie zamartwiaj się jeszcze jest czas!!!!

A co do cuda nawilżacza to nigdy nie używałam takiego czegoś....

Lepiej rozek czy otulaczek?

Ja nawilzacz na oewno. Niby mieszkamy nad jeziorem (teraz nad samiusienkim) i latem od wilgoci mozna zwariowac, za to zima powietrze typowo alpejskie - suchosc nie do zniesienia. Teraz mamy w sypialni porzadny ale, ze to stare, nieszczelne budownictwo z baaardzo wysokim sufitem, to ledwo daje rade. Zobaczymy jakie uda nam sie znalezc inne mieszkanie :)

Pok, rożek jest sztywniejszy i może się przydać na samiuśkim początku, jak jeszcze nie masz wprawy w braniu na ręce takiego maleństwa. Ale otulaczek też ma wiele zalet, zdaje się że nie przegrzewa tak jak rożek, jest wygodniejszy, dziecko ma w nim więcej swobody, ale na pierwsze dni życia chyba lepszy rożek, otulaczek to może od 2-3 tygodnia życia. Ja chyba będę mieć jedno i drugie, na wszelki wypadek.

Dziewczyny widzę, że niektóre z Was maja już mnóstwo rzeczy dla dzieciaczków. Zaczynam być coraz bardziej przerażona bo ja mam tylko kilka rzeczy i to głównie ciuszków...

No, nie wszystkie .... ja w dalszym ciągu oczekuję na swoją wyprawkę, okazuje się, że nawet jej jeszcze nie nadali, a w niedzielę kasę przelałam:crazy:

reklama
Do góry