reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Są mamy, które dzieci "nie wietrzą" zimą... ale przy wyborze wózka weźcie pod uwagę głębokość gondoli i osłonę od wiatru (śniegu). Wychodziłam z Tycią codziennie za towarzyszkę miałam sąsiadkę, która przeklinała w swojej gondoli brak dodatkowego daszka w budce i płytką osłonkę (musiała folię naciągać, bo śnieg padał na buzię Maluchowi).

Poza tym wózek to się lepiej wybiera jeżdżąc nim po sklepie hahahahaha

Widze że jesteście w temacie wózków :-).Ale jak wybrać dobry fnkcjonalny i z ceną nie z kosmosu ..... i zgadzam sie z Cyniczną musi być odpowiedni na zime ,naleze do tych osób które z dziecmi codziennie wychodzą na spacer również zimą . Jak sobie przypomne te wyprawy z maluchami zimą syn miał 2 lata a córka pół roku :-D.Rąk brakowało ale piękne to były czasy.Dawno to było oj dawno :-)

Zaanetkaaa - ja mam podobne typy. Na po czątku bardziej podobał mi się Eco Line, ale moja koleżanka go ma i potwierdziła komentarze innych uzytkowniczek z internetu że: po 1 - często wypaczaja się koła, które nie wliczaja sie w gwarancję, po 2 - wystarczy że włożysz kilka lekkich zakupów do koszyka, a ten już ciągnie się po ziemi, w rezultacie szybko się przedziera i jest bezuzyteczny ;/. A Co do X-Landera XA to mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę, że spacerówkę można zainstalować wyłącznie przodem do kierunku jazdy, a co jesli dzidzia bedzie chciała być zwrócona w twoja strone, lub gdy bedzie świecic mocne słońce - nie bedziesz mogła ustawić dzidzi tyłem do słońca. Dlatego puki co alternatywą dla tych dwóch wózków jest X-LANDER XQ OBRACANA SPACERÓWKA ZESTAW 3w1+DODATKI (2092773723) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja w pierwszej ciąży miałam zrobioną liste i sukcesywnie od początku co miesiąc coś kupywałam.W ciąży z córką miałam wszystko po synku bo różnica między nimi jest dwa lata,dokupywałam tylko troche dziewczęcych ubranek a ze oboje z wakacji sa to nawet pory roku się zgadzały wiekowo -ubrankowo;-). A teraz nie mam praktycznie nic poza ubraniami ciazowymi z h&m które zdążyłam kupić przed poronieniem.Czyli spodnie ciążowe bluzkę koszulową i dwie bawełniane czyli na początek jak znalazł.

anusienka1986- powiem szczerze że odwracana spacerówka jest dla mnie ważna ale nie zwracałam wcześniej na nią uwagi. Dzięki teraz już będę uważniej szukać. :)
co do Boldera właśnie wczoraj czytałam sobie opinie na forach i jestem troszkę załamana, ten wózek jest taki śliczny ale prawie wszyscy pisali o takich samych wadach...:no:

Jeśli chodzi o X-Landera, to uważam osobiście, że jest mocno przereklamowany. Podobał mi się swojego czasu bardzo i nosiłam się z zamiarem jego zakupu, ale w konfrontacji z Tako Jumperem odpadł w przedbiegach :-D:-D O wyborze przesądził plastykowy spód gondoli X-Landera (stwierdziłam, że moje dziecko na tym spać nie będzie). Teraz zarówno Tako jak i X-Lander mają już nowsze wersje wózków, ale nadal uważam, że typy swoje przez neta można ustalić, ale najlepiej w sklepie dobrze ten wózek obejrzeć i podpytać sprzedawcę, jak z reklamacjami tego wybranego modelu jest (tak właśnie odkryłam wady Implast Boldera ;-):-D).

Fasolka, widzisz, ja mam teraz podobnie - wszystko na strychu po Tyci zmagazynowałam :-D

Siedze w necie i oglądam wózki łożeczka i inne bajery.Jest tego co niemiara i kusi :-D.Jesli po wizycie 14 .02 okaże sie ze wszystko ok to chyba pokusze się o zakup jakiegoś drobiazgu dla dzidzi(znając mnie to trudno bedzie sie ograniczyć ale tak mają zakupocholiczki;-))Narazie czekają mnie zakupy z moją młodzieżą;-)

reklama
a teraz są xlandery xa z odwracanym siedziskiem wchodza od 20lutego ,
Wózek X-Lander X-A 2012 wersja spacerowa | Spacer | wózki trójfunkcyjne | X-Lander | wersja spacerowa | Artykuły dziecięce - Akcesoria dla dzieci - Sklep Częstochowa
xq bym nie chciala ze wzgledu na kubelkowa spacerowke , a Xlanderki sa naprawde dobre jedyne co to z tym oparciem jest klopot , Tako tez oki podobaja mi sie ale jednak mniej niz xlander no i moze to ze maja wieksze wymiary a dla nas to tez bedzie wazna kwestia choc mam nadzieje ze emek sie zgdzi na mure:) od dawna nam sie podoba wiec swinka skarbonka zaczela juz zbierac , kiedys byla to swinka na urlop teraz na wózek:p bylby dla drugiego bobaska odrazu:)

Do góry