reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
weronka, ale by się z nas śmiali na ullicy konio - pies pierdoła i ja z tym czymś;-):-)

U nas już czas na nowy fotelik, kupujemy Recaro Young Sport już do 36 kg, tylko czekamy aż nam zwrot podatku przyjdzie z ulgi remontowej;-)

My mamy Romer King Plus 9-18kg i jestem zadowolona. Bardzo stabilny foteliku no i wedlug testow bezpieczny. Ale tez dlugo sie zastanawialam jaki wybrac. Padlo na Romera, bo on jest duzy, szeroki, a przede wszystkim wysoki co przy moim wysokim Tymku bylo wazne, zeby wystarczyl na dluzej.

U nas Młody jeździ chyba już 2 mies w romerze podobnie jak Tymek Marci tylko troche inny model safefix plus (różni się isofixem chyba tylko od tego Kinga) Marcel odziedziczył go po siostrze i jest w super stanie nadal, mamy tapicerkę letnią nakładaną (wiele fotelików ma takie nakładki frotowe super sprawa w lecie łatwo ściągnąć i wyprać, minimalnie mniej dziecko się poci) musieliśy Laurze zmienić fotelik bo bardzo płakała, że pasy ją gniotą w pupę, teraz jeździ też w romerze przedział wagowy 15-36 kg i jakoś nie widzę Laury obecnie zapiętej pasem 5 punktowym przechodzącym w kroku, no nie ma takiej możliwości, może taki egzemplarz mam ale bierzcie też to pod uwagę przy zakupie fotelika od razu do 36 kg.

reklama
Asia 3.1 w testach to nie jest za dobry wynik :baffled: no ale pal licho bezpieczeństwo wielu na to nie zwraca uwagi ale ja bym się wygody dziecka obawiała. Chociażby proporcje ciała 10mies dziecka i 10 letniego są z lekka inne :-p. No eksperci na pewno odradzają takie foteliki ale skoro jest wygodny....
jedyne bodajże modele 9-36 które mają 4 to cybex i transformers (ten ma nawet 4.4)

Do góry