reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Asia, na tą chwilę jestem pewna, że gdyby nie finanse kupiłam jakiegoś Roemera. Albo Duo Plus albo King Plus. To co prawda "zaledwie" :p 4 w testach, ale u mnie 5 odpada, bo z piątkami są już z bazą Isofix, a ja mam stary samochód i nie miałabym jak tego fotelika założyć u mnie :).
malinka1980 pisze:
Dzag dzieki, kurcze to w takim razie skad te oceny takie dobre...
Bo standardowe testy nie obejmują dachowania, tylko uderzenia boczne i czołowe.

reklama
no i was zaskoczę byłam w sklepie fotelik kupiłam oczywiscie inny niż planowała..mistrzyni asertywnosci. No ale chociaż najlepszy :) jako jedyny a rynku ma 5 na boczne i 4.8 na czołowe zderzenia. Sklep Zarąbiscie z jakąś nagrodą panowie po szkoleniach i mi zrobili szkolenie:-p. No więc malinka fotelik ktory pokazała jest bardzo dobry i bardzo bezpieczny. Film w sieci to mistyfikacjia konkurencji ktora skończyła się przegraną sprawą w sądzie ale nie można go usunąć bo jest na serwerach z jakiegos dzikiego kraju. Manekin na filmie jest nie dopasowany do fotelik tj. Jest znacznie mniejszy a fotelik jast na maxa rozciągnięty. Dodatkowo manekin siedzi na poduszce dla maluszkow na ktorej nie ma prawa siedzieć. Pan mi pokazał że w 16 s widac że nogi nie wychodzą poza fotelik i jeszcze kilka mykow filmowca mi wyłapał. Generalnie taka sytuacja się nie zdarzy bo nie ma takiego dziecka. Śmiało możesz kupować ale najlepiej idz do profesjonalnego sklepu. Mi pan nie pozwolił kupić bez wsadzenia go do auta poprawił mi też stary fotelik dla oli. Spędziłam ta godzinę my na śląsku mamy tylko jeden taki sklep. Mam nadzieję że u was też jest. Aaaaa i trzeba patrzec na wszystkie testy bo adac to tylko 50%bezpieczenstwa a reszta to duperele. Oczywiscie zapomniałam gdzie są wyniki testow zderzeniowych dlatego nie kupujcie w necie

Ostatnia edycja:
karolina, czyli ten o przedziale 9- 18 też ok? cena fajna!

dzag, no ja nie wiem czy u nas można z tym czymś musimy do sklepu pojechać. Inna sprawa, że my przy drugim kupimy pewnie większy samochód i pewnie inny, bo z 2 i psem, wózkiem z tyłu będzie ciężko.

Dziewczyny dziś u koleżanki Ulka mi już latała normalnie po pokoju sama, czas na buty. Chciałabym zacząć do Befado, kupować w necie czy w sklepie? Dziewczyny z Krakowa gdzie kupowałyście żeby można było przymierzyć.

Ostatnia edycja:
reklama
Asia moja lata w skórzanych sandalkach lasockiego z cc. Cena 79 zł takze niewiele wiecej niz befado z przesylka a moglismy przymieżyc i ogolnie sprawdzic jak stopa w takim sandale stabilnie pracuje bo tak przez neta to takie rzeczy trudno sprawdzic. No i but pierwsza klasa :) , kilka kolorkow to wyboru.

U nas fotelik to bedzie chyba 9-18kg maxi cosi pearl jesli dobrze pamietam nazwe. Narazie jeszcze jezdzimy w maxi cosi cabriofix ale niecierpie tego fotelika :-/ a że kupiliśmy razem z isofixem no to kupimy kolejny fotelik żeby pasowal. Czytałam gdzieś że ten pearl niby ma dobre oceny ale jak sie na niego patrzy to takie małe wymiary ma, czy któraś z Was mysli o tym foteliku i widziała go może na żywo ?

Do góry