reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

dokladnie dziewczyny popieram zeby miec na koniec spokoj,
ja nie mam nic po corce,to bylo 9lat temu :)
mam znajome ktore cos tam mi przekaza po swoich dzieciach, ale nie moge liczyc na cuda, na koniec to chce odpoczac przed porodem, przygotowac wszystko juz w domu, poprasowac, poprac itd. :)
dziewczyny napiszcie mi jeszcze orientacyjna cene spioszkow w PL welurowych i bawelnianych. dzieki xxx

reklama
A ja zamierzam po połówkowym jak się już płeć potwierdzi na 100% zacząć myśleć tzn jeśli jednak to będzie baba zamierzam zrobić porządek i sprzedać na allegro wszystkie ciuchy po Maksie :shocked2::shocked2:myślę, że będę miała roboty na dwa miesiące lekko no i na początku lipca ruszę do sklepu. Któraś tu mówiła, że nam mamą kolejnych dzieci jest łatwiej bo tylko dokupujemy ale to nieprawda poprzednio kompletowałam wyprawkę po porodzie i jakiś większy problem to nie był. Teraz wiem co kupić dlatego mogę sobie pozwolić na wcześniejsze zakupy. Dzięki swojej opieszałości uniknęłam wielu nieprzemyślanych i pochopnych zakupów a o to nietrudno. Teraz myślę o jeszcze jednej rzeczy. Jakiej wielkości będzie moje dziecko bo jeżeli znów model mini to dużo ciuszków najmniejszych 44 i 50 będę potrzebowała ale jeżeli urodzę 4-ro kilowca to chyba od razu 62 :baffled: więc pewnie skończy się na kilku podstawowych rzeczach a reszta po porodzie :-D byleby sprzedała te ciuchy wcześniej to już będzie sukces :tak::tak:

Kruszki tu sobie ogladaj i porównuj bo ceny są mniej więcej rzeczywiste
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowlęta//Odzież dla noworodka w symku widziałam 3paki za jakieś 70zł zwykłe a na co ci latem welurowe??
Ja nie miałam ani jednych śpiochów :confused: więc tym razem tez nie kupuję. Rajtki rulezzzzzzzz :-D

zwykłe a na co ci latem welurowe??
Ja nie miałam ani jednych śpiochów :confused: więc tym razem tez nie kupuję. Rajtki rulezzzzzzzz :-D
no Wam fajnie bo macie cieplo w PL :) a ja bede w sierpniu tu siedziala w deszczu zapewne :) w UK bedzie max. 22stopni, i to akurat bedzie skwar :) ja uwilebiam spioszki dla dziecka :) takie mi sie slodkie wydaja, wiec do 3miesiaca chce uzywac sposzki, i takie pajace bez nog welurowe, jeszcze sie nachodza w dzinsach i innych tam ;)

aaaaaaa mo fakt :nerd: wy tam zimno macie. masz racje dźinsy to dla chodzącego dopiero małemu ma być wygodnie. Ja ubierałam body + rajtki bo mi sie śpiochy za ciepłe wydawały:-D:-D

Co do kompletowania wyprawki, to ja poprzednio kupowałam już gdzieś od połowy ciąży albo i wcześniej. Przesądna nie jestem, byłam pewna, że będzie dobrze, a w ten sposób koszty się rozłożyły w czasie - bo na raz byśmy tego nie ogarnęli.
W ostatnim miesiącu rozłożyliśmy łóżeczko (materac, prześcieradło itp. Mąż założył jak byłam w szpitalu - żeby się wcześniej nie kurzyło niepotrzebnie) i spakowałam torbę do szpitala z rzeczami swoimi i Franka. Na ostatni tydzień zostawiłam prasowanie całej reszty ciuchów, ale... Franek postanowił wyjść na świat 8 dni przed czasem ;) Dlatego teraz będę prasować początkiem 38 tygodnia :)

No i fakt - prawie wszystko już mamy. Trzeba będzie pozbierać rzeczy pożyczone znajomym i przeprać ubranka. I to wszystko. Nawet materac zostawiamy po Franku ten sam, bo Franek spał tylko na jednej stronie, więc go przewróci i będzie ok. Gondolę się na stelaż założy, pokrycie fotelika upierze i będzie gotowe :)

karenm no własnie nie zawsze tak jest ze jak ma sie juz pociechę to juz nie trzeba nic kupować bo ja muszę wszystko kupić !!!!!! ciuszki mam po synku ale nie wiele bo połowa była pożyczana wiec juz teraz kupuje takie unisex bo nie wiem jeszcze jaka płec, ale wózka nie mam bo sprzedałam bo był okropny ( z dwoma małymi kołami) łozeczko mam ale turystyczne ale teraz takiego nie chce , bo bym chciała drewniane ŁÓŻECZKO MIŚ SZUFLADA + MATERAC. KLUPŚ SAFARI (2155718176) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. to jasne
a posciel taką * MAMO-TATO 15-CZ POŚCIEL DZIECIĘCA 100x135 HAFT (2105290601) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wiec to trzeba kupić , a to jednak spory wydatek :baffled: dlatego tez bym chciała to wszystko wcześniej kupić nie na sam koniec, bo z synkiem kupowałam na sam koniec i bardzo dużo rzeczy nie miałam bo kasy było juz brak :( wiec teraz juz wiem co i jak :)

Ilona widzę, że mamy podobny gust. Ja tez mebelki z tej serii kupuje, ale te z żyrafą. I pościel z milpola tez mam w planach- chyba nawet zasłonki z tej serii kupię :-)

Klupsia to większośc mam kupuje bo jest w najlepszej cenie w porównaniu z niektórymi firmami :):):)
Mnie rodzice obiecali cały zestaw z żyrafką...Już sie nie mogę doczekać.

Przyłączę sie do dykusji:tak: ja musze skompletować wszystko do góra 28tc, ponieważ później zamieszakam w szpitalu, a chcę uczestniczyć w przygotowaniach... co prawda wszystko kupilismy dla Amelki więc dużo zostało. Mamy łóżeczko, pościel, kołyskę, monitor oddechu, wanienkę, mebelki, fotelik, smoczki jakie drobiazgi. Mam oczywiście całą szafę ubranek wszystkie słodkie i... różowe:-pwięc muszę kupić wszystkie ubranka... kupilismy wózek, ale to tylko dlatego, że trafiliśmy na rewelacyjna cenę 210zł za Roan kortinę (gondola+spacerówka) w stanie idealnym, nawet po kołach widać, że w sumie był nie jeżdżony- synek tamtych państwa nie chciał jeździć w wózku, więc nam się udało :tak:
Zbieram się do srzedania ubranek po Amelce, ale jakoś nie mogę się zebrać... jakoś tak... ciężko... ie wiem dlaczego, bo przecież wózek sprzedałam bez oporów...no ale kasa się przyda więc szkoda żeby te cudeńka w szafie leżały. Wiec chyba zabiorę się za pstrykanie fotek.

reklama
Ostatnio była u mnie przyjaciółka i powiedziała, że jak będę miała chłopca to będę mogła kupić tylko to co mi się naprawdę spodoba, bo od niej dostanę ubranek na jakieś 3 pierwsze miesiące. Ale z kupowaniem reszty wyprawki to wstrzymujemy się żeby nie zapeszyć. Myślę, że koniec maja czy w czerwcu zaczniemy powoli robić zakupy.

Do góry