reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
u nas dopoki nie jest za gorąco nie ma rozkopywań. walczyłam ze sobą ale odpuściłam lekką kołderkę i wszelakie kocyki na rzecz ogromnej pieluchy, zwanej czasem muślinowym kocykiem, ale umówmy się, do kocyka to jej daleko. od tamtej pory śpi jak suseł bez rozkopywania, i o dziwo wszystko ma cieplutkie, ale nie za cieplutkie, mimo że u nas w sypialni raczej chłodno. widocznie gorącokrwiste te nasze dzieciaki! może na próbę coś megacienkiego?

Mój Tymek robi dokładnie tak samo jak wasze dzieciaczki. Usypia zawsze bez przykrycia bo inaczej się nie da. Dopiero jak uśnie to go przykrywam. Pierwsze 2-3 godziny śpi ładnie a potem to jest różnie. Jak się budzę w nocy to staram się go choć trochę przykryć ale nie zawsze. Śpi w długiej piżamce i rano nawet jak go nie przykryje to nie jest jakiś zmarznięty więc coraz częściej odpuszczam.

malinka, są jeszcze takie pajacyki polarowe, co można ubrać tylko na body, albo na piżamkę jak chłodniej w pokoju.
Jak u mnie było bardzo zimno a moję dziecię lubi ciepełko, bo z zimna się przesikiwał, to zakładałam body, pajacyk bawełniany i na to pajacyk polarowy i dopiero do śpiworka.

reklama
u mnie obie się odkrywają, rozkopują, ale są ciepłolubne, więc Ninę pakuje w takie coś http://**********/drewex-safari-spiworek-do-spania-roz-104-110.html

Weronika słoik z wodą na parapet, masz za słuche powietrze, albo te nawilżacze na kaloryfery, my mieliśmy to tamtej zimie, kupiłam nawilżacze w pepco za jakieś grosze i od razu lepsze powietrze, no albo kup już nawilżacz elektryczny

Do góry