reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Marcia, mnie się w końcu udało i za 250 plus koszty wysyłki mamy od wczoraj Inglesinę używaną, rocznik 2010, z szytym na zamówienie pokrowcem na nóżki :). Poluj na Allegro, zdarzają się takie rodzynki, zarówno Inglesiny jak i Maclareny (tych jest więcej) - bo na te marki przez kilka tygodni polowałam, innych nie oglądałam.

reklama
Mnie udało się maclarena sprzedać na allegro (do bagażnika nie wchodził naszego mikro) i nigdy aukcja moja nie miała aż tylu wyświetleń, pytań itd itp czyli towar gorący, trzymam kciuki za poszukiwania ;-)

Aasi, to zależy czego nie macie i na jak drogie prezenty stać rodzinę :). Ja brałam pod uwagę pchaczo-jeździk (w końcu od nas dostał), Szczeniaczka Uczniaczka, trójpłytowy album z piosenkami dla dzieci, takimi standardowymi i z naszych czasów :p, duże klocki, jakies zabawki do kąpieli/baseniku, no kilka rzeczy było. Tymek ostatnio ma swoje ulubione autko u babci: stary duży samochód policyjny z napędem takim co to się popchnie i chwilę jedzie. Taki made in china, pewnie kupiony kilka lat temu na jakimś bazarku. Kosztuje to pewnie kilkanaście złotych, a to jego ulubiona zabawka :). Stwierdziliśmy ostatecznie, że co kto przyniesie to będzie, nie będziemy "nakazywać", o ile ktoś sam się nie zapyta :p.

dzięki dzag faktycznie jakieś piosenki albo audiobooki były by fajne. Z takich większych rzeczy mamy rowerek, garnuszek na klocuszek i miseczki piramidkę z FP. A wracając do tematu parasolek to świetne wózki w dobrych cenach znalazłam na angielskich aukcjach ale zazwyczaj będzie problem z dostawą...

Tymek dostanie Szczeniaczka Uczniaczka od chrzestnego i pchaczo-jezdzik od chrzestnej. Mam problem z prezentem od nas. Babcie sie nie pytaly co kupic i nic nie mowily jeszcze odnosnie pomyslu.

My chyba jednak zrezygnujemy z tego pchaczo-jeździka. Muszę poszukać jakiejś fajnej zabawki edukacyjnej, ale chyba niekoniecznie z dźwiękiem, tylko czy są jeszcze takie :-D Kacper dziś wyjmował z którejś i dopasowywał baterie i próbował zamykać je klapką, więc stwierdziłam że chyba już czas na coś takiego co go zajmie na dłużej. Chyba czas już na zabawki tego typu:

MULA Kolejka - IKEA

my wszystko mamy więc Tymek na roczek chyba nic nie dostanie, serio :) myślę że po prostu zrobimy zrzutę i jak będzie coś potrzeba to się kupi, na chwilę obecną robimy samą imprezę bez prezentów :)

malinka, u nas ta mula jest w ciągłym obrocie przez Tymka, bardzo lubi, natomiast Majka nigdy w życiu nawet na nią nie spojrzała. Niestety ciężko wyczaić co się dziecku spodoba. A macie szczeniaczka uczniaczka? Bo to chyba wszystkie dzieci lubią :)

U nas dokładnie tak samo jak u Ciebie Gosha co kupić jak wszystko jest? ;-) Młody bawi się wszystkimi zabawkami Laury i trudno cokolwiek kupić żeby było inne, nowatorskie, takie trudne życie kolejnego dziecka od początku ;-) Laura dostała na roczek taką kostkę Eichhorn color Kostka Wielofunkcyjna 2235 :: Swiat-zabawek.pl
w niej też jest takie przekładanie jak ta mula ikeowa i Młody bawi się tym, Laurze też to się podobało więc mogę polecić ale wiadomo nigdy nie wiadomo co komu się spodoba ;-)

reklama
Gosha, szczeniaczka nie mamy. Oglądałam filmik na YT prezentujący tą zabawkę i szczerze mówiąc wydał mi się trochę męczący ten głos, ale skoro mówisz ze dzieciaki lubią :-D

my wszystko mamy więc Tymek na roczek chyba nic nie dostanie, serio :) myślę że po prostu zrobimy zrzutę i jak będzie coś potrzeba to się kupi, na chwilę obecną robimy samą imprezę bez prezentów :)

malinka, u nas ta mula jest w ciągłym obrocie przez Tymka, bardzo lubi, natomiast Majka nigdy w życiu nawet na nią nie spojrzała. Niestety ciężko wyczaić co się dziecku spodoba. A macie szczeniaczka uczniaczka? Bo to chyba wszystkie dzieci lubią :)

Do góry