reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

asia sandałki ładne i porządne, skórzane są w tkmaxxie, w ogóle polecam tam szukać butów dla naszych maluchów.
kakarolina a to z isofixem ten fotelik? Myśmy kupili dla Majki Recaro Milano, bo nie mamy isofixa, zastanwialiśmy się jeszcze nas Sunshinem Monterey, ale Recaro podobno tapicerkę ma lepszą.. Tymek ma niestety w spadku taki średni klasowo fotelik- Coneco Zenith, ale wtedy na nic lepszego nas stać nie było, no a teraz żeby kupować mu nowy to też już kasy niet.. Obyśmy nigdy się musieli przekonowyać jaki jest naprawdę w wypadkach

reklama
Dobra, to mu najpierw musimy pojechać do sklepu i potem myśleć nad fotelikiem bo zobaczymy czy ten i....coś u nas można.

Ja tak ja irisson wolę przymierzyć, nie lubię kupować z zasady, a w necie to już w ogóle i nie znam się kompletnie na podbiciach itd.

gosia, a jakieś porządne te buty, znaczy czym mam się kierować przy kupnie np. sandał? do Bonarki jeździcie? Gdzie oglądaliście foteliki? ja chyba pojadę do Entliczka koło moich rodziców.

karolina, no nie przez większość dnia raczkuje, ale h dziennie chce chodzić za rączkę z nami albo sama te parę metrów. Myślę, że tak zupełnie pójdzie w świat dopiero za parę tyg.

Asia w tkmaxie to patrz głównie na naturino, ecco, geox, pio, richteer
Poznasz się na dobrych. mają być mega miękkie i elastyczne. jak go weźmiesz w ręce to ma się z łatwością podeszwa zginać w 1/3 długości od przodu oczywiście, oczywiście skóra i przed kostkę

Olka za rączkę chodzi w befado ale do doopy one są muszę inne kupić ale to za pierwszy samodzielny krok.
U Maksa to szło lawinowo, Pierwszego dnia był krok, drugiego dwa, trzeciego 5, czwartego pół pokoju a po tygodniu chodził bez wózka na spacer :)) myślałam ze to zawsze tak :-p

asia ja patrzę na buty żeby miały wkładkę wyprofilowaną i zapiętek pełny, niekoncznie wysoki ale pełny. No i skórzane wolę jednak, bo sama wiem jak mnie wkurzają sztuczne buty, cała stopa od razu zapocona. No chyba że tekstylniaki jak befado to tez fajne :) ja tam żaden ekspert nie jestem, ale tak generalnie raczej wydaje mi się że widac jak but porządny a jak lipa. Ja patrzyłamna buty w tkmaxxie w bonarce. Ale myślę że więcej o dobrym bucie to nasz ekspert sie tu wypowie hop hop kakarolina? :) co do fotelików to mój m ze dwa tyg siedział w necie i czytal, porównywał, a potem pojechał do sklepu i przymierzył czy nam pasuje ten co wybraliśmy i zamówilismy przez net bo dużo taniej

gosha ja od miesiąca czytałam a pojechałam do sklepu i mnie chlop zbałamucił. Ja chciałam recardo ale on podobno gorszy od tego co kupiłam. No i był tańszy w tym sklepie niż w necie (na całe szczęście) i w necie nie ma modeli z 2013r tylko zeszłoroczne gorsze podobno
w ogóle ekstra sklep oglądam w nim body, podchodzi babka jakiego rozmiaru szukam i mi pokazuje że tu maja super tanie body
(3 za 25zł) :szok: w normalnym by mi babka pokazała najdroższe. Bpdy Fixoni były po 9,9 (wszędzie są po 39,9:szok:)

karolina to fajny ten sklep wypatrzylaś, kurczę ja to kiepska w takie klocki jestem albo w krk nic nie ma bo ja to nic znaleźc nie mogę :/

Kakakarolina, czy to mistyfikacja czy nie... dla mnie to bajer. I nie wiem czy mnie samej byłoby tak radośnie siedzieć w tym foteliku mając to coś przed twarzą. A gdzie te dzieci dają rączki jak w tym siedzą? Jak się bawią? No i chyba trochę się w tym miejscu pocą... Eeee tam. Dla mnie nowinka, ot co. A z tym zbałamuceniem to ja też miałam przy zakupie :p E ci sprzedawcy...:p Na szczęście w ogóle nie żałuję zakupu :).
gosha pisze:
bez to każdy fotelik lata, mniej lub bardziej ale zawsze :/ [rzy wypadku to wolę nie wiedzieć jak to jest :/
O tu się nie zgodzę. Nie musi być izofix żeby fotelik sztywno i pewnie "siedział" na kanapie w samochodzie. Musi po prostu pasować do kanapy. My nie mamy isofixa a fotelik po zapięciu go przez sprzedawcę nawet nie drgnął jak się na nim wieszał :D.

reklama
Asia, bardzo duży wybór fotelików jest w Smyku w Bonarce. Mają nawet pół samochodu tam wsadzone z kanapą :p. My kupowaliśmy w Czarodzieju na Hucie. Też trochę tego tam jest, ale nie tyle co w Megastorze Smyka :). Ponoć w Futura Park też jest Megastore Smyka, ale tam jeszcze nie byłam więc nie wiem jak to wygląda.

Do góry