reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Asia , masz szczęście - już pisałyśmy donos ;-) Nie dość że do RPDz to przy okazji TOZ też chciałyśmy zawiadomić że pies przy Twoim gotowaniu jest wystawiany na tortury związane z zapachami unoszącymi się po domu ;-)
Kakakarolina, kupiłam w Bocianie w Zabrzu, wystawiają się też na allegro i w sklepie możesz negocjować. Normalne cena trifixa to było 1580pln a ostatecznie kupiliśmy za 1430. Jedyny problem to płatność gotówką ale na szczęście bankomat jest tuż obo ;-)

reklama
eddie pomocnik.jpg
Summer, no tortury przeżywa straszne, bo jeszcze musi wszytko osobiście nadzorować jak widać na załączonym obrazku:-)

Załączniki

• eddie pomocnik.jpg
    eddie pomocnik.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 74
Hahaha :D. Jaki on fajny. 50-kilowe "bydlę" na krzesełku przycupnęło i ślini się na widok dobrodziejstw które wychodzą spod ręki pani :D.

dzag, no on na pewno nie zdaje sobie sprawę jaki jest duży;-) Potrafi wejść mi na kolana:szok::-D jak kot, wchodzi na krzesła i wciska się w najmniejszą dziurkę pomiędzy ludźmi na kanapie i zawsze znajdzie miejsce.

Dziewczyny, pamietam, ze ktoras z Was pisala o krzeselku do karmienia z ikei, tym najtanszym . jestesmu u rodzicow i na szybko potrzebuje zdobyc jakies krzeselko do karmienia bo nasze nie zmiescilo sie do samochodu. jak ono wypada w stosunku cena/jakosc?

Wybrałam. Wiem, już który fotelik wybiorę. Ale nie piszę tego posta po to żeby się "pochwalić", bo z resztą nie ma czym w porównaniu pewnie z Waszymi fotelikami ze względu na moje spore ograniczenie finansowe :p. Piszę, bo w szaleństwie szukania tego najbezpieczniejszego według wszelkich testów moje zapędy ostudził film z testu dachowania. Ja już nawet mężowi przetłumaczyłam, że Cybex albo Concord, na które się napaliłam (choć miałam jedno ale - czy większe dziecko wysiedzi takie zaciśnięte - ale nie o tym teraz) są mega bezpieczne, najlepsze i w ogóle. No i wystarczył mi ten film. I dziękuję. Oczywiście dachowania nie planuję :p, czołówki z resztą też :p, no ale...Obejrzałam kilkanaście filmów różnych różnistych crash testów fotelików i stwierdzam, że nie zawsze te, które uzyskały wysoką ocenę bezpieczeństwa, faktycznie tak lekko przechodzą testy. Tak więc wybrałam i decyzji już nie zmienię, wydaje mi się że będzie dobry. A filmik jest na stronie fotelik.info : fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa .

Dzag ale w koncu nie napisalas jaki wybralas! Pochwal sie, bo my tez mamy z kasa krucho, bo moja praca nie przynosi prawie zadnych zarobkow wiec jestesmy bardzo ograniczeni. A Tymek dobija do 9 kg a foteliku mamy do 10 wiec najwyzsza pora sie rozgladac. Poza tym zaczynal mu glowa wystawac wiec zbliza sie czas przesiadki. No i widze ze jemu juz nie za bardzo wygodnie w takiej pollezacej pozycji. Niestety jak jade z nim sama to tez woze go z tylu a on sie wtedy wyrywa do siadania i obraca sie w moja strone. Oczywiscie ograniczaja go pasy ale moim zdaniem robi sie niebezpiecznie. I tutaj pozwole sobie wyrazic opinie - nie wyobrazam sobie kolejnego fotelika montowanego tylem!!!! Jak on juz teraz mi takie sceny robi to nawet nie chce myslec co by bylo pozniej. Eh musze sie przekopac przez ten watek i znalezc co pisalyscie odnosnie fotelikow.

dzag, a u nas takimi rzeczami zajmuje się M, on czyta komentarze, testy itd, ja tylko dobiorę kolor:-);-) U nas maxi cosi do 13 więc jeszcze do lata pojeździ bo bardzo wysoka też nie jest, jeszcze się spokojnie w nim mieści.

reklama
Malinka ja mam to krzeselko juz 3 lata i wyglada jak nowe. bedzie nam służyć kolejne 3 lata. moim zdaniem mozna kupić droższe krzesełko jak się ma kasę ale ja nie rozumiem po co jezeli to jest wygodne, łatwo się myje dobrze się w nim je. Dla mnie osobiście te droższe krzesełka są dla rodziców nie dla dzieci. (Zresztą po 3 latach do takiego wniosku doszły wszystkie październikówki żałując że kupowały inne jak wystarczyło to)

co do fotelika to jak wsadzam Olę do następnego (Mamy zamontowany dla Maksa) to ona wygląda w nim jak ziarenko grochu. nie wyobrazam sobie tak z nią jechać. Na szczęście nasz maxi cosi podobnie jak Asi jest do 13 kg co przy naszych 7 daje nam jeszcze spokojne miesiące w tym małym. Ja się bardzo cieszę bo to dla mnie duża wygoda, Ola jeździ spokojnie, do siadania się nie wyrywa, nie płacze i nie protestuje ma tez jeszcze sporo miejsca a jak ściagniemy kombinezony to już w ogóle. 9 kg bedzie miała pewnie za 3 miesiące i wtedy może już jakoś będzie w tym większym foteliku wygladać. W tej chwili pasy bezpieczeństwa są większe niz jej twarz ;)))
zreszta ja mam w domu stojącego niemowlaczka bo Ola przecież jeździ jeszcze w gondoli :))
idziemy na rekord :)

Dzag pochwal się.

Ostatnia edycja:
Do góry