reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

dzag ja tam mroziłam w pojemnikach na mocz swoje mleko, nie uważam tego za przestępstwo :-p może i coś się uwolniło, ale podejrzewam że w kurczaku więcej syfu ;)

Tymka tużury też uczuliły, żałuję bo lidla mamy blisko i Majka zawsze chodziła w ich peluchach, a tego jak nic nie rusza to po nich całe dupsko czerwone.

reklama
Gosha, jak to napisałaś to przypomniało mi się, że ja też w nich mleko ściągnięte mroziłam :-). Jejku... kiedy to było :rolleyes2:. Aż zapomniałam o tym :-p.

Ja mleko w proszku wlaśnie w tych nuby trzymałam a jak potrzebowalam więcej to tez w pojemniczku na mocz i też wyszłam z założenia że nie powinno nic uwalniać:)

Dziewczyny, mam pytanie odnosnie fotelikow samochodowych. Niedlugo czeka nas zakup, bo Junior szybko rosnie i przybiera na wadze.
Czy jest sens kupowac fotelik do 12 roku zycia 9-36 czyt lepiej kupic 9-18 i pozniej za kilka lat kolejny adekwatny do wagi/wieku?

Zastanawiamy sie nad tymi fotelikami, ale nie mamy zadnego doswiadczenia (pierwsze dziecko):
zakres 9-18kg CYBEX JUNO FIX
oraz
zakres 9-36kg Kiddy Guardian Pro 2 lub Concord Transformer lub CybeX Pallas 2

W ogole czy foteliki z iofix mozna montowac do aut bez isofix?

A moze macie jakies sprawdzone swoje typy??? Chetnie sie dowiem.

Dzieki za pomoc :)

Pokah, kilka stron wcześniej był temat o fotelikach – rzuć okiem. Zasadniczo im mniejsza rozpiętość wagowa tym fotelik lepszy. Wiele osób sprawdza czy i jak fotelik został oceniony w testach bezpieczeństwa (ADAC). No i do auta bez isofixa nie zamontujesz fotelika z isofixem. Tak ja przynajmniej myślę. Skoro nie masz isofixa kup fotelika zapisany pasami, po co przepłacać skoro nie będziesz korzystać. Ale to również moje pierwsze doświadczenia z fotelikami więc trudno mnie nazwać expertem :-)

fajna jest strona o fotelikach www.foteliki.info
Im mniejsza rozpiętość wagowa, tym fotelik bezpieczniejszy. Piszą też, że isofix wcale nie jest tak bezpieczny jak kiedyś sądzono, ale zdania są podzielone. Najbezpieczniejsze sa foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy, bo dzieci do 3 rż nie mają jeszcze całkiem skostniałego kręgosłupa są bardzo narażone na skręcenia. Niestety te foteliki nadają się tylko do dużych samochodów, bo po zamontowaniu z tyłu, nieraz fotel przedniego pasażera musi być przesunięty max do przodu i nie nadaje się wtedy do jazdy. My się zdecydowaliśmy właśnie na taki fotelik. Musimy go tylko przymierzyć do auta. Mamy jeszcze trochę czasu, bo Fifi musi samodzielnie, stabilnie siedzieć do takiego fotelika.

Kupiliśmy kolejny fotelik dla starsze - Hani - kupiliśmy ten: Monza Nova Seatfix

Fajny jest - i mam nadzieję że za 4 lata będzie dla Agaty.

Poprzedni wyprałam, wyszorowałam i czeka już na Agatę (ale jeszcze poczeka do wakacji)

reklama
tez mroziłam mleko w pojemnikach na mocz.... ponad 5,5roku temu pierwszy raz:-D

my mamy fotelik maxi cosi 9-18kg Alicja w nim jezdzi do teraz a ma 3,5roku:tak: bedzie sie musiała niedługo z niego wysadzic bo Brunon chyba na majówke w niego wsiądzie:-D Ona pójdzie na fotelik po Angelince Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://image.ceneo.pl/data/products/17592608/i-graco-junior-maxi-orbit-15-36kg.jpg

a Angelinka juz usiądzie na samym podesciku

Sempe, poczytaj o podeścikach. To nie powinno być dopuszczone do sprzedaży. Przy wypadku, dziecko "nurkuje" i wiesza się na pasach... fotelik.info - nurkowanie - YouTube

Do góry