reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
Może najpierw lepiej sprawdzić, czy dziecko nie będzie się krztusiło jak dostanie coś w kawałku a dopiero potem kupić?

k8 chyba kiepski pomysł czekać aż dziecko się zakrztusi może to miec katastrofalne skutki. Lepiej nie czekać na wypadek.
Jjustyna ja nie miałam takiego ustrojstwa ale też nie podawała np jabłka czy marchewki w całości. Dopiero jak chciałam żeby nauczył się gryźć gdzies 9-10 miesiąc dopiero. Wtedy było to droższe ale teraz na pewno kupię to dobra rozrywka dla maluchów jednak poczekamy aż sama usiądzie gdzies na poł roku powiedzmy kupię.

Ostatnia edycja:
Ja nie miałam. Jakoś mnie nie porwała idea jedzenia przez siatkę ;)
Do nauki trzymania jedzenia w ręce i ciamkania, podgryzania były najpierw mięciutkie chrupki kukurydziane, a potem stopniowo inne rzeczy. Dzięki Bogu, Franek jest z tych, co raczej wypluje jedzenie jak ma go za dużo, a nie połyka.

Jjustyna ja miałam przy Oliśku i polecam jak najbardziej:) Było genialne przy bananie, brzoskwini miekkim jabłku/gruszce bo sie rozwalało w ręku. Teraz pewnie kupie jesli Żabie będzie cięzko ww kawałku próbować. Wiec Jjustyna kupuj śmiało:)

Ja bym się bała, że to jednak może mieć jakieś przebicia. Fontanny też niby bezpieczne a pies mojej znajomej przez taką ogrodową został zabity...

reklama
Pochwalę się :) Aniela dostała dziś chyba pierwszy w życiu ciuch nie po Bracie i nie z ciucharni ;)
Nie mogłam się oprzeć :D Mam nadzieję, że od świąt dorośnie do nich. Rozmiar 0-6, ale jeszcze będą ciut za duże...

58916233_2012-11-29_19.23.32.jpg

Do góry