Summerbaby
Fanka BB :)
ja myślę o Maxi Cosi Axiss - podoba mi się ta opcja obracania dzieciaka i sadowienia w foteliku bez konieczności nurkowania do samochodu. Mam nadzieję że to praktyczne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam pytanie do doświadczonych mam w temacie kolejnego fotelika samochodowego - my mamy fotelik do 9kg a młody waży już 6600 (na wadze łazienkowej;-) i powoli będziemy się rozglądać za kolejnym. I mam zagwózdkę na co się zdecydować - 9-18kg czy 9-25kg. Podpowiedzcie please :-)
Summerbaby, ale dziecko MUSI siedzieć do drugiego fotelika. I to bardzo stabilnie. Jest zasada, że z fotelika tyłem można dziecko przenieść do dużego jak mu głowa wystaje albo jak się już nogi kompletnie nie mieszczą. Nasze dzieci teraz przystopują trochę z wagą, więc jeszcze chwilę będą mogły pojeździć w tych fotelikach.
Ja mam drugi Maxi Cosi Tobi.
Są najbezpieczniejsze, ale wydaje mi się, że jazda z 3 letnim maluchem tyłem do kierunku jazdy to może być masakra. dziecko lubi wszystko widzieć i takie rzeczy potrafi wymyśleć w samochodzie że włos na głowie stoi i wolałabym buzię dziecka ciągle jednak widzieć. To już nie to samo o niemowlę do roku. Po za tym starsze dziecko waży więcej i wkładanie go do takiego fotelika jest coraz cięższe.Wygląda na wygodny, ale tylko 3 gwiazdki... ja chyba kupie taki mocowany tyłem do kierunku jazdy, są najbezpieczniejsze...
ja myślę o Maxi Cosi Axiss - podoba mi się ta opcja obracania dzieciaka i sadowienia w foteliku bez konieczności nurkowania do samochodu. Mam nadzieję że to praktyczne