reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Juditka za taka cene od razu! Ja mialam takie krzeselko dla Remika, nie pamietam ale chyba Graco, i przydalo sie, bo maly chociaz chwile sie sam zabawil, a nawet raz sie zdrzemnal (o cudzie!):-D Dla malej bede miala to samo po mlodym.

reklama
ale super pokoik karenm przygotowaliscie ;)

dziewczyny czy kupilybyscie takie cos
Activity Rocker in Ziggy Zebra - Toys R Us - Britain's greatest toy store

za taka cene?
Rocker Vibrating Chair With Sounds Ziggy Zebra | eBay

akurat ktos wystawil na ebay z mojego miasta wiec jest okazja zeby kupic

No ba! Leżaczek-bujaczek rzecz na wagę złota. W każdym razie w mojej rodzinie sprzęt kultowy i niezastąpiony w codziennym funkcjonowaniu od kilkudziesięciu lat, przez kilka pokoleń. Może nie dla totalnego maleńtasa, ale po pierwszym miesiącu świetnie się sprawdza.
Ja też nabyłam, używany na Allegro, jeszcze nie przyszedł ;).

No i nadszedł ten dzień - wrzuciłam pierwszą partię ciuchów dziecięcych do prania :D

A Brat mi napisał, że mają dla nas 5 kilo ciuchów po ich dziewczynach - Rodzice mają w weekend nam to przywieźć...:/
Anielka musi sporo ulewać i brudzić, jeśli chce to wszystko przechodzić. Inaczej nie ma szans ;)

I ja w końcu sie za to zabrałam i wszystko co 0-3 mieś poprane poprasowane :)
i zamówiłam w koncu reszte drobiazgów i kosmetków :D
Wiec zostało łózeczko , pościel ale to dopiero po " remącie ":p
Zamawiała któraś z Was łóżeczko na allegro ? Ile czekałyście ?

No widzę że Was też dziwczynki w końcu dopadło szykowanie do porodu. Ale to dobrze. Lepiej mieć już wszystko gotowe. Coraz więcej z nas ma jakieś objawy więc trochę się ruszyło.
Martyna ja zamawiałam na allegro łóżeczko. Zamówiłam chyba w czwartek a w poniedziałek już miałam je w domu, więc nie powinno być problemów z dostawą. Oczywiście najpierw sprawdź opinie sprzedającego.

No to ja jeszcze chwilę popiorę, bo wrzucam od razu WSZYSTKIE ciuchy z 1,5 roku. Zrobiłam tyle miejsca w szafie, że będą leżały wszystkie na wierzchu, a nie w workach, będą miały przewiew i już nie będę ich potem na bieżąco przy zmianie rozmiaru prać.

Wolę tak zrobić, żeby nie pominąć jakichś ciuchów. Przy Franku zdarzało mi się, że wyjmowałam coś większego z odłożonego na później worka, a to już było za małe :/

ewa86 Ja narazie poprałam tylko te bo czekam na nowa komode i szafe i wtedy wszystko co mam ładnie popiore i poukładam :)
Bo też tyle tego mam że jak bym pochowała to mogła bym pominąć :p

Wanienka anatomiczna KOMFORT Tega Promocja (2454118413) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nadal jednak na wanienke się nie umie zdecydować , zwykła mam w domu wiec w razie czego jest , ale ta wydaje sie bardziej wgodna a cena nie jest wygórowana
Któraś z Was ma może podobną?

Zawsze mnie zastanawiało jak w tych profilach umyć plecy...
A plecy to ważna rzecz. Czasem (często ;)) mają bliski kontakt z kupą ;)

To mnie też zastanawia bo w normalnej wanience nie ma obaw jak sie dziecko podnosi że się o coś uderzy a tutaj...
Jeszcze mam pytanie odnośnie streryliaztora i podgrzewacza do butelek z jakiej firmy polecacie?

reklama

Wanienka anatomiczna KOMFORT Tega Promocja (2454118413) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nadal jednak na wanienke się nie umie zdecydować , zwykła mam w domu wiec w razie czego jest , ale ta wydaje sie bardziej wgodna a cena nie jest wygórowana
Któraś z Was ma może podobną?

Ja też czaję się na tą wanienkę i też chętnie poznam o niej opinie.
Zastanawiam się czy zamawiać ją ze stelażem, ale to już droższa opcja....

Do góry