reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Juditka za taka cene od razu! Ja mialam takie krzeselko dla Remika, nie pamietam ale chyba Graco, i przydalo sie, bo maly chociaz chwile sie sam zabawil, a nawet raz sie zdrzemnal (o cudzie!):-D Dla malej bede miala to samo po mlodym.

reklama
ale super pokoik karenm przygotowaliscie ;)

dziewczyny czy kupilybyscie takie cos
Activity Rocker in Ziggy Zebra - Toys R Us - Britain's greatest toy store

za taka cene?
Rocker Vibrating Chair With Sounds Ziggy Zebra | eBay

akurat ktos wystawil na ebay z mojego miasta wiec jest okazja zeby kupic

No ba! Leżaczek-bujaczek rzecz na wagę złota. W każdym razie w mojej rodzinie sprzęt kultowy i niezastąpiony w codziennym funkcjonowaniu od kilkudziesięciu lat, przez kilka pokoleń. Może nie dla totalnego maleńtasa, ale po pierwszym miesiącu świetnie się sprawdza.
Ja też nabyłam, używany na Allegro, jeszcze nie przyszedł ;).

No i nadszedł ten dzień - wrzuciłam pierwszą partię ciuchów dziecięcych do prania :D

A Brat mi napisał, że mają dla nas 5 kilo ciuchów po ich dziewczynach - Rodzice mają w weekend nam to przywieźć...:/
Anielka musi sporo ulewać i brudzić, jeśli chce to wszystko przechodzić. Inaczej nie ma szans ;)

I ja w końcu sie za to zabrałam i wszystko co 0-3 mieś poprane poprasowane :)
i zamówiłam w koncu reszte drobiazgów i kosmetków :D
Wiec zostało łózeczko , pościel ale to dopiero po " remącie ":p
Zamawiała któraś z Was łóżeczko na allegro ? Ile czekałyście ?

No widzę że Was też dziwczynki w końcu dopadło szykowanie do porodu. Ale to dobrze. Lepiej mieć już wszystko gotowe. Coraz więcej z nas ma jakieś objawy więc trochę się ruszyło.
Martyna ja zamawiałam na allegro łóżeczko. Zamówiłam chyba w czwartek a w poniedziałek już miałam je w domu, więc nie powinno być problemów z dostawą. Oczywiście najpierw sprawdź opinie sprzedającego.

No to ja jeszcze chwilę popiorę, bo wrzucam od razu WSZYSTKIE ciuchy z 1,5 roku. Zrobiłam tyle miejsca w szafie, że będą leżały wszystkie na wierzchu, a nie w workach, będą miały przewiew i już nie będę ich potem na bieżąco przy zmianie rozmiaru prać.

Wolę tak zrobić, żeby nie pominąć jakichś ciuchów. Przy Franku zdarzało mi się, że wyjmowałam coś większego z odłożonego na później worka, a to już było za małe :/

ewa86 Ja narazie poprałam tylko te bo czekam na nowa komode i szafe i wtedy wszystko co mam ładnie popiore i poukładam :)
Bo też tyle tego mam że jak bym pochowała to mogła bym pominąć :p

Wanienka anatomiczna KOMFORT Tega Promocja (2454118413) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nadal jednak na wanienke się nie umie zdecydować , zwykła mam w domu wiec w razie czego jest , ale ta wydaje sie bardziej wgodna a cena nie jest wygórowana
Któraś z Was ma może podobną?

Zawsze mnie zastanawiało jak w tych profilach umyć plecy...
A plecy to ważna rzecz. Czasem (często ;)) mają bliski kontakt z kupą ;)

To mnie też zastanawia bo w normalnej wanience nie ma obaw jak sie dziecko podnosi że się o coś uderzy a tutaj...
Jeszcze mam pytanie odnośnie streryliaztora i podgrzewacza do butelek z jakiej firmy polecacie?

reklama

Wanienka anatomiczna KOMFORT Tega Promocja (2454118413) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nadal jednak na wanienke się nie umie zdecydować , zwykła mam w domu wiec w razie czego jest , ale ta wydaje sie bardziej wgodna a cena nie jest wygórowana
Któraś z Was ma może podobną?

Ja też czaję się na tą wanienkę i też chętnie poznam o niej opinie.
Zastanawiam się czy zamawiać ją ze stelażem, ale to już droższa opcja....

Do góry