reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Marcia, ja zdejmowałam przewijak. Wcale to nie było uciążliwe - przewijasz dziecko średnio raz na trzy godziny, o ile nie ma kupy w międzyczasie. A założenie przewijaka to sekunda. Chociaż jak zostanie na szczebelkach, to i tak sporo miejsca dla dziecka jeszcze w łóżeczku będzie :)

reklama
marcia mnie też 2 wersja bardziej sie podoba, i tak jak mówią dziewczyny albo zdjemuj i nakładaj przewijak albo przesuń go do ściany obok komody. A ochraniacz nie potrzebny dziecko i tak nie uderzy się o szczebelki a jak zacznie ruszać główką to wiecej zobaczy;-)

Ja juz mam wszytsko kupione, gotowe przygotowane popakowane, nawet do sklepów nie chodzę aby mnie nie kusiło kupowanie potrzebnych "niepotrzebnych" ubranek itp.
Wczoraj mój syn pakował torbe dla swojej siostry - czytaj LALKA, Spiderman i zwierzaki- pytam się go co tak szybko przecież do urodzenia Amelki jeszcze troszkę a on, ze przecież jutro się rodzi, oby nie wykrakał:szok::-D:-D

Marcia bez falbanek lepiej;-) a przewijak wyjdzie w praniu :)
Agnieszka ja to mam najzwyklejszy na świecie materac z samej pianki (ale na szczęście do kołyski to wyboru nie było:-D) kosztował mnie 40zł jest cienki ale na te 3-6kg wystarczy zupełnie nawet się nie odegnie.

A mi brakuje przewijaka i wanienki, wczoraj przyszła kołyska myślę, że ją zmontujemy w przyszłym tygodniu i zacznę manewrować moją sypialnią (choć póki co Maks zapowiedział, że Ola śpi z nim:)) ciekawe czy się rozciągnie. Gdy kącik będzie gotowy pochwalę się:)

ja dzisiaj kupiłam octanisept i maly sudocrem żemy mieć taki podręczny na spacery bo mój wielki 400ml jest nieporęczny a potem tylko z dużego do małego będę przekładała:-)

właśnie są różne szkoły - wszystkie moje koleżanki stosują go profilaktycznie i nawet dzisiaj czytałam, że pupkę powinno się profilaktycznie smarowac

wg mnie najlepiej niczym nie smarować a już na pewno nie alkoholem z cynkiem ;-) to już lepiej coś delikatniejszego też za działa. sudocrem to jak ciężki podkład zapychający pory - skóra wygląda ok ale jakim kosztem.

co wy wszystkie takie anty-fanki falbanek ? :-D
marcia, mi sie podoba pierwsza wersja! nawet nie wiedzialam ze sa takie przescieradla...dla mnie bomba;)

sama pianka to chyba przede wszystkim za miekka dla noworodka, nie?
ja mam pianke i cos jeszcze, ale juz nie pamietam nawet czy gryke czy kokos:-D

reklama
Do góry