reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Ja chcialam zamowic caly komplet juz-lozeczko,materac i posciel i tak tez zrobilam, tyle ze mialam wybor ladniejsza posciel i materac pianka lub brzydsza posciel i materac pianka-kokos-gryka ,haha no i wybralam ta pierwsza wersje:-D moze i te materace z dodatkami sa lepsze ale slyszalam ze uczulaja i sa twarde wiec nie zaluje ze wybralam 1 opcje. Zreszta jak sie piankowy nie sprawdzi to zawsze mozna dokupic inny na allegro nie drogie sa.
marcia mnie tez przekonuje bardziej zestaw falbanka-out:-D ale przewijak bym zdjela i gdzies przy lozeczku blizutko polozyla, a ochraniacz ja zaloze odrazu:tak:
tak jak Kakakarolina uwazam ,ze nie ma co stosowac nic do pupy profilaktycznie, po co skore przyzwyczajac?? jak cos bedzie nie tak to zastosuje Sudokrem a bez potrzeby nie. Na moja starsza siostre jak byla malutka bardzo ,,chuchano i dmuchano'' i jak zaczela dorastac zaczely sie problemy ze skora. Na mnie juz az tak nie stosowali tych roznych kosmetykow i problemow ze skora nie mialam i nie mam:tak:

reklama
Dziewczyny RATUNKU !
Nie mogę się zdecydować na materac do łóżeczka. W Ikei zainteresowały mnie dwa - jeden zwykły piankowy (69 zł) i drugi latektowy (299zł). Pani na stoisku powiedziała mi, że jeśli dziecko jest alergikiem i ma alergię na roztocza - to lepiej lateksowy. Ale jak nie - jest to pianka w zupełności wystarczy i do tego ma dwie strony - jedna jest fajnie profilowana, przewiewna na lato a druga płaska na zimę. Ponieważ jesteśmy rodziną alergików (jednak żadne z nas nie ma alergii na roztocza) pomyślałam, że poszukam jednak czegoś lateksowego tylko może tańszego. W Świecie dziecka są bardzo fajne materace firmy FikiMiki i zaczęłam oglądać te z lateksem a tu Pani doradzająca mówi, żeby uważać bo lateks uczula :szok: - owszem chroni przed roztoczami ale sam jako materiał jest uczulający i już wielu klientów jej mówiło. No i zgłupiałam. Jakie Wy macie materace ? Help!

Kochana Świat Dziecka to najdroższy sklep pod słońcem w Wawie...

Ja polecam:
http://www.tomi.pl/szczegoly/18037/...o__kokosowy_120x60_tkanina_zakardowa_warszawa

Artykuł o materacach dla niemowląt:

http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/295/zakupy/wybieramy-materac-dla-dziecka

Ostatnia edycja:
Co do sudokremu:
Polecam kupić małe pudełeczko. Kasowo wychodzi drożej, ale podobno po paru miesiącach krem nie jest już tak wydajny jak wcześniej. Ja mam duże (250) od narodzin Franka! Jeszcze się nie skończyło! Stosowałam na początku po kupie, potem już tylko jak było widać, że coś się złego ze skórą zaczyna dziać.
No ale wczoraj mieliśmy dzień jakiegoś zatrucia - kilka bardzo luźnych i nieładnych kup, które nie zdążyły wylądować w nocniku. Pupa momentalnie czerwona tak, że nie dał sobie jej Franek dotknąć. Poszedł w ruch sudokrem i... nic! Mąż kupił nowy, malutki, i po godzinie (dosłownie!) zaczerwienienie zeszło.

No i tym sposobem mamy kolejną rzecz do wyprawki ;) Jak tak dalej pójdzie, to może do 45 tygodnia wszystko uzbieram ;)

Nic do pupy nie używać? Wystarczy wyczyścić chusteczką i mówicie, że się nie odparzy? Hmm...
Ewa ja wszystko kupuje małe. W prawdzie korca mnie mega paki super tanie, ale wole najpierw sprawdzić na małych czy mi pasują i czy oczywiście pasują dziecku :) Żeby potem nie zawalać szafy wielką paką pampersów na które dziecko ma uczulenie :) Sudocream mam więc malutki, i mała paczuszkę pampersów i hugisów.

kakarolina, w sumie to żałuję teraz, że nie zamówiłyśmy razem, babce by to też życie ułatwiło :p Już oglądałam balerinki w podobnym kolorze, żeby mieć na wiosnę...

Ja to już wszystko mam. Czekam na paczkę z Kanady od ciotki, wysyła mi elektroniczną nianię i jakieś szmatki. W niedzielę przyjeżdża siostra ojca, też z ubrankami :)
Dostane jeszcze w niedzielę na urodziny ten otulacz kwiatek i matę edukacyjną od siostry M.
Laktator mam ponoć też dostać od znajomego, M załatwił. Wymienię sobie tylko dyszki czy co tam się wymienia...
Nic to, tylko czekam teraz...

Nic do pupy nie używać? Wystarczy wyczyścić chusteczką i mówicie, że się nie odparzy? Hmm...
.

Ja też jestem nauczona doświadczeniem, że niczym nie smarować profilaktycznie a napewno nie sudokremem jak już to Linomag. A zamiast chusteczek jednak wole wodę i płatki do czyszczenia.chusteczka z grubsza reszta woda.

k8libby mnie się też ta torba podoba Ty juz zamówiłaś, bo jak nie to ja chętna;-)

nataszka, jeszcze nie, czekam na relację kakaroliny, jak będzie pozytywna to zamawiam, to możemy wtedy za jednym zamachem :p będzie jedna przesyłka.

szkoda że to ja jestem królikiem :rofl2:

ja też jak nataszka wolę do tyłka wodę i ręczniczki bo mniej się złych rzeczy z tyłkiem dzieje a jak jest biegunka to oczywiście sudocrem

reklama
marcia moim zdaniem bez falbanek :) ja jestem anty falbankowa, anty rozkowa, anty baldachimkowa. A i jeszcze anty zwierzaczkowa, tzn te wzorki zwierzaczkow produktow z allegro mnie draznia, takie to wszystko jakies bazarkowe. Niet! :happy:

Do góry