reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

maggic bo każde dziecko inne dlatego nie ma pieluszek, chusteczek, smoczków, butelek tu każda jest zdana na siebie
no a co do kosmetyków to już po składach można doradzać.

reklama
Dokładnie, więc ja nie przesadzam z ilością i nie kupuję na razie nic w większych pakietach i wielopakach, póki nie zobaczę jak Mała będzie reagować na te wszystkie wynalazki :)

Miałam sobie coś zażyczyć na urodziny od rodziny, więc sobie wymyśliłam... Wallaboo śpiworek Fleur
Ja bym nie kupiła, bo drogi... Ale rodzina chce, żeby było to coś dla mnie. Problem polega na tym, że moje potrzeby, jakoś mi się wyłączyły zupełnie. Z resztą, biżuterii nie noszę, ubrania to jeszcze długo ciążowe będę nosiła, kosmetyki w śladowych ilościach używam... więc co innego, jak nie coś dla malucha?

byłam w Rossmanie no i spojrzałam na mleka, babydream ma własne i to w rewelacyjnej cenie, 600g - 16zł, w takiej cenie to Nan, Bebiko jest ale 350g i tak szukam opinii, jak na razie same pozytywne :-D:-D

edit: zapomniałam napisać w Smyku całkiem fajne promocje na ciuszki :tak:

Ostatnia edycja:
marcia ja niestety nie wiem, nie wglebialam sie jeszcze az tak,,w swiat pieluch'':-D Ja mam na poczatek 27szt.Huggies Newborn z wycieciem na pepuszek i wskaznikiem zmoczenia. Zastanawiam sie czy kupic jeszcze jedna paczke z wycieciem czy juz ,,normalne''2. Napewno bedzie to Huggies lub Happy. Wlasnie z karta Dla Mamy i Malenstwa w aptekach sa Happy Newborn 42szt za 23,19zl i w tej samej cenie Before Newborn( dla maluszkow do 2kg) i Happy Mini(3-6kg)38szt.
A byla mowa o podkladach do przewijania lub ochraniajaca posciel to jeszcze wlasnie one sa w promocji Happy 10szt 20,69zl:-) Ja kupilam dla siebie podklady na lozko z Tena wiec jesli ich nie wykorzystam to beda na materacyk.

k8libby mam podobnie, ostatnio tylko naprawde potrzebne rzeczy sobie kupuje, wole kupic cos dla Malucha, jakos moje potrzeby i zachcianki odeszly na dalszy plan. Zreszta jak sobie ciucha kupie to mam potem wyrzuty ze moglam za ta kase Dzidziusiowi cos kupic:eek:

Ostatnia edycja:
Agnes, K8libby najlepsze, że to kupowanie nie minie, my zawsze jak nawet po chleb jedziemy, coś Laurce musimy kupić :sorry:

ja kupiłam u pana Allegro pieluchy Happy 3 paki po 42szt. (paczka za 17,99) może na tydzień starczy, a później będą biedrnokowe dady, no chyba, że coś będzie na super jakieś promocji :tak:

irisson odrazu Happy3 kupujesz?? Happy2 sa od 3-6 kg... No z tymi zakupami masz racje, teraz to poczatki sa,a co bedzie jak sie dziecko urodzi, juz nie mowiac jak zrobi slodka minke zeby mu cos kupic ,nie ma opcji odmowic;-)

reklama
k8libby fajny ten otulacz też na niego patrzałam ale jednak szkoda mi kasy. Dobrze, że rodzina wreszcie wie co kupić ;-)

Wczoraj zakupiłam pierwszą paczkę pieluch ale coś czuję, że te 23szt na nie za długo wystarczą :-D
no w ogóle wczoraj zaszalałam
zamówiłam łóżeczko z materacem, stanik i prawie prawie u Waszego pana z allegro osłonki na sutki ale ostatecznie stwierdziłam, że jedną butelkę, smoczek i osłonki kupię w sklepie za rogiem będzie prościej a aż tyle na tym nie stracę tylko dalej tego nie mam:baffled:

Do góry