reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Moim zdaniem new baby są najlepsze. W większych rozmiarach ich odpowiednikiem są active baby.
Premium care mają między pieluchą a pupą taką siateczkę, która niby ma lepiej chronić skórę, a w rezultacie często przykleja się do niej i odciąganie siatki od pupy nie jest zbyt przyjemne :/

reklama
pomijając fakt, że pamersy są do doopy to te premium care my jednak przy odparzeniach używaliśmy. Nie mają tyle żelu i nie są tak perfumowane są delikatniejsze ale trzeba je częściej zmieniać.

My kupiliśmy taki Leżaczek Tiny Love 3w1 - bujaczek kołyska łóżeczko (2441248928) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
, jutro powinien być u nas. Jest opcja całkowitego leżenia więc zdrowe dla małego, waga do 18 kg więc sporo posłuży. Oprócz tego kupiłam matę to się będzie tarzać do woli. Mata taka:
TINY LOVE MATA PLAC ZABAW KICK & PLAY + GRATIS (2446938308) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tym sposobem wyprawka zakończona całkowicie, czekam tylko na zasłony ale to ze 2 tyg jeszcze bo szyją na zamówienie.

super ten lezaczek! a skoro juz o luksusach mowa, co sadzicie o takim lezaku (na allegro mozna go trafic jakies 100 pln taniej):

Leżaczek BALANCE BabyBjorn

pomijając fakt, że pamersy są do doopy to te premium care my jednak przy odparzeniach używaliśmy. Nie mają tyle żelu i nie są tak perfumowane są delikatniejsze ale trzeba je częściej zmieniać.

a jesli nie pampersy to co?

juditka ja ma złe przeczucia co do Twojego latania w legginsach po porodzie. Przed sama chodziłam w dresie bo też nie lubię w koszuli w dzień od razu czuję się chora ale po musi być wentylacja i stały wgląd więc mogą Cię po prostu położne pogonić. Powinno sie leżeć za przeproszeniem z wszystkim na wierzchu, nawet bez majtek a co dopiero w getrach.

nie strasz kakakrolina :) czy to tyczy sie tez cc, bo ja bede przez cc rodzic, to raczej rane musze wietrzyc niz myszke ;)

kupiłam sobie stanik jak tylko przyjdzie przerabiam go na karmnik ;-) niestety nie udało mi się znaleźć gotowego w swoim rozmiarze i cenie poniżej 200zł:wściekła/y: no nic będę szyła

Dzięki za rady. Wiem że już nie raz była dyskusja o pieluchach i wiem że te tańsze wcale nie oznacza że są gorsze. Ale na początek chyba jednak zakupię jedną paczkę pampersów (chyba jednak tych new baby), a potem jak już będziemy z synkiem w domu to będę kombinowała.

reklama
Ja na początek zakupię chyba Huggies Newborn z wycięciem na pępuszek. Szczerze mówiąc zawsze gdzieś natykam się w opiniach na różne za i przeciw każdym pieluszkom. Nie ma chyba pieluszek idealnych.
Zresztą wszystko będzie zależało od pupci mojej córuni :-)

Co do chusteczek nawilżających to Pampersy nie mają najlepszego składu. Poczytam sobie jeszcze o Huggiesach Pure, ale z tego co wyszukałam to najlepiej "składowo" wychodzą Babydream Natural - te zielone, choć pozostałe Rossmannowskie też niczego sobie :)

Do góry