reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Moim zdaniem new baby są najlepsze. W większych rozmiarach ich odpowiednikiem są active baby.
Premium care mają między pieluchą a pupą taką siateczkę, która niby ma lepiej chronić skórę, a w rezultacie często przykleja się do niej i odciąganie siatki od pupy nie jest zbyt przyjemne :/

reklama
pomijając fakt, że pamersy są do doopy to te premium care my jednak przy odparzeniach używaliśmy. Nie mają tyle żelu i nie są tak perfumowane są delikatniejsze ale trzeba je częściej zmieniać.

My kupiliśmy taki Leżaczek Tiny Love 3w1 - bujaczek kołyska łóżeczko (2441248928) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
, jutro powinien być u nas. Jest opcja całkowitego leżenia więc zdrowe dla małego, waga do 18 kg więc sporo posłuży. Oprócz tego kupiłam matę to się będzie tarzać do woli. Mata taka:
TINY LOVE MATA PLAC ZABAW KICK & PLAY + GRATIS (2446938308) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tym sposobem wyprawka zakończona całkowicie, czekam tylko na zasłony ale to ze 2 tyg jeszcze bo szyją na zamówienie.

super ten lezaczek! a skoro juz o luksusach mowa, co sadzicie o takim lezaku (na allegro mozna go trafic jakies 100 pln taniej):

Leżaczek BALANCE BabyBjorn

pomijając fakt, że pamersy są do doopy to te premium care my jednak przy odparzeniach używaliśmy. Nie mają tyle żelu i nie są tak perfumowane są delikatniejsze ale trzeba je częściej zmieniać.

a jesli nie pampersy to co?

juditka ja ma złe przeczucia co do Twojego latania w legginsach po porodzie. Przed sama chodziłam w dresie bo też nie lubię w koszuli w dzień od razu czuję się chora ale po musi być wentylacja i stały wgląd więc mogą Cię po prostu położne pogonić. Powinno sie leżeć za przeproszeniem z wszystkim na wierzchu, nawet bez majtek a co dopiero w getrach.

nie strasz kakakrolina :) czy to tyczy sie tez cc, bo ja bede przez cc rodzic, to raczej rane musze wietrzyc niz myszke ;)

kupiłam sobie stanik jak tylko przyjdzie przerabiam go na karmnik ;-) niestety nie udało mi się znaleźć gotowego w swoim rozmiarze i cenie poniżej 200zł:wściekła/y: no nic będę szyła

Dzięki za rady. Wiem że już nie raz była dyskusja o pieluchach i wiem że te tańsze wcale nie oznacza że są gorsze. Ale na początek chyba jednak zakupię jedną paczkę pampersów (chyba jednak tych new baby), a potem jak już będziemy z synkiem w domu to będę kombinowała.

reklama
Ja na początek zakupię chyba Huggies Newborn z wycięciem na pępuszek. Szczerze mówiąc zawsze gdzieś natykam się w opiniach na różne za i przeciw każdym pieluszkom. Nie ma chyba pieluszek idealnych.
Zresztą wszystko będzie zależało od pupci mojej córuni :-)

Co do chusteczek nawilżających to Pampersy nie mają najlepszego składu. Poczytam sobie jeszcze o Huggiesach Pure, ale z tego co wyszukałam to najlepiej "składowo" wychodzą Babydream Natural - te zielone, choć pozostałe Rossmannowskie też niczego sobie :)

Do góry